Не викидайте! Що можна зробити з пожовклим салом

Найчастіше доводиться стикатися з реальністю, коли у процесі зберігання сало починає жовтіти. Це відбувається тому, що воно довго зберігається, адже чим довше воно лежить, тим стає жовтішим, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо ваше сало пожовкло, то, вочевидь, воно довго зберігалося. При цьому вживати таке сало в їжу можна однозначно. Єдине, можливо, що смак та аромат такого сала будуть трохи не ті, що у свіжого. Різниця не сильно відчутна, але смак свіжого і ніжного сала знайомий кожному. Якщо ви сумніваєтеся, що робити із завітряним салом, то знайте, що його не потрібно викидати. Пожовкле сало потрібно пропустити через м’ясорубку і зберігати в холодильнику.

Як використовувати сало

При необхідності таке сало додайте в борщ. Для цього візьміть сало і додайте до нього часник. Також можна розтерти сало та порізаний часник у ступці, після чого дивовижний смак вашій першій страві буде однозначно забезпечений.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...