Неймовірна краса зі звичайних продуктів: Рецепт пісочного пирога із кремом та яблучними "трояндами"

Цей рецепт надзвичайно сподобався читачам відомої кулінарки в Інстаграмі. Справді, вишуканість тарта вражає: яблучні "троянди" на ньому – наче живі! Хтось одразу заявив: створити такий шедевр під силу лише Яні Станішевській, а хтось спалахнув ідеєю (яку ми всіляко вітаємо) повторити цей десерт у себе вдома. Тарт із яблуками у вигляді троянд стане справжньою окрасою вашого столу. Естети й ласуни, навіщо чекати особливої нагоди? Приготуймо цю красу сьогодні ж, радять Патріоти України.

Рецепт тарта з яблучними "трояндами"

  • Час: 2 години
  • Порції: 6

Інгредієнти для тіста:

Приготування:

  1. Для тіста змішайте борошно та вершкове масло, попередньо натерте на грубій тертці. Руками розітріть борошно та масло на крихти.
  2. Додайте суміш із води, яйця, цукру та солі й замісіть тісто.
  3. Викладіть тісто між двома шарами пергаменту та розкачайте в тонкий пласт.
  4. Відправте тісто до холодильника на 60 хвилин.
  5. Для крему змішайте всі інгредієнти та відправте в сотейник. На повільному вогні та при постійному помішуванні віничком, загустіть масу та одразу зніміть з вогню. Перелийте крем в глибокий посуд та залишіть охолоджуватися.
  6. Для "троянд" розріжте яблука навпіл, видаліть серединки й наріжте м'якоть тоненькими скибочками.
  7. Перекладіть скибочки яблук на тарілку та відправте до мікрохвильовки на 1 – 2 хвилини, щоб вони трішки зм'якли.
  8. Сформуйте з них "троянди" (дивіться відео №3 в каруселі).
9. Вийміть тісто з холодильника й швидко розкачайте його до товщини 3 міліметрів. Перекладіть у форму для тарта. Форму можна змастити вершковим маслом.
10. Корж проколіть виделкою. Випікайте основу для тарта 15 хвилин у духовці, розігрітій до 190℃. На готовий корж вилийте крем, зверху викладіть "троянди" з яблук.
11. Потримайте тарт ще 15 хвилин у духовці при температурі 150 – 160℃.
12. Готовий тарт наріжте на порції й подавайте до столу.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...