Неймовірна смакота: Рецепт меренгового рулету із мандаринами та ніжним кремом

На Новий рік завжди хочеться потішити себе, своїх рідних та гостей якимись символічними й атмосферними десертами. А що може бути символічніше, ніж випічка з мандаринами? Саме таким є повітряний меренговий рулет із ніжним вершковим кремом та кисло-солодкою мандариновою начинкою – просто пальчики оближеш. Рецептом меренгового рулета з мандаринами поділилася фудблогерка Ольга Головіна в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Для меренги:

  • білки – 6 шт.
  • цукор – 240 г
  • лимонна кислота – 1/3 ч. л.
  • кукурудзяний крохмаль – 20 г
  • сіль

Для мандаринового просочення:

  • мандарини – 300 г
  • цукрова пудра/цукор – 35 г
  • жовтки – 2 шт.
  • кукурудзяний крохмаль – 15 г

Для крему:

  • вершковий сир – 300 г
  • вершки 33% – 150 мл
  • цукрова пудра – 40 г

Спосіб приготування:

1. Приготування меренги. До білків додати сіль та лимонну кислоту. Збити до щільних піків.

2. Поступово додати цукор, продовжуючи збивати.

3. Додати крохмаль і знову збити.

4. Отриману масу рівномірно викласти на пергамент. Випікати в духовці при температурі 140 градусів 40-45 хвилин.

5. Приготування мандаринового просочення. Для початку очистити мандарини та збити у блендері до стану пюре.

6. Додати жовтки, крохмаль та пудру. Перемішати.

7. Отриману масу довести до кипіння і варити декілька хвилин до загустіння. Охолодити та перетерти через сито.

8. Мандариновою масою рівномірно змастити корж меренги.

9. Приготування крему. Для цього збити всі необхідні інгредієнти до загустіння.

10. Викласти крем на мандариновий шар та загорнути у рулет. Покласти у холодильник щонайменше на 1 годину.

А ви це знали? О котрій треба вечеряти взимку? Наукова відповідь

вівторок, 2 грудень 2025, 23:10

Коли взимку день скорочується до кількох годин світла, організм переходить на інший ритм. Ми раніше втомлюємося, частіше хочемо тепла та затишку, і нерідко вечеряємо значно пізніше, ніж варто, передають Патріоти України. Та наука дедалі наполегливіше н...

Не будуть злипатися: Ось у якій воді, скільки і як правильно варити спагеті

вівторок, 2 грудень 2025, 12:45

Спагеті - одна з найпростіших і найшвидших у приготуванні страв. Готувати їх можна з олією, спеціями, соусами. Але, дуже важливо знати, як їх правильно варити і скільки хвилин, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, ...