Неймовірна смакота: Рецепт меренгового рулету із мандаринами та ніжним кремом

На Новий рік завжди хочеться потішити себе, своїх рідних та гостей якимись символічними й атмосферними десертами. А що може бути символічніше, ніж випічка з мандаринами? Саме таким є повітряний меренговий рулет із ніжним вершковим кремом та кисло-солодкою мандариновою начинкою – просто пальчики оближеш. Рецептом меренгового рулета з мандаринами поділилася фудблогерка Ольга Головіна в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Для меренги:

  • білки – 6 шт.
  • цукор – 240 г
  • лимонна кислота – 1/3 ч. л.
  • кукурудзяний крохмаль – 20 г
  • сіль

Для мандаринового просочення:

  • мандарини – 300 г
  • цукрова пудра/цукор – 35 г
  • жовтки – 2 шт.
  • кукурудзяний крохмаль – 15 г

Для крему:

  • вершковий сир – 300 г
  • вершки 33% – 150 мл
  • цукрова пудра – 40 г

Спосіб приготування:

1. Приготування меренги. До білків додати сіль та лимонну кислоту. Збити до щільних піків.

2. Поступово додати цукор, продовжуючи збивати.

3. Додати крохмаль і знову збити.

4. Отриману масу рівномірно викласти на пергамент. Випікати в духовці при температурі 140 градусів 40-45 хвилин.

5. Приготування мандаринового просочення. Для початку очистити мандарини та збити у блендері до стану пюре.

6. Додати жовтки, крохмаль та пудру. Перемішати.

7. Отриману масу довести до кипіння і варити декілька хвилин до загустіння. Охолодити та перетерти через сито.

8. Мандариновою масою рівномірно змастити корж меренги.

9. Приготування крему. Для цього збити всі необхідні інгредієнти до загустіння.

10. Викласти крем на мандариновий шар та загорнути у рулет. Покласти у холодильник щонайменше на 1 годину.

Тісто для пельменів - розповідаємо, що обов'язково треба додати, щоб воно було вдалим

вівторок, 7 лютий 2023, 10:12

Смачна, ситна та легка у приготуванні страва з тіста з м'ясною начинкою - пельмені. Готувати їх можна з різних тестів, а для начинки використовувати не тільки м'ясо, передають Патріоти України. Кулінарка Ольга Матвій поділилася на YouTube-каналі рецеп...

Деруни, які не темніють: Ось що обов'язково потрібно додати до тіста

понеділок, 6 лютий 2023, 19:59

Найпростіша, смачна і ситна страва з картоплі - деруни. Готувати їх потрібно з жовтих сортів картоплі - ті, які ароматніші і краще розварюються. А для того, щоб деруни не були сірими і забитими, потрібно додавати тільки просіяне борошно, а в основу - ц...