
Взимку багато хто з нас люблять купувати сухофрукти, так як свіжих сезонних фруктів в цю пору року не дуже багато. Але не все з "сушки" безпечно для здоров'я. Про це розповіла дієтолог Світлана Панченко, зазначають Патріоти України.
Насамперед звертайте увагу на їх зовнішній вигляд. Якщо продукт занадто блискучий, можливо, його обробляли гліцерином, щоб надати товарний вигляд. Фініки, наприклад, вимочують в цукровому сиропі, щоб вони виглядали глянцевими.
"Їх зовнішній вигляд повинен вам підказати, як саме висушений і оброблений сухофрукт. Якщо він блискучий і дуже м'який, швидше за все, для обробки використовувався жир або гліцерин. Наприклад, глянцевість фінікам надає вимочування в цукровому сиропі", - сказала фахівець.
Панченко пояснила, що більшість сухофруктів піддається обробці діоксидом сірки. Це роблять для більш тривалого зберігання і захисту від паразитів.
Намагайтеся купувати сухофрукти звичайного виду, а горіхи вибирайте в шкаралупі. "Намагайтеся брати сухофрукти без блиску, самі звичайні, без потрісканої шкіри, з нормальним запахом, з кісточкою, а горіхи — в шкаралупі", - сказала дієтолог.
Дослідники з Університету Сапієнца в Римі (Італія) з'ясували, що кофеїн, який міститься в каві, чаї та какао, може активно сприяти зростанню клітин, які допомагають регенерувати оболонці кровоносних судин. Дослідження проводили серед людей, які стражда...
Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...