Неймовірна смакота: Рецепт меренгового рулету із мандаринами та ніжним кремом

На Новий рік завжди хочеться потішити себе, своїх рідних та гостей якимись символічними й атмосферними десертами. А що може бути символічніше, ніж випічка з мандаринами? Саме таким є повітряний меренговий рулет із ніжним вершковим кремом та кисло-солодкою мандариновою начинкою – просто пальчики оближеш. Рецептом меренгового рулета з мандаринами поділилася фудблогерка Ольга Головіна в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Для меренги:

  • білки – 6 шт.
  • цукор – 240 г
  • лимонна кислота – 1/3 ч. л.
  • кукурудзяний крохмаль – 20 г
  • сіль

Для мандаринового просочення:

  • мандарини – 300 г
  • цукрова пудра/цукор – 35 г
  • жовтки – 2 шт.
  • кукурудзяний крохмаль – 15 г

Для крему:

  • вершковий сир – 300 г
  • вершки 33% – 150 мл
  • цукрова пудра – 40 г

Спосіб приготування:

1. Приготування меренги. До білків додати сіль та лимонну кислоту. Збити до щільних піків.

2. Поступово додати цукор, продовжуючи збивати.

3. Додати крохмаль і знову збити.

4. Отриману масу рівномірно викласти на пергамент. Випікати в духовці при температурі 140 градусів 40-45 хвилин.

5. Приготування мандаринового просочення. Для початку очистити мандарини та збити у блендері до стану пюре.

6. Додати жовтки, крохмаль та пудру. Перемішати.

7. Отриману масу довести до кипіння і варити декілька хвилин до загустіння. Охолодити та перетерти через сито.

8. Мандариновою масою рівномірно змастити корж меренги.

9. Приготування крему. Для цього збити всі необхідні інгредієнти до загустіння.

10. Викласти крем на мандариновий шар та загорнути у рулет. Покласти у холодильник щонайменше на 1 годину.

Ефект може здивувати! ТОП-6 продуктів, які бадьорять не гірше за каву

субота, 7 червень 2025, 19:08

Розповідаємо, які продукти, крім кави, допоможуть швидко прокинутися і зарядять енергією на весь наступний день, передають Патріоти України. Однією з найпоширеніших причин сонливості та недосипання є зневоднення організму. Іноді, щоб прокинутися та доп...

А ви це знали? Чим можна замінити рис при приготуванні голубців

субота, 7 червень 2025, 17:10

Рис здається незамінним компонентом, без якого неможливо уявити класичні голубці. Крупа чудово вбирає м’ясний сік і робить страву більш гармонійною та збалансованою. Проте будь-якій господині часом хочеться відійти від класичної рецептури, спробувавши ...