Неймовірна "бабусина" паска від Лізи Глинської - унікальний рецепт, якому понад сто років

Вже незабаром настане світле свято Великодня, і українці обов'язково відзначатимуть його з традиційною випічкою, незважаючи на труднощі воєнного часу, передають Патріоти України.

Свій унікальний рецепт вирішила запропонувати і відомий телекулінар та фудблогер Ліза Глінська. «Сьогодні я приготувала паску за старовинним рецептом Оксани Володимирівни. Їй 75 років, і вона все життя пропрацювала професійним кухарем у кафе та їдальнях. Оксана Володимирівна поділилася зі мною рецептом традиційної львівської паски з прикрасою з тіста, саме таку робила її мама та бабуся. Уявіть собі, рецепту понад 100 років! Давайте приготуємо пасочку разом», — пропонує Ліза. Для приготування паски потрібно (розрахунок на 5 форм, діаметр — 11 см, висота — 10 см):

опара :

  • 300 мл молока (1,2 склянки*)
  • 50 г свіжих дріжджів (½ стандартної пачки)
  • 50 г цукру (2 ст. л. з гіркою)
  • 200 г борошна (1,25 склянки)

*Об'єм склянки — 250 мл

тісто :

  • 150 г цілих яєць (3 шт.)
  • 40 г жовтків (2 шт.)
  • 130 г вершкового масла (0,7 пачки)
  • 30 мл рослинної олії (1,5 ст. л.)
  • 120 г цукру (6 ст. л.)
  • 20 мл горілки (1 ст. л.)
  • 3 г солі (щіпка)
  • 700 г борошна (4,4 склянки)
  • 200 г ізюму (1,25 склянки)

Процес приготування із секретами львів'янки та власними рекомендаціями Ліза привела на відео.


Є секрет! Що треба додати в начинку, щоб пельмені були ще смачніші та соковитіші

середа, 22 січень 2025, 13:00

Пельмені смачні, коли виходять соковиті та ароматні. Сухий фарш їм зовсім не пасує. Якщо ви не купуєте напівфабрикати, а надаєте перевагу домашньому приготуванню, тоді вам буде корисним дізнатитись один лайфхак. Він допоможе приготувати дуже смачний та...

Є секрет! Як з кислих мандаринів зробити солодкі

середа, 22 січень 2025, 11:15

Мандарини бувають такі солодкі та смачні, але ж на них ще треба попасти в магазині чи на ринку. Не завжди дають скуштувати. Якщо вам все ж таки попались кислі мандарини, не засмучуйтесь. Є метод, який дає можливість побороти кислоту та нівелювати її см...