Цей рецепт надзвичайно сподобався читачам відомої кулінарки в Інстаграмі. Справді, вишуканість тарта вражає: яблучні "троянди" на ньому – наче живі! Хтось одразу заявив: створити такий шедевр під силу лише Яні Станішевській, а хтось спалахнув ідеєю (яку ми всіляко вітаємо) повторити цей десерт у себе вдома. Тарт із яблуками у вигляді троянд стане справжньою окрасою вашого столу. Естети й ласуни, навіщо чекати особливої нагоди? Приготуймо цю красу сьогодні ж, радять Патріоти України.
Рецепт тарта з яблучними "трояндами"
Час: 2 години
Порції: 6
Інгредієнти для тіста:
Приготування:
Для тіста змішайте борошно та вершкове масло, попередньо натерте на грубій тертці. Руками розітріть борошно та масло на крихти.
Додайте суміш із води, яйця, цукру та солі й замісіть тісто.
Викладіть тісто між двома шарами пергаменту та розкачайте в тонкий пласт.
Відправте тісто до холодильника на 60 хвилин.
Для крему змішайте всі інгредієнти та відправте в сотейник. На повільному вогні та при постійному помішуванні віничком, загустіть масу та одразу зніміть з вогню. Перелийте крем в глибокий посуд та залишіть охолоджуватися.
Для "троянд" розріжте яблука навпіл, видаліть серединки й наріжте м'якоть тоненькими скибочками.
Перекладіть скибочки яблук на тарілку та відправте до мікрохвильовки на 1 – 2 хвилини, щоб вони трішки зм'якли.
Сформуйте з них "троянди" (дивіться відео №3 в каруселі).
9. Вийміть тісто з холодильника й швидко розкачайте його до товщини 3 міліметрів. Перекладіть у форму для тарта. Форму можна змастити вершковим маслом.
10. Корж проколіть виделкою. Випікайте основу для тарта 15 хвилин у духовці, розігрітій до 190℃. На готовий корж вилийте крем, зверху викладіть "троянди" з яблук.
11. Потримайте тарт ще 15 хвилин у духовці при температурі 150 – 160℃.
12. Готовий тарт наріжте на порції й подавайте до столу.
Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...
Готувати ідеальний рис - справжній виклик навіть для досвідчених господинь. Але експертка розкрила простий трюк, який перетворить "нудну" страву на справжній смаколик, передають Патріоти України. Багато хто стикається з проблемами: рис може бути занадт...