
Голубці – страва, яку можна готувати в будь-яку пору року, але найкраще це робити, коли капуста ще не стара – тобто восени. До них можна також додати сезонні овочі – морква, цибуля, часник, навіть баклажани та гриби. Патріоти України діляться автентичним рецептом голубців по-закарпатськи із секретним інгредієнтом, якими ви точно зможете здивувати своїх гостей.
Як вдало приготувати голубці по-закарпатськи:
- обов'язково виберіть якісну капусту;
- додайте в голубці гриби;
- необхідно додати свинячі відбивні;
- візьміть улюблені спеції за смаком й томатну пасту;
- готуйте не менше ніж 2 години.
Інгредієнти:
- Свинячі відбивні – 700 г
- Гриби – 300 г
- Капуста – 1 качан
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 1-3 зуб.
- Томатна паста – 40 г
- Сіль, перець – за смаком
- Лавровий лист – 1-2 шт.
Спосіб приготування:
- Насамперед помийте качан капусти й зніміть верхні листочки, закип'ятіть воду у великій каструлі та відправте капусту туди.
- У другій каструлі відваріть рис у підсоленій воді до напівготовності.
- Помийте гриби, наріжте їх разом із цибулею й смажте до золотистого кольору на сковороді. Туди ж обов'язково додайте томатну пасту й все добре перемішайте.
- Потім влийте туди воду й доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
- М'ясо добре відбийте.
- Розберіть готову пропарену капусту на окремі листочки, викладіть на кожен відбивну, зверху рис й акуратно згорніть конвертом.
- Готові голубці перекладіть у каструлю, додайте подрібнений часник, приправте перцем, сіллю й покладіть туди лавровий лист.
- Опісля – залийте голубці грибним соусом, обов'язково накрийте кришкою й відправте в духовку на 2 години при 180-200 С.
Українські страви банош та коливо увійшли до рейтингу найкращих каш світу. Відповідний гастрономічний рейтинг склав портал TasteAtlas, передають Патріоти України.
. На п'ятому місці рейтингу - традиційний український банош, який здавна готують у карпа...
Раціон харчування безпосередньо впливає на тривалість та якість життя: допомагає підтримувати молодий вигляд, здорову вагу та зменшує ризик хронічних захворювань. За словами вчених, особливо влітку слід звернути увагу на сезонні продукти, багаті на фла...