Неймовірна смакота: Рецепт святкового пирога "Курник" на бездріжджовому тісті

Кожна господиня готує знаменитий пиріг "Курник" по-своєму: хтось бере за основу млинці, хтось використовує звичайне тісто у поєднанні з начинкою. Другий варіант підходить у тому випадку, коли не хочеться заморочуватися і довго возитися з приготуванням. Все максимально просто: розкачати один пласт тіста, викласти м'ясну начинку, накрити другим пластом тіста та поставити пектися. Ідеально на обід, вечерю та навіть на святковий стіл. Рецептом пирога "Курник" поділилася фудблогерка Катерина Кумі (ekaterina_kumi) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Тісто:

  • сметана – 500 г
  • розтоплене вершкове масло – 250 г
  • цукор – 1 ст. л.
  • майонез – 3-4 ст. л.
  • сіль – 1 ст. л.
  • сода – 1/3 ч. л.
  • борошно – 600-700 г

Начинка:

  • філе курячого стегна – 600-700 г
  • цибуля – 200 г
  • перець, сіль, сушений базилік
  • сира картопля
  • вершкове масло
  • вода – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Тісто. Змішати сметану, розтоплене масло, цукор, майонез, сіль та соду.

2. Поступово додати борошно та замісити еластичне тісто. Дати йому відпочити.

3. Начинка. Порізати філе та сиру картоплю кубиками, цибулю подрібнити.

4. Змішати м`ясо з цибулею. Посолити та поперчити.

5. Тісто поділити на дві частини, одна з них має бути трохи більшою. З більшої розкачати пласт.

6. Викласти м'ясо, наверх – картоплю. Також викласти декілька шматків вершкового масла.

7. Розкачати іншу частину тіста та викласти наверх начинки. Закріпити боки.

8. Всередині пирога зробити невеличку дірку. Налити воду.

9. Випікати за температури 180 градусів 1 годину.

Все просто! Як приготувати напій, який зміцнить імунітет родини

субота, 18 січень 2025, 22:10

Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...