Неймовірна смакота! Курка смажена з баклажанами і кабачками

Овочевий сезон у розпалі. Овочі на сніданок, обід, вечерю - сирі, варені, тушковані, запечені, смажені. Загалом, насолоджуємося, щоб взимку не було болісно боляче за не з'їдений влітку баклажан, та ще й з куркою, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 4 курячих стегенця
  • 1 середній баклажан
  • 2 кабачка
  • 4 помідорів або 200 г консервованих томатів у власному соку
  • 2 цибулини шалот
  • 2 зубчики часнику
  • 4 ст. л. оливкової олії і ще трохи для подачі
  • 1 ст. сухого білого вина
  • кілька гілочок чебрецю
  • кілька гілочок розмарину
  • сіль
  • мелений перець

Приготування:

Баклажани порізати кубиками, посипати сіллю, викласти в друшляк і залишити на 30 хвилин. Після закінчення часу сполоснути баклажани холодною водою, висушити паперовими рушниками.

У важкій сковороді розігріти 2 ст. л. оливкової олії. Курку посолити, поперчити і викласти в сковороду шкірою вниз. Обсмажити 3-4 хвилини до золотистого кольору, перевернути і смажити ще пару хвилин. Викласти на тарілку.

Додати решту олії в сковороду і викласти в неї крупно порубаний шалот, роздавлений часник, баклажани і кілька гілочок чебрецю і розмарину. Готувати 5-7 хвилин, помішуючи, поки цибуля не стане прозорою, а баклажани злегка м'якими. Добре посолити і поперчити. Додати порізані кабачки, влити вино і тушкувати, поки рідина не випарується наполовину.

Прогріти глибоку форму для запікання.Додати до овочів порубані, очищені від шкірки і насіння, помідори, викласти у форму, зверху - запашні курячі ніжки. Збризнути оливковою олією, посипати листочками чебрецю і розмарину. Запікати в розігрітій до 190 град. духовці до готовності курки

Джерело: Ukr.Media

Просто ідеальний! Як швидко приготувати найніжніший торт без випічки

вівторок, 24 червень 2025, 18:12

Для торта:. Для глазурі:. Головні інгредієнти сирного торта без випічки – це сир та печиво. Сир беремо будь-який, але бажано сухий, щоб зайва волога не зіпсувала крем. Найкращий варіант – магазинний сир з пачки, він еластичний, гладкий, без грудочок. Я...

Смакота! Як приготувати ідеальний абрикосовий пиріг

вівторок, 24 червень 2025, 17:07

Набридло просто так їсти абрикоси, а варення чекає зимовий час? Готуйте ароматну абрикосову випічку, поки сезон фруктів триває. Сьогодні пропонуємо абрикосовий пиріг, що виходить із першого разу і відмінно підійде і як смаколик на кожен день, і як свят...