
Урізноманітнити солодкі частування на Новий рік допоможе багатоярусний фруктово-горіховий торт. У рецепті, який наводить filizhankakavu, використовуються мак, просочений коньяком чорнослив і волоські горіхи, передають Патріоти України.
Торт з чорносливом та коньяком
Для коржів:
Яйця — 4 шт.;
Цукор — 150 г;
Молоко — 80 мл;
Олія — 60 мл;
Борошно — 150 г;
Розпушувач — 6 г;
Ванільний екстракт — 1 ч. л.;
Сіль — щіпка;
Горіхи — 50 г;
Мак — 25 г.
Для крему:
Маскарпоне — 300 г;
Вершки жирністю понад 30% - 400 мл;
Пудра цукрова — 100 г.
Для начинки:
Чорнослив — 120 г;
Коньяк — 25 мл.
Для декору:
Горіхи — 40 г;
Мак — 40 г;
Чорнослив — 60 г.
Приготування
1. Приготувати бісквітне тісто. Розділити його на дві частини. В одну додати горіхи, в другу мак. Випекти два коржі. Пекти при 170 градусах 30−35 хвилин.
2. Чорнослив нарізати і залити коньяком, залишити на 2−3 години.
3. Для крему збити маскарпоне із цукром, потім додати вершки та додатково збити.
4. Коржі промастити кремом, заповнити начинкою. Зверху прикрасити кремом, горіхами, маком та чорносливом. Поставити у холодильник на 4 години.
На полицях супермаркетів - десятки упаковок, але далеко не все з того, що виглядає як вершкове масло, ним дійсно є. Сьогодні виробники часто маскують спреди та інші жири під натуральне масло, сподіваючись, що споживач не зверне увагу на дрібниці. Та є ...
У літній період зберігання продуктів стає справжнім викликом, особливо коли мова йде про свіжі овочі та фрукти. Високі температури пришвидшують псування, тож логічним здається перемістити все у холодильник. Але це - не найкраще рішення для помідорів, п...