Не витрачайте гроші на магазинний: Рецепт вражаюче смачного домашнього вершкового лікеру "Бейліс"

Ніщо не може зрівнятися з новими емоціями від смаку кави з крем-лікером та запашної випічки, які потім перетворюються в незабутні моменти і спогади. Патріоти України пропонують вам спробувати приготувати смачний лікер самотужки.

Бейліс в домашніх умовах

Інгредієнти:

Алкогольна основа:

  • спирт 65°С – 500 мл,
  • спалений цукор – 4 ст.л.,
  • молочна карамель (за бажанням) – 3 шт.,
  • мед – 2 ч.л.,
  • імбир сушений – ⅓ ч.л.,
  • мускатний горіх -. ⅓ шт.,
  • кориця – на кінчику ножа,
  • кора дуба – 1 ч.л.,
  • ванілін – 2-3 пакетика.

Молочна основа:

  • вершки – 1 л. 10%,
  • банка натурального згущеного молока,
  • ванільний цукор – 2 пакетики,
  • жовток – 2 шт.,
  • ароматна розчинна кава – 2 ч.л.

Приготування:

Алкогольна основа:

  1. У банку засипати: палений цукор, карамель, ванілін, спеції, кору дуба, мед.
  2. Залити спиртом, змішати.
  3. Поставити в темне і тепле місце на 2-4 дня, бажано підтримувати температуру 35-40°С та збовтувати. В результаті цукор, карамель і мед повинні повністю розчинитися.
  4. Ароматний настій профільтрувати через кілька шарів марлі і вати.
  5. За бажанням в настій можна додати 25 г підсмаженого мигдалю або абрикосових кісточок. Мигдальна нотка хоч і не властива оригінальному лікеру, але вона ідеально вписується в смакову гаму Бейліса в домашніх умовах.

Вершкова основа:

  1. Залити в миску півлітра вершків та 2 жовтки. За допомогою віночка або міксера все змішати.
  2. Розчинити каву у 2 ст.л. води. Додати згущене молоко. Добре змішати до однорідної маси.
  3. Додати до миски 0,5 вершків, алкогольну основу та засипати ванільний цукор. Змішати.
  4. Профільтрувати через 2-4 шари марлі, відправити на відпочинок в прохолодне місце на 3-4 дні.

Повноти смаку лікер набереться через тиждень-півтора, але дегустувати і пригощати друзів можна вже на 4-5 день.

Оцінять всі! Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

неділя, 18 травень 2025, 12:12

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...

Не рецепт, а знахідка! Універсальний маринад з 5 продуктів для будь-якого м’яса перед запіканням

неділя, 18 травень 2025, 11:14

Кожна господиня обирає для себе ідеальний маринад для м’яса, щоб було соковитим, ароматним, ніжним. Зазвичай різні види м’яса потребують особливої заправки, але цей маринад універсальний, бо підійде курятині, яловичині чи свинині, передають Патріоти Ук...