Не витрачайте гроші на магазинний: Рецепт вражаюче смачного домашнього вершкового лікеру "Бейліс"

Ніщо не може зрівнятися з новими емоціями від смаку кави з крем-лікером та запашної випічки, які потім перетворюються в незабутні моменти і спогади. Патріоти України пропонують вам спробувати приготувати смачний лікер самотужки.

Бейліс в домашніх умовах

Інгредієнти:

Алкогольна основа:

  • спирт 65°С – 500 мл,
  • спалений цукор – 4 ст.л.,
  • молочна карамель (за бажанням) – 3 шт.,
  • мед – 2 ч.л.,
  • імбир сушений – ⅓ ч.л.,
  • мускатний горіх -. ⅓ шт.,
  • кориця – на кінчику ножа,
  • кора дуба – 1 ч.л.,
  • ванілін – 2-3 пакетика.

Молочна основа:

  • вершки – 1 л. 10%,
  • банка натурального згущеного молока,
  • ванільний цукор – 2 пакетики,
  • жовток – 2 шт.,
  • ароматна розчинна кава – 2 ч.л.

Приготування:

Алкогольна основа:

  1. У банку засипати: палений цукор, карамель, ванілін, спеції, кору дуба, мед.
  2. Залити спиртом, змішати.
  3. Поставити в темне і тепле місце на 2-4 дня, бажано підтримувати температуру 35-40°С та збовтувати. В результаті цукор, карамель і мед повинні повністю розчинитися.
  4. Ароматний настій профільтрувати через кілька шарів марлі і вати.
  5. За бажанням в настій можна додати 25 г підсмаженого мигдалю або абрикосових кісточок. Мигдальна нотка хоч і не властива оригінальному лікеру, але вона ідеально вписується в смакову гаму Бейліса в домашніх умовах.

Вершкова основа:

  1. Залити в миску півлітра вершків та 2 жовтки. За допомогою віночка або міксера все змішати.
  2. Розчинити каву у 2 ст.л. води. Додати згущене молоко. Добре змішати до однорідної маси.
  3. Додати до миски 0,5 вершків, алкогольну основу та засипати ванільний цукор. Змішати.
  4. Профільтрувати через 2-4 шари марлі, відправити на відпочинок в прохолодне місце на 3-4 дні.

Повноти смаку лікер набереться через тиждень-півтора, але дегустувати і пригощати друзів можна вже на 4-5 день.

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Персиковий джем, як у бабусі - легкий рецепт для кожного

субота, 12 липень 2025, 8:15

Літо - найкращий час для приготування домашніх джемів, а персиковий джем - один із найулюбленіших серед них. За простим рецептом, який не потребує складних інгредієнтів, можна приготувати смачний та ароматний джем із ніжною текстурою, Патріоти України....