Осінь – час максимальної кількості корисних та сезонних овочів, серед яких фахівці виділяють: гарбуз, моркву, селеру, різні види капусти. Найкраще їх вживати в сирому вигляді, але також можна приготувати багато смачних та корисних страв, серед яких варто виділити пюре, яке у українців асоціюється здебільшого з картоплею. Суддя "МастерШеф", кулінар Володимир Ярославський поділився в Instagram рецептом та секретами ідеальне пюре з молодого гороху, яке сподобається навіть тим, хто не дуже любить цей овоч, інформують Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування: горошок варто обирати міленький і максимально молоденький - зелений. Перед приготуванням обов’язково розморозити.
Спочатку у сотейнику обсмажити нарізану цибулю. Краще зробити це на середньому вогні і, періодично помішуючи, довести до початку рум’яності цибулі.
Потіс додати зелений горошок і додати води чи бульйону по рівень самого горошку. Додати сіль, і варити на повільному вогні хвилин 5-7 - щоб горошок став м'якесеньким. Іноді можна додавати улюблені пряні трави - в мене ось тім’ян.
Потім додати листя шпинату, довести до кипіння і одразу зняти з вогню. Трохи охолодити і добре перебити блендером - у максимально шовковисту структуру (насправді, це краще за усе, робити "барним" блендером).
Добре перетерти через сито отриману масу. у разі потреби можна додати ще бульйону чи води, щоб консистенція була не густа. Розігріти пюре, постійно помішуючи лопаткою, додати вершкове масло, сіль до смаку І смачного. Зберігати можна у холодильнику декілька днів.
Серце - головний двигун нашого організму, і від того, що ми їмо, напряму залежить його здоров’я. На жаль, багато популярних продуктів, які ми споживаємо щодня, можуть непомітно шкодити судинам і підвищувати ризик серцево-судинних захворювань, передають...
Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...