Неймовірна смакота! Літня намазка з кабачків для бутербродів - ситно і доступно (рецепт)

Основну роль у цій страві грає кабачок, а пікантності додають яскраво виражені вершково-сирні нотки. Це той випадок коли усі продукти доступні, простота приготування вражає, а результат радує. Спробувавши таку намазку всього раз, обов'язково захочеться зробити ще, особливо з урахуванням того, що зі спеціями можна експериментувати нескінченно, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • кабачки — 2 шт.
  • морква — 1 шт.
  • цибуля (велика головка) — 1 шт.
  • зелень — 1 пучок
  • сирки плавлені — 2 шт.
  • сіль, перець — за смаком
  • соняшникова олія — для обсмажування

Приготування:

Окремо нарізаємо дрібними кубиками цибулю і кабачки. Моркву натираємо на тертці. На розігріту з маслом сковороду відправляємо цибулю, обсмажуємо до напівпрозорого кольору, а потім додаємо до неї моркву. Добре перемішуємо, при необхідності додаємо трохи олії, солимо, перчимо і тушкуємо до готовності.

До овочів відправляємо кабачки і добре перемішуємо. Тримаємо овочі ще 2-3 хвилини на відкритій сковороді, а потім 10-12 хвилин під кришкою, не забуваючи час від часу помішувати. В кінці додаємо сіль, перець і ще пару хвилин обсмажуємо без кришки, весь час помішуючи, щоб випарувалося якомога більше вологи. Потім прибираємо овочі з вогню і даємо їм охолонути і настоятися протягом 1 години.

Дрібно нарізаємо зелень, розрізаємо на великі кубики сирки. У чашу блендера відправляємо остиглі овочі, при необхідності зливаємо з них сік. Туди ж додаємо сирки, зелень і перемішуємо до однорідності на максимальних обертах протягом 3-4 хвилин. Далі залишається тільки зняти пробу і оцінити смачний результат. Більш докладно про приготування овочевої намазки з сиром у відео нижче:

А ви це знали? ТОП-5 овочів, які повторно нагрівати не можна

субота, 12 квітень 2025, 17:15

Більшість людей намагаються готувати їжу із запасом на кілька днів. У плані економії часу такий підхід можна назвати раціональним. Однак кожен повинен розуміти, що є овочі, які не варто нагрівати. Потрібно пам’ятати цю особливість, готуючи впрок, перед...

А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

субота, 12 квітень 2025, 12:14

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними, передають Патріоти України. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону. Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у кастр...