Ніщо не може зрівнятися з новими емоціями від смаку кави з крем-лікером та запашної випічки, які потім перетворюються в незабутні моменти і спогади. Патріоти України пропонують вам спробувати приготувати смачний лікер самотужки.
Бейліс в домашніх умовах
Інгредієнти:
Алкогольна основа:
- спирт 65°С – 500 мл,
- спалений цукор – 4 ст.л.,
- молочна карамель (за бажанням) – 3 шт.,
- мед – 2 ч.л.,
- імбир сушений – ⅓ ч.л.,
- мускатний горіх -. ⅓ шт.,
- кориця – на кінчику ножа,
- кора дуба – 1 ч.л.,
- ванілін – 2-3 пакетика.
Молочна основа:
- вершки – 1 л. 10%,
- банка натурального згущеного молока,
- ванільний цукор – 2 пакетики,
- жовток – 2 шт.,
- ароматна розчинна кава – 2 ч.л.
Приготування:
Алкогольна основа:
- У банку засипати: палений цукор, карамель, ванілін, спеції, кору дуба, мед.
- Залити спиртом, змішати.
- Поставити в темне і тепле місце на 2-4 дня, бажано підтримувати температуру 35-40°С та збовтувати. В результаті цукор, карамель і мед повинні повністю розчинитися.
- Ароматний настій профільтрувати через кілька шарів марлі і вати.
- За бажанням в настій можна додати 25 г підсмаженого мигдалю або абрикосових кісточок. Мигдальна нотка хоч і не властива оригінальному лікеру, але вона ідеально вписується в смакову гаму Бейліса в домашніх умовах.
Вершкова основа:
- Залити в миску півлітра вершків та 2 жовтки. За допомогою віночка або міксера все змішати.
- Розчинити каву у 2 ст.л. води. Додати згущене молоко. Добре змішати до однорідної маси.
- Додати до миски 0,5 вершків, алкогольну основу та засипати ванільний цукор. Змішати.
- Профільтрувати через 2-4 шари марлі, відправити на відпочинок в прохолодне місце на 3-4 дні.
Повноти смаку лікер набереться через тиждень-півтора, але дегустувати і пригощати друзів можна вже на 4-5 день.
Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...