Не витрачайте гроші на магазинний: Рецепт вражаюче смачного домашнього вершкового лікеру "Бейліс"

Ніщо не може зрівнятися з новими емоціями від смаку кави з крем-лікером та запашної випічки, які потім перетворюються в незабутні моменти і спогади. Патріоти України пропонують вам спробувати приготувати смачний лікер самотужки.

Бейліс в домашніх умовах

Інгредієнти:

Алкогольна основа:

  • спирт 65°С – 500 мл,
  • спалений цукор – 4 ст.л.,
  • молочна карамель (за бажанням) – 3 шт.,
  • мед – 2 ч.л.,
  • імбир сушений – ⅓ ч.л.,
  • мускатний горіх -. ⅓ шт.,
  • кориця – на кінчику ножа,
  • кора дуба – 1 ч.л.,
  • ванілін – 2-3 пакетика.

Молочна основа:

  • вершки – 1 л. 10%,
  • банка натурального згущеного молока,
  • ванільний цукор – 2 пакетики,
  • жовток – 2 шт.,
  • ароматна розчинна кава – 2 ч.л.

Приготування:

Алкогольна основа:

  1. У банку засипати: палений цукор, карамель, ванілін, спеції, кору дуба, мед.
  2. Залити спиртом, змішати.
  3. Поставити в темне і тепле місце на 2-4 дня, бажано підтримувати температуру 35-40°С та збовтувати. В результаті цукор, карамель і мед повинні повністю розчинитися.
  4. Ароматний настій профільтрувати через кілька шарів марлі і вати.
  5. За бажанням в настій можна додати 25 г підсмаженого мигдалю або абрикосових кісточок. Мигдальна нотка хоч і не властива оригінальному лікеру, але вона ідеально вписується в смакову гаму Бейліса в домашніх умовах.

Вершкова основа:

  1. Залити в миску півлітра вершків та 2 жовтки. За допомогою віночка або міксера все змішати.
  2. Розчинити каву у 2 ст.л. води. Додати згущене молоко. Добре змішати до однорідної маси.
  3. Додати до миски 0,5 вершків, алкогольну основу та засипати ванільний цукор. Змішати.
  4. Профільтрувати через 2-4 шари марлі, відправити на відпочинок в прохолодне місце на 3-4 дні.

Повноти смаку лікер набереться через тиждень-півтора, але дегустувати і пригощати друзів можна вже на 4-5 день.

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...