Не забудьте про гриби: Секрети приготування справжніх закарпатських голубців та рецепт із подробицями

Голубці – страва, яку можна готувати в будь-яку пору року, але найкраще це робити, коли капуста ще не стара – тобто восени. До них можна також додати сезонні овочі – морква, цибуля, часник, навіть баклажани та гриби. Патріоти України діляться автентичним рецептом голубців по-закарпатськи із секретним інгредієнтом, якими ви точно зможете здивувати своїх гостей.

Як вдало приготувати голубці по-закарпатськи:

  • обов'язково виберіть якісну капусту;
  • додайте в голубці гриби;
  • необхідно додати свинячі відбивні;
  • візьміть улюблені спеції за смаком й томатну пасту;
  • готуйте не менше ніж 2 години.

  • Інгредієнти:

    • Свинячі відбивні – 700 г
    • Гриби – 300 г
    • Капуста – 1 качан
    • Цибуля – 1 шт.
    • Часник – 1-3 зуб.
    • Томатна паста – 40 г
    • Сіль, перець – за смаком
    • Лавровий лист – 1-2 шт.


    Спосіб приготування:

  1. Насамперед помийте качан капусти й зніміть верхні листочки, закип'ятіть воду у великій каструлі та відправте капусту туди.
  2. У другій каструлі відваріть рис у підсоленій воді до напівготовності.
  3. Помийте гриби, наріжте їх разом із цибулею й смажте до золотистого кольору на сковороді. Туди ж обов'язково додайте томатну пасту й все добре перемішайте.
  4. Потім влийте туди воду й доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
  5. М'ясо добре відбийте.
  6. Розберіть готову пропарену капусту на окремі листочки, викладіть на кожен відбивну, зверху рис й акуратно згорніть конвертом.
  7. Готові голубці перекладіть у каструлю, додайте подрібнений часник, приправте перцем, сіллю й покладіть туди лавровий лист.
  8. Опісля – залийте голубці грибним соусом, обов'язково накрийте кришкою й відправте в духовку на 2 години при 180-200 С.
Джерело: Обозреватель

Забуте зерно, яке рятує серце і знижує холестерин

вівторок, 23 грудень 2025, 9:15

Спельта - це не модний суперфуд і не дорогий екзотичний продукт. Це забуте зерно з високим вмістом білка, заліза, цинку та пребіотиків, яке може покращити здоров’я серця, травлення та обмін речовин. Дієтологи рекомендують вживати його щонайменше двічі ...

Ви могли це не знати! ТОП-8 харчових звичок, які підвищують тиск

вівторок, 23 грудень 2025, 8:42

Високий кров’яний тиск, або гіпертонія, - це стан, який часто протікає без симптомів, але поступово руйнує судини й серце. Одним із головних чинників, що впливають на його рівень, є харчування - саме воно здатне як підвищити, так і стабілізувати тиск, ...