Неймовірна смакота: Рецепт святкового пирога "Курник" на бездріжджовому тісті

Кожна господиня готує знаменитий пиріг "Курник" по-своєму: хтось бере за основу млинці, хтось використовує звичайне тісто у поєднанні з начинкою. Другий варіант підходить у тому випадку, коли не хочеться заморочуватися і довго возитися з приготуванням. Все максимально просто: розкачати один пласт тіста, викласти м'ясну начинку, накрити другим пластом тіста та поставити пектися. Ідеально на обід, вечерю та навіть на святковий стіл. Рецептом пирога "Курник" поділилася фудблогерка Катерина Кумі (ekaterina_kumi) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Тісто:

  • сметана – 500 г
  • розтоплене вершкове масло – 250 г
  • цукор – 1 ст. л.
  • майонез – 3-4 ст. л.
  • сіль – 1 ст. л.
  • сода – 1/3 ч. л.
  • борошно – 600-700 г

Начинка:

  • філе курячого стегна – 600-700 г
  • цибуля – 200 г
  • перець, сіль, сушений базилік
  • сира картопля
  • вершкове масло
  • вода – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Тісто. Змішати сметану, розтоплене масло, цукор, майонез, сіль та соду.

2. Поступово додати борошно та замісити еластичне тісто. Дати йому відпочити.

3. Начинка. Порізати філе та сиру картоплю кубиками, цибулю подрібнити.

4. Змішати м`ясо з цибулею. Посолити та поперчити.

5. Тісто поділити на дві частини, одна з них має бути трохи більшою. З більшої розкачати пласт.

6. Викласти м'ясо, наверх – картоплю. Також викласти декілька шматків вершкового масла.

7. Розкачати іншу частину тіста та викласти наверх начинки. Закріпити боки.

8. Всередині пирога зробити невеличку дірку. Налити воду.

9. Випікати за температури 180 градусів 1 годину.

З’єднуємо рис з гречкою і готуємо тефтелі - м’яса в них немає, але на смак як м’ясні

четвер, 30 листопад 2023, 18:07

Смачні тефтелі зовсім необов’язково робити з м’яса, можна приготувати їх з легкої суміші рису з гречкою. Завдяки соусу і поєднанню спецій на смак вони будуть майже як м’ясні, передають Патріоти України. Для початку нам потрібно зварити дві склянки греч...

Просто заливаємо курячу грудку яйцями. Таке м'яско просто тане в роті!

четвер, 30 листопад 2023, 17:12

Куряча грудка настільки прижилася на кухні, що використовується більш часто, ніж інші частини птиці. З неї готують досить велику кількість різноманітних страв. Поки одні нахвалюють цей масивний шматок білого м'яса, знайдуться серед господинь і ті, хто ...