
Ніщо не може зрівнятися з новими емоціями від смаку кави з крем-лікером та запашної випічки, які потім перетворюються в незабутні моменти і спогади. Патріоти України пропонують вам спробувати приготувати смачний лікер самотужки.
Бейліс в домашніх умовах
Інгредієнти:
Алкогольна основа:
- спирт 65°С – 500 мл,
- спалений цукор – 4 ст.л.,
- молочна карамель (за бажанням) – 3 шт.,
- мед – 2 ч.л.,
- імбир сушений – ⅓ ч.л.,
- мускатний горіх -. ⅓ шт.,
- кориця – на кінчику ножа,
- кора дуба – 1 ч.л.,
- ванілін – 2-3 пакетика.
Молочна основа:
- вершки – 1 л. 10%,
- банка натурального згущеного молока,
- ванільний цукор – 2 пакетики,
- жовток – 2 шт.,
- ароматна розчинна кава – 2 ч.л.
Приготування:
Алкогольна основа:
- У банку засипати: палений цукор, карамель, ванілін, спеції, кору дуба, мед.
- Залити спиртом, змішати.
- Поставити в темне і тепле місце на 2-4 дня, бажано підтримувати температуру 35-40°С та збовтувати. В результаті цукор, карамель і мед повинні повністю розчинитися.
- Ароматний настій профільтрувати через кілька шарів марлі і вати.
- За бажанням в настій можна додати 25 г підсмаженого мигдалю або абрикосових кісточок. Мигдальна нотка хоч і не властива оригінальному лікеру, але вона ідеально вписується в смакову гаму Бейліса в домашніх умовах.
Вершкова основа:
- Залити в миску півлітра вершків та 2 жовтки. За допомогою віночка або міксера все змішати.
- Розчинити каву у 2 ст.л. води. Додати згущене молоко. Добре змішати до однорідної маси.
- Додати до миски 0,5 вершків, алкогольну основу та засипати ванільний цукор. Змішати.
- Профільтрувати через 2-4 шари марлі, відправити на відпочинок в прохолодне місце на 3-4 дні.
Повноти смаку лікер набереться через тиждень-півтора, але дегустувати і пригощати друзів можна вже на 4-5 день.
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...
Рис – універсальний гарнір, який можна поєднувати з різними продуктами та спеціями. Крім того, ця крупа забезпечує приплив енергії на цілий день, передають Патріоти України. Вариться рисова каша легко. Однак деякі недосвідчені кулінари припускаються по...