Не з картоплі: Суддя "МастерШеф" поділився власним рецептом корисного овочевого пюре

Осінь – час максимальної кількості корисних та сезонних овочів, серед яких фахівці виділяють: гарбуз, моркву, селеру, різні види капусти. Найкраще їх вживати в сирому вигляді, але також можна приготувати багато смачних та корисних страв, серед яких варто виділити пюре, яке у українців асоціюється здебільшого з картоплею. Суддя "МастерШеф", кулінар Володимир Ярославський поділився в Instagram рецептом та секретами ідеальне пюре з молодого гороху, яке сподобається навіть тим, хто не дуже любить цей овоч, інформують Патріоти України.

Інгредієнти:

  • зелений горох – 400 г
  • свіжий шпинат – 60 г
  • цибуля – 100 г
  • вершкове масло – 50 г
  • олія – 15 г
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування: горошок варто обирати міленький і максимально молоденький - зелений. Перед приготуванням обов’язково розморозити.

Спочатку у сотейнику обсмажити нарізану цибулю. Краще зробити це на середньому вогні і, періодично помішуючи, довести до початку рум’яності цибулі.

Потіс додати зелений горошок і додати води чи бульйону по рівень самого горошку. Додати сіль, і варити на повільному вогні хвилин 5-7 - щоб горошок став м'якесеньким. Іноді можна додавати улюблені пряні трави - в мене ось тім’ян.

Потім додати листя шпинату, довести до кипіння і одразу зняти з вогню. Трохи охолодити і добре перебити блендером - у максимально шовковисту структуру (насправді, це краще за усе, робити "барним" блендером).

Добре перетерти через сито отриману масу. у разі потреби можна додати ще бульйону чи води, щоб консистенція була не густа. Розігріти пюре, постійно помішуючи лопаткою, додати вершкове масло, сіль до смаку І смачного. Зберігати можна у холодильнику декілька днів.

Родина оцінить! Смажені сирні палички - швидко та дуже смачно

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:13

Так багато існує рецептів, але кожен раз на сніданок чи на перекус ціла проблема згадати якийсь найшвидший з них для приготування. Стояти довго біля плити теж така собі ідея. Є цікавий та смачний варіант швидкого перекусу з твердого сиру, передають Пат...

А ви це знали? Навіщо мудрі господині додають соду під час смаження цибулі

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:12

Сода давно стала незамінною помічницею в кулінарних та різних справах побутового характеру, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі пояснили, навіщо при смаженні цибулевої нарізки в сковороду потрібно насипати трохи гідрокарбонату натрію. Приготу...