Неймовірна смакота: Рецепт святкового пирога "Курник" на бездріжджовому тісті

Кожна господиня готує знаменитий пиріг "Курник" по-своєму: хтось бере за основу млинці, хтось використовує звичайне тісто у поєднанні з начинкою. Другий варіант підходить у тому випадку, коли не хочеться заморочуватися і довго возитися з приготуванням. Все максимально просто: розкачати один пласт тіста, викласти м'ясну начинку, накрити другим пластом тіста та поставити пектися. Ідеально на обід, вечерю та навіть на святковий стіл. Рецептом пирога "Курник" поділилася фудблогерка Катерина Кумі (ekaterina_kumi) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Тісто:

  • сметана – 500 г
  • розтоплене вершкове масло – 250 г
  • цукор – 1 ст. л.
  • майонез – 3-4 ст. л.
  • сіль – 1 ст. л.
  • сода – 1/3 ч. л.
  • борошно – 600-700 г

Начинка:

  • філе курячого стегна – 600-700 г
  • цибуля – 200 г
  • перець, сіль, сушений базилік
  • сира картопля
  • вершкове масло
  • вода – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Тісто. Змішати сметану, розтоплене масло, цукор, майонез, сіль та соду.

2. Поступово додати борошно та замісити еластичне тісто. Дати йому відпочити.

3. Начинка. Порізати філе та сиру картоплю кубиками, цибулю подрібнити.

4. Змішати м`ясо з цибулею. Посолити та поперчити.

5. Тісто поділити на дві частини, одна з них має бути трохи більшою. З більшої розкачати пласт.

6. Викласти м'ясо, наверх – картоплю. Також викласти декілька шматків вершкового масла.

7. Розкачати іншу частину тіста та викласти наверх начинки. Закріпити боки.

8. Всередині пирога зробити невеличку дірку. Налити воду.

9. Випікати за температури 180 градусів 1 годину.

Пити чи не пити молоко дорослим? Експерти розставили крапки над "і"

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:56

Не бракує аргументів за і проти вживання молока в дорослому віці. Чи дійсно це здоровий варіант? Чи будемо ми здорові, якщо будемо регулярно пити молоко? Видання Czytelnia zdrowia зібрало аргументи з кожного боку, щоб відповісти на питання, чи можна пи...

От у чому секрет! Як без гарячої води та мікрохвильової печі розморозити великий шматок м’яса

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:10

Простий спосіб, який дозволить розморозити великий шматок м’яса із морозильника за 10 хвилин. Для цього не доведеться використовувати гарячу воду або мікрохвильову піч, передають Патріоти України. Спосіб підійде як для м’яса, а й риби, курки, фаршу. В...