Не виливайте огірковий розсіл! ТОП-5 застосувань у кулінарії

Огірковий розсіл відомий дорослим як відмінний засіб від похмілля. Однак це не єдина корисна властивість розсолу. Рідину з солоних огірків можна додати в випічку, використовувати для маринування м'яса або зварити суп на її основі, передають Патріоти України.

Маринад для м'яса з огіркового розсолу

Огірковий розсіл є чудовим маринадом для курки або яловичини. Він не тільки надає смак м'ясу, але і розм'якшує м'ясні волокна і зменшує час приготування.

Для приготування маринаду додайте в огірковий розсіл пару ложок соняшникової олії, нарізані зубчики часнику і гірчицю в зернах. Залиште м'ясо в маринаді на 6-8 годин і готуйте в духовці або на грилі. Також розсолом можна полити шашлик або відбивні.

Розсіл як заміна оцту

Огірковий розсіл буде доречний в тих стравах, де використовується оцет. Його можна додати в борщ або вінегрет, щоб буряк не забарвила інші овочі. Розсіл доповнить смак нашаткованої капусти або овочевого салату, в ньому можна маринувати овочі.

Хліб на огірковому розсолі

Домашній хліб можна приготувати з додаванням огіркового розсолу. Розсіл додасть пікантності випічці і зробить її пишною. Для приготування хліба замініть в рецепті половину води, кефіру або молока на розсіл.

Розсольник з огірковим розсолом

Розсольник не дарма має таку назву. Огірковий розсіл ніколи не буде зайвим в цьому супі. Додається він зазвичай в самому кінці, за 10 хвилин до закінчення варіння. Смачний рецепт розсольнику читайте на УНІАН.

Огірковий розсіл для картоплі і макаронів

За допомогою огіркового розсолу можна розігріти вчорашні макарони. Для цього в тарілку макаронів або пасти додайте ложку розсолу, перемішайте і розігрійте в мікрохвильовці. Страва буде як нова, а також придбає пікантну нотку. Також розсіл додають в воду при варінні картоплі, щоб вона не розварювалася і залишалася цілою.

Смакота! Ватрушки з кислого сиру з джемом за 20 хвилин у духовці

п’ятниця, 9 травень 2025, 11:10

Ці сирні ватрушки ну дуже смачні і корисні! Начинка може бути будь-яка: хоч варення, хоч ягоди чи яблука. Дуже простий рецепт: мінімум зусиль, всього 20 хвилин у духовці і смачний ніжний десерт готовий, передають Патріоти України. Для приготування цих ...

Є секрет! Як з малої кількості фаршу зробити багато котлет

п’ятниця, 9 травень 2025, 10:12

Перед вами стоїть завдання приготувати поживну вечерю. Ще вона має бути смачна, бо ж всі присутні мають наїстися. Але в холодильнику тільки залишки фаршу. Не встигли купити, зробити, подумати — це вже немає значення. Потрібно щось придумати, щоб котлет...