
Голубці – страва, яку можна готувати в будь-яку пору року, але найкраще це робити, коли капуста ще не стара – тобто восени. До них можна також додати сезонні овочі – морква, цибуля, часник, навіть баклажани та гриби. Патріоти України діляться автентичним рецептом голубців по-закарпатськи із секретним інгредієнтом, якими ви точно зможете здивувати своїх гостей.
Як вдало приготувати голубці по-закарпатськи:
- обов'язково виберіть якісну капусту;
- додайте в голубці гриби;
- необхідно додати свинячі відбивні;
- візьміть улюблені спеції за смаком й томатну пасту;
- готуйте не менше ніж 2 години.
Інгредієнти:
- Свинячі відбивні – 700 г
- Гриби – 300 г
- Капуста – 1 качан
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 1-3 зуб.
- Томатна паста – 40 г
- Сіль, перець – за смаком
- Лавровий лист – 1-2 шт.
Спосіб приготування:
- Насамперед помийте качан капусти й зніміть верхні листочки, закип'ятіть воду у великій каструлі та відправте капусту туди.
- У другій каструлі відваріть рис у підсоленій воді до напівготовності.
- Помийте гриби, наріжте їх разом із цибулею й смажте до золотистого кольору на сковороді. Туди ж обов'язково додайте томатну пасту й все добре перемішайте.
- Потім влийте туди воду й доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
- М'ясо добре відбийте.
- Розберіть готову пропарену капусту на окремі листочки, викладіть на кожен відбивну, зверху рис й акуратно згорніть конвертом.
- Готові голубці перекладіть у каструлю, додайте подрібнений часник, приправте перцем, сіллю й покладіть туди лавровий лист.
- Опісля – залийте голубці грибним соусом, обов'язково накрийте кришкою й відправте в духовку на 2 години при 180-200 С.
Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...
Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...