Ніщо не може зрівнятися з новими емоціями від смаку кави з крем-лікером та запашної випічки, які потім перетворюються в незабутні моменти і спогади. Патріоти України пропонують вам спробувати приготувати смачний лікер самотужки.
Бейліс в домашніх умовах
Інгредієнти:
Алкогольна основа:
- спирт 65°С – 500 мл,
- спалений цукор – 4 ст.л.,
- молочна карамель (за бажанням) – 3 шт.,
- мед – 2 ч.л.,
- імбир сушений – ⅓ ч.л.,
- мускатний горіх -. ⅓ шт.,
- кориця – на кінчику ножа,
- кора дуба – 1 ч.л.,
- ванілін – 2-3 пакетика.
Молочна основа:
- вершки – 1 л. 10%,
- банка натурального згущеного молока,
- ванільний цукор – 2 пакетики,
- жовток – 2 шт.,
- ароматна розчинна кава – 2 ч.л.
Приготування:
Алкогольна основа:
- У банку засипати: палений цукор, карамель, ванілін, спеції, кору дуба, мед.
- Залити спиртом, змішати.
- Поставити в темне і тепле місце на 2-4 дня, бажано підтримувати температуру 35-40°С та збовтувати. В результаті цукор, карамель і мед повинні повністю розчинитися.
- Ароматний настій профільтрувати через кілька шарів марлі і вати.
- За бажанням в настій можна додати 25 г підсмаженого мигдалю або абрикосових кісточок. Мигдальна нотка хоч і не властива оригінальному лікеру, але вона ідеально вписується в смакову гаму Бейліса в домашніх умовах.
Вершкова основа:
- Залити в миску півлітра вершків та 2 жовтки. За допомогою віночка або міксера все змішати.
- Розчинити каву у 2 ст.л. води. Додати згущене молоко. Добре змішати до однорідної маси.
- Додати до миски 0,5 вершків, алкогольну основу та засипати ванільний цукор. Змішати.
- Профільтрувати через 2-4 шари марлі, відправити на відпочинок в прохолодне місце на 3-4 дні.
Повноти смаку лікер набереться через тиждень-півтора, але дегустувати і пригощати друзів можна вже на 4-5 день.
Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...