Не забудьте про гриби: Секрети приготування справжніх закарпатських голубців та рецепт із подробицями

Голубці – страва, яку можна готувати в будь-яку пору року, але найкраще це робити, коли капуста ще не стара – тобто восени. До них можна також додати сезонні овочі – морква, цибуля, часник, навіть баклажани та гриби. Патріоти України діляться автентичним рецептом голубців по-закарпатськи із секретним інгредієнтом, якими ви точно зможете здивувати своїх гостей.

Як вдало приготувати голубці по-закарпатськи:

  • обов'язково виберіть якісну капусту;
  • додайте в голубці гриби;
  • необхідно додати свинячі відбивні;
  • візьміть улюблені спеції за смаком й томатну пасту;
  • готуйте не менше ніж 2 години.

  • Інгредієнти:

    • Свинячі відбивні – 700 г
    • Гриби – 300 г
    • Капуста – 1 качан
    • Цибуля – 1 шт.
    • Часник – 1-3 зуб.
    • Томатна паста – 40 г
    • Сіль, перець – за смаком
    • Лавровий лист – 1-2 шт.


    Спосіб приготування:

    1. Насамперед помийте качан капусти й зніміть верхні листочки, закип'ятіть воду у великій каструлі та відправте капусту туди.
    2. У другій каструлі відваріть рис у підсоленій воді до напівготовності.
    3. Помийте гриби, наріжте їх разом із цибулею й смажте до золотистого кольору на сковороді. Туди ж обов'язково додайте томатну пасту й все добре перемішайте.
    4. Потім влийте туди воду й доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
    5. М'ясо добре відбийте.
    6. Розберіть готову пропарену капусту на окремі листочки, викладіть на кожен відбивну, зверху рис й акуратно згорніть конвертом.
    7. Готові голубці перекладіть у каструлю, додайте подрібнений часник, приправте перцем, сіллю й покладіть туди лавровий лист.
    8. Опісля – залийте голубці грибним соусом, обов'язково накрийте кришкою й відправте в духовку на 2 години при 180-200 С.
Джерело: Обозреватель

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...