Не завадить трохи льоду або морозива: Рецепт французького полуничного супу для ідеального обіду в спеку

Полуничний суп

Відомий кулінарний відеоблогер Дмитро Дорошенко поділився з українцями рецептом холодного полуничного супу, який буде вельми доречним під час рекордної спеки. Для приготування супу необов'язково смажити цибулю і моркву або варити бульйон. Та й сам суп може бути не тільки солоним, але й солодким, повідомляють Патріоти України з посиланням на Bene Gusto.

Автор радить приготувати полуничний суп з йогуртом, який можна доповнити ванільним морозивом і насолоджуватися спекотним літом.

Інгредієнти:

• 500 г полуниці
• 100 г йогурту без цукру і добавок
• 100 г молока
• 3 ст. л. цукру
• ½ апельсина

Приготування покроково:

1. Полуницю добре промиваємо і видаляємо плодоніжки.

2. У чашу блендера або миску закладаємо полуницю, туди ж відправляємо цукор, класичний йогурт і молоко. Додаємо сік половини апельсина. Все добре перебиваємо блендером. Холодний полуничний суп готовий. Можна розливати по тарілках і склянках і подавати до столу.

3. За бажанням, можна протерти масу через сито, щоб видалити кісточки, але це необов'язково. Перед подачею можна покласти в порційну тарілку лід або кульку ванільного морозива.

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...