Не викидайте залишки пюре: Рецепт картопляної запіканки по-італійськи

Навіть фанати пасти та піци – італійці – не відмовляють собі в задоволенні скуштувати запіканку з картоплі, до того ж місцеві господині готують її без особливих витівок та вишукувань, але виходить вона дуже смачною та ситною, зазначають Патріоти України.

Картопляна запіканка по-італійськи гарна тим, що для її приготування використовуються доступні продукти. Мало того, цей рецепт може стати в нагоді за необхідності утилізувати залишки пюре і нарізки після свят.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 300 г ковбаси
  • 300 г твердого сиру
  • 3 яйця
  • вершкове масло
  • панірувальні сухарі
  • сіль

Приготування

Очищену картоплю відварити в підсоленій воді до готовності, відцідити, потовкти в пюре, додати шматочок вершкового масла і добре вимішати.

Ковбасу, сир і круто зварені яйця нарізати кубиками, ввести в картопляне пюре і розмішати так, щоб вони розподілилися рівномірно.

Приготовлену масу викласти в змащену маслом і посипану панірувальними сухарями форму, розрівняти, розкласти на поверхні невеликі шматочки вершкового масла і притрусити все сухарями.

Запікати 30 хвилин за температури 200°С до утворення рум'яної скоринки.

На замітку

Щоб запіканка вийшла ароматнішою, додайте до картопляного пюре італійські чи прованські трави.

Сир краще використовувати з вираженим смаком, а ковбасу – сиров'ялену або копчену. Добре підійде салямі чи мисливські ковбаски.

Джерело: ТСН.ua

Є секрет! Один продукт, який зробить м’ясо і рибу набагато смачнішими

субота, 12 квітень 2025, 7:09

Багато людей вважають, що страва з м’яса або риби, яка була приготовлена шеф-кухарем, набагато смачніша за домашню вечерю. Найчастіше це справді так, але причина криється не як продукт або рецепт приготування, хоча вони, без сумніву, впливають на резул...

А ви це знали? Що картопля робить з вашим здоров’ям

субота, 12 квітень 2025, 6:30

Картопля – один із найпоширеніших продуктів у світі, який одночасно вважають і корисним, і шкідливим. Вона входить до щоденного раціону мільйонів людей, проте часто стає об’єктом суперечок серед дієтологів, передають Патріоти України. Чи справді цей ов...