Неймовірна смакота: Простий рецепт торта з чорносливом та коньяком для святкового столу

Урізноманітнити солодкі частування на Новий рік допоможе багатоярусний фруктово-горіховий торт. У рецепті, який наводить filizhankakavu, використовуються мак, просочений коньяком чорнослив і волоські горіхи, передають Патріоти України.

Торт з чорносливом та коньяком

Для коржів:
Яйця — 4 шт.;
Цукор — 150 г;
Молоко — 80 мл;
Олія — 60 мл;
Борошно — 150 г;
Розпушувач — 6 г;
Ванільний екстракт — 1 ч. л.;
Сіль — щіпка;
Горіхи — 50 г;
Мак — 25 г.
Для крему:
Маскарпоне — 300 г;
Вершки жирністю понад 30% - 400 мл;
Пудра цукрова — 100 г.
Для начинки:
Чорнослив — 120 г;
Коньяк — 25 мл.
Для декору:
Горіхи — 40 г;
Мак — 40 г;
Чорнослив — 60 г.
Приготування
1. Приготувати бісквітне тісто. Розділити його на дві частини. В одну додати горіхи, в другу мак. Випекти два коржі. Пекти при 170 градусах 30−35 хвилин.
2. Чорнослив нарізати і залити коньяком, залишити на 2−3 години.
3. Для крему збити маскарпоне із цукром, потім додати вершки та додатково збити.
4. Коржі промастити кремом, заповнити начинкою. Зверху прикрасити кремом, горіхами, маком та чорносливом. Поставити у холодильник на 4 години.

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...