Неймовірна смакота: Рецепт горохового супу із копченими ребрами

Перші страви можуть бути не лише смачними, а й ситними. І якщо ви вже балували свою сім'ю сирним крем-супом із грінками та зеленню, цього разу приготуйте гороховий із копченими ребрами. Патріоти України підібрали для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: копчені ребра (400 г), горох (250 г), цибуля (2 шт.), морква (1 шт.), картопля (3 шт.), корінь петрушки (1 шт.), зелень петрушки (1 пучок), сіль, рослинна олія (75 мл), мелений чорний перець.

Приготування:

Горох необхідно промити та замочити у холодній воді мінімум на 3 години, а краще на всю ніч. Досвідчені господині радять замочувати його з 1 ст. л. цукру - він нейтралізує неприємний вплив гороху на травлення.

Цибулю, моркву, картоплю та корінь петрушки споліскуємо та очищаємо. Потім нарізаємо середніми кубиками, моркву можна потерти на терці.

Свинячі реберця розрізаємо навпіл - так, щоб вони помістилися в ємність, в якій варитимемо суп.

У велику каструлю переливаємо попередньо замочений горох із водою, заливаємо окропом і варимо на середньому вогні приблизно 1 годину. Потім додаємо туди реберця і варимо як звичайний бульйон. Сіль у гороховий суп рекомендуємо додавати в самому кінці – інакше страва готуватиметься довше.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї подрібнені цибулю, моркву та корінь петрушки. Тушкуємо на слабкому вогні до м'якості.

Як тільки горох у супі розвариться, додаємо шматочки картоплі та засмажку. Варимо до готовності (приблизно 20 хвилин), за кілька хвилин до кінця додаємо сіль та спеції, перемішуємо.

Зелень петрушки промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралась зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.

Заправляємо гороховий суп нарізаною петрушкою та даємо настоятися приблизно 10 хвилин. Потім подаємо до столу із сухариками з житнього хліба.

Джерело: Апостроф

А ви це знали? Навіщо додавати борошно до овочевого супу

неділя, 19 січень 2025, 10:07

Овочевий суп для багатьох людей являється прикладом класичної першої страви. Він простий у приготуванні і при цьому поживний. Однак у такої страви є серйозна вада – відсутність інгредієнтів, що забезпечують достатню густоту, передають Патріоти України....

ТОП-3 поради шеф-кухарів для найсоковитіших котлет

неділя, 19 січень 2025, 9:12

Якщо ви плануєте приготувати котлети, навряд чи хочете отримати жорстку і суху страву. Однак часом ми самі робимо поширені помилки, через які смак страви залишає бажати кращого, передають Патріоти України. Для того щоб котлети вийшли неймовірно соковит...