Неймовірна смакота майже з нічого: Простий рецепт турецького десерта із повидла

Якщо вдома стоїть баночка повидла, обов’язково спробуйте приготувати, радять Патріоти України.

Це десерт, основним складником якого є повидло. Тому якщо у вас є банка, яку ніяк не можете з’їсти - приготуйте цей десерт. Робити його нескладно, десерт не потребує складних інгредієнтів. А от завдяки алкоголю, який у нього додається, виходить дуже ароматний

Інгредієнти:

  • повидло - 200 г
  • яйця - 2 шт
  • цукор - 1 ст. л.
  • волоські горіхи (або ті які полюбляєте) - 40 г
  • вершкове масло - 50 г
  • манна крупа - 80 г
  • ром або коньяк - 1 ст. л.
  • цукрова пудра

Приготування:

Повидло покладіть у кастурю, влийте ром або коньяк і добре розітріть суміш ложкою або вінчиком.

Відділіть жовтки від білків. Жовтки розітріть з цукром, манною крупою. Збийте у окремій тарілці і білки до стійких піків і додайте у суміш із жовтками. Добре перемішайте.

Викладіть масу у змащений вершковим маслом сотейник, посипте зверху цукром та посіченими горіхами. Поставте у розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Охолоджений десерт розріжте на квадратні шматочки та посипте цукровою пудрою.

Джерело: ТСН.ua

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...