Не викидайте залишки святкових закусок: Простий рецепт кіша з лососем

Кіш можна готувати у прямокутній або круглій формі. Фото: demancare/instagram.com.Цей пиріг ідеально підходить для зимових вечорів як закуска або основна страва на вечерю. Класичний французький кіш готують із куркою, проте останнім часом досить популярним став варіант із лососем. Подавати його найкраще з салатом чи легким йогуртовим соусом. Цей пиріг із рибою можна приготувати із залишків майонезу після свят, радять Патріоти України.

Рецепт кіша з лососем

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 120 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2-3 ст. майонезу
  • 0,5 ч.л. солі

Для начинки:

  • 4 яйця
  • 200 мл сметани/йогурту/вершків
  • 150 г тертого сиру
  • 150 г лосося свіжого чи солоного
  • 50 г свіжого кропу

Приготування:

Замісіть м'яке тісто з борошна, олії, яйця та солі. У вас вийде розсипчасте тісто. Поступово додавайте майонез, доки тісто не стане однорідним, і ви не зможете сформувати з нього кулю.

Загорніть у фольгу і відправте в холодильник не менше, ніж на 30 хвилин, перш ніж розкачувати тісто.

Тим часом приготуйте начинку, змішавши яйця, сметану, сир, кріп та дрібно нарізаний лосось. Можна додати приправи до смаку, а від солі можна відмовитися, додавши засолений лосось.

Розкатайте тісто, доки не отримаєте тонкий лист приблизно 2-3 мм. Викладіть у фому і зробіть виделкою невеликі дірочки.

Випікайте корж протягом 10 хвилин при 180°C або поки він не стане трохи золотистим і твердим.

Дістаньте корж із духовки та залийте начинку. Випікайте близько 30 хвилин при 180°C або поки верх пирога не набуде щільної консистенції. Смачного!

Це така смакота! Секрет хрумкої квашеної капусти

середа, 26 листопад 2025, 10:47

Домашня квашена капуста - справжній суперфуд, багатий на вітамін С і корисні ферменти. Квашену капусту ще називають еліксиром молодості для жінок. Вона легко готується, зберігає свіжість і смак, а головне - не має нічого спільного з маринованою капусто...

А ви це знали? Еспресо чи просто чорна кава - який напій справді потужніший і корисніший

середа, 26 листопад 2025, 9:43

Чорна кава та еспресо - популярні способи приготувати напій із кавових зерен, проте за рівнем кофеїну та антиоксидантів вони помітно відрізняються, передають Патріоти України. Якщо порівнювати однакові за об'ємом порції, еспресо зазвичай виявляється бі...