
Взимку багато хто з нас люблять купувати сухофрукти, так як свіжих сезонних фруктів в цю пору року не дуже багато. Але не все з "сушки" безпечно для здоров'я. Про це розповіла дієтолог Світлана Панченко, зазначають Патріоти України.
Насамперед звертайте увагу на їх зовнішній вигляд. Якщо продукт занадто блискучий, можливо, його обробляли гліцерином, щоб надати товарний вигляд. Фініки, наприклад, вимочують в цукровому сиропі, щоб вони виглядали глянцевими.
"Їх зовнішній вигляд повинен вам підказати, як саме висушений і оброблений сухофрукт. Якщо він блискучий і дуже м'який, швидше за все, для обробки використовувався жир або гліцерин. Наприклад, глянцевість фінікам надає вимочування в цукровому сиропі", - сказала фахівець.
Панченко пояснила, що більшість сухофруктів піддається обробці діоксидом сірки. Це роблять для більш тривалого зберігання і захисту від паразитів.
Намагайтеся купувати сухофрукти звичайного виду, а горіхи вибирайте в шкаралупі. "Намагайтеся брати сухофрукти без блиску, самі звичайні, без потрісканої шкіри, з нормальним запахом, з кісточкою, а горіхи — в шкаралупі", - сказала дієтолог.
Хоча часник десятиліттями асоціювався переважно з домашньою кухнею, сьогодні він дедалі частіше стає об’єктом серйозних наукових досліджень. Вчені вивчають його вплив на серцево-судинну систему, обмін речовин і навіть ризик утворення тромбів, передають...
Квашена капуста - один із найсмачніших і найкорисніших продуктів. Готувати її можна дуже просто в домашніх умовах, достатньо всього лише - вибрати не мляву, соковиту капусту, і знати, як її правильно готувати, щоб закуска була без неприємного запаху, п...