
Навіть фанати пасти та піци – італійці – не відмовляють собі в задоволенні скуштувати запіканку з картоплі, до того ж місцеві господині готують її без особливих витівок та вишукувань, але виходить вона дуже смачною та ситною, зазначають Патріоти України.
Картопляна запіканка по-італійськи гарна тим, що для її приготування використовуються доступні продукти. Мало того, цей рецепт може стати в нагоді за необхідності утилізувати залишки пюре і нарізки після свят.
Очищену картоплю відварити в підсоленій воді до готовності, відцідити, потовкти в пюре, додати шматочок вершкового масла і добре вимішати.
Ковбасу, сир і круто зварені яйця нарізати кубиками, ввести в картопляне пюре і розмішати так, щоб вони розподілилися рівномірно.
Приготовлену масу викласти в змащену маслом і посипану панірувальними сухарями форму, розрівняти, розкласти на поверхні невеликі шматочки вершкового масла і притрусити все сухарями.
Запікати 30 хвилин за температури 200°С до утворення рум'яної скоринки.
Щоб запіканка вийшла ароматнішою, додайте до картопляного пюре італійські чи прованські трави.
Сир краще використовувати з вираженим смаком, а ковбасу – сиров'ялену або копчену. Добре підійде салямі чи мисливські ковбаски.
Мабуть, найбільш популярною стравою з рисом можна назвати плов, який може буди не лише класичним, а ще й лінивим. А ще його використовують у овочевих закрутках на зиму, передають Патріоти України. Звісно, для різних страв підходить рис різних сортів — ...
Хліб - один із найпопулярніших продуктів, який є практично в кожному домі. Проте часто він черствіє вже через день або покривається цвіллю. Це трапляється не лише через якість самого виробу, а й через неправильне зберігання. Є кілька простих правил, як...