Неймовірна смакота: Рецепт горохового супу із копченими ребрами

Перші страви можуть бути не лише смачними, а й ситними. І якщо ви вже балували свою сім'ю сирним крем-супом із грінками та зеленню, цього разу приготуйте гороховий із копченими ребрами. Патріоти України підібрали для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: копчені ребра (400 г), горох (250 г), цибуля (2 шт.), морква (1 шт.), картопля (3 шт.), корінь петрушки (1 шт.), зелень петрушки (1 пучок), сіль, рослинна олія (75 мл), мелений чорний перець.

Приготування:

Горох необхідно промити та замочити у холодній воді мінімум на 3 години, а краще на всю ніч. Досвідчені господині радять замочувати його з 1 ст. л. цукру - він нейтралізує неприємний вплив гороху на травлення.

Цибулю, моркву, картоплю та корінь петрушки споліскуємо та очищаємо. Потім нарізаємо середніми кубиками, моркву можна потерти на терці.

Свинячі реберця розрізаємо навпіл - так, щоб вони помістилися в ємність, в якій варитимемо суп.

У велику каструлю переливаємо попередньо замочений горох із водою, заливаємо окропом і варимо на середньому вогні приблизно 1 годину. Потім додаємо туди реберця і варимо як звичайний бульйон. Сіль у гороховий суп рекомендуємо додавати в самому кінці – інакше страва готуватиметься довше.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї подрібнені цибулю, моркву та корінь петрушки. Тушкуємо на слабкому вогні до м'якості.

Як тільки горох у супі розвариться, додаємо шматочки картоплі та засмажку. Варимо до готовності (приблизно 20 хвилин), за кілька хвилин до кінця додаємо сіль та спеції, перемішуємо.

Зелень петрушки промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралась зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.

Заправляємо гороховий суп нарізаною петрушкою та даємо настоятися приблизно 10 хвилин. Потім подаємо до столу із сухариками з житнього хліба.

Джерело: Апостроф

Помідори втратять смак і аромат - уникайте цієї поширеної помилки

вівторок, 22 липень 2025, 9:47

У літній період зберігання продуктів стає справжнім викликом, особливо коли мова йде про свіжі овочі та фрукти. Високі температури пришвидшують псування, тож логічним здається перемістити все у холодильник. Але це - не найкраще рішення для помідорів, п...

Чому в ресторані картополяне пюре смачніше? Шеф-кухарі зізналися, в чому секрет

вівторок, 22 липень 2025, 8:38

Картопляне пюре - страва, яка здається простою, але як тільки ми пробуємо його в ресторані, різниця очевидна. Ніжне, кремове, насичене смаком - і водночас не важке. У чому ж справа, передають Патріоти України. На популярному форумі Reddit кухарі-профес...