Цей рецепт надзвичайно сподобався читачам відомої кулінарки в Інстаграмі. Справді, вишуканість тарта вражає: яблучні "троянди" на ньому – наче живі! Хтось одразу заявив: створити такий шедевр під силу лише Яні Станішевській, а хтось спалахнув ідеєю (яку ми всіляко вітаємо) повторити цей десерт у себе вдома. Тарт із яблуками у вигляді троянд стане справжньою окрасою вашого столу. Естети й ласуни, навіщо чекати особливої нагоди? Приготуймо цю красу сьогодні ж, радять Патріоти України.
Рецепт тарта з яблучними "трояндами"
Час: 2 години
Порції: 6
Інгредієнти для тіста:
Приготування:
Для тіста змішайте борошно та вершкове масло, попередньо натерте на грубій тертці. Руками розітріть борошно та масло на крихти.
Додайте суміш із води, яйця, цукру та солі й замісіть тісто.
Викладіть тісто між двома шарами пергаменту та розкачайте в тонкий пласт.
Відправте тісто до холодильника на 60 хвилин.
Для крему змішайте всі інгредієнти та відправте в сотейник. На повільному вогні та при постійному помішуванні віничком, загустіть масу та одразу зніміть з вогню. Перелийте крем в глибокий посуд та залишіть охолоджуватися.
Для "троянд" розріжте яблука навпіл, видаліть серединки й наріжте м'якоть тоненькими скибочками.
Перекладіть скибочки яблук на тарілку та відправте до мікрохвильовки на 1 – 2 хвилини, щоб вони трішки зм'якли.
Сформуйте з них "троянди" (дивіться відео №3 в каруселі).
9. Вийміть тісто з холодильника й швидко розкачайте його до товщини 3 міліметрів. Перекладіть у форму для тарта. Форму можна змастити вершковим маслом.
10. Корж проколіть виделкою. Випікайте основу для тарта 15 хвилин у духовці, розігрітій до 190℃. На готовий корж вилийте крем, зверху викладіть "троянди" з яблук.
11. Потримайте тарт ще 15 хвилин у духовці при температурі 150 – 160℃.
12. Готовий тарт наріжте на порції й подавайте до столу.
Енергетичні напої обіцяють миттєву бадьорість, але лікарі попереджають: за цим ефектом може ховатися серйозний ризик, насамперед для печінки - головного фільтра організму, пише ukrhealth.net, передають Патріоти України. Експерти рекомендують замінити е...
Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...