Не забудьте про гриби: Секрети приготування справжніх закарпатських голубців та рецепт із подробицями

Голубці – страва, яку можна готувати в будь-яку пору року, але найкраще це робити, коли капуста ще не стара – тобто восени. До них можна також додати сезонні овочі – морква, цибуля, часник, навіть баклажани та гриби. Патріоти України діляться автентичним рецептом голубців по-закарпатськи із секретним інгредієнтом, якими ви точно зможете здивувати своїх гостей.

Як вдало приготувати голубці по-закарпатськи:

  • обов'язково виберіть якісну капусту;
  • додайте в голубці гриби;
  • необхідно додати свинячі відбивні;
  • візьміть улюблені спеції за смаком й томатну пасту;
  • готуйте не менше ніж 2 години.

  • Інгредієнти:

    • Свинячі відбивні – 700 г
    • Гриби – 300 г
    • Капуста – 1 качан
    • Цибуля – 1 шт.
    • Часник – 1-3 зуб.
    • Томатна паста – 40 г
    • Сіль, перець – за смаком
    • Лавровий лист – 1-2 шт.


    Спосіб приготування:

  1. Насамперед помийте качан капусти й зніміть верхні листочки, закип'ятіть воду у великій каструлі та відправте капусту туди.
  2. У другій каструлі відваріть рис у підсоленій воді до напівготовності.
  3. Помийте гриби, наріжте їх разом із цибулею й смажте до золотистого кольору на сковороді. Туди ж обов'язково додайте томатну пасту й все добре перемішайте.
  4. Потім влийте туди воду й доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
  5. М'ясо добре відбийте.
  6. Розберіть готову пропарену капусту на окремі листочки, викладіть на кожен відбивну, зверху рис й акуратно згорніть конвертом.
  7. Готові голубці перекладіть у каструлю, додайте подрібнений часник, приправте перцем, сіллю й покладіть туди лавровий лист.
  8. Опісля – залийте голубці грибним соусом, обов'язково накрийте кришкою й відправте в духовку на 2 години при 180-200 С.
Джерело: Обозреватель

А ви це знали? Чому не можна помішувати рис під час варіння

неділя, 23 лютий 2025, 6:12

Багато господинь намагаються приготувати смачний та розсипчастий рис. Але не завжди це виходить. Рисова каша дуже корисна, вона є чудовим варіантом, оскільки надовго дає почуття ситості, передають Патріоти України. Готується страва дуже просто, проте ї...

А ви це знали? Навіщо під час тушкування капусти досвідчені господині додають черствий хліб

субота, 22 лютий 2025, 23:10

Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...