На вихідних чимало господинь звикли балувати свою родину різноманітними стравами, в тому числі смачними десертами. І якщо ви вже робили пончики, на цей раз рекомендуємо урізноманітнити своє меню пончиками з ягодами полуниці. theLime ділиться з вами простим рецептом їх приготування, повідомляють Патріоти України.
Інгредієнти: сир (350 г), цукор (5-6 ст. л.), яйця (2 шт.), борошно (1,5 склянки), розпушувач тіста (0,5 ч. л.), цукрова пудра (2 ст. л.), полуниця (за смаком), рослинна олія (для фритюру).
Приготування:
Для приготування цього рецепту пончиків нам знадобиться жирний сир - найкраще домашній, але можна взяти і магазинний жирністю не менше 9%. Його ми перетираємо через сито, додаємо до нього яйця і цукор та ретельно розмішуємо.
В окремій мисці просіюємо через сито борошно і розпушувач. Потім додаємо їх поступово в сирну суміш, весь час ретельно перемішуючи. Має вийти м'яке тісто. Залишаємо його приблизно на 20 хвилин.
Тим часом займемося полуницею. Ягоди необхідно промити під проточною водою, видалити зелений хвостик і викласти на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Найкраще взяти невеликі ягоди, так як використовувати їх будемо цілими.
Ложкою беремо невеликий шматочок тіста, скачуємо з нього кулю, робимо всередині поглиблення і кладемо туди полуницю. Також ягоду можна трохи присипати цукром. З'єднуємо края пончика, формуємо акуратну кулю. Проробляємо те ж саме з рештою тіста і ягід.
Беремо невеликий сотейник і підігріваємо в ньому рослинну рафіновану олію. Викладаємо в нього кілька пончиків і обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки.
Потім дістаємо за допомогою шумівки і викладаємо на блюдо, застелене паперовими серветками, щоб увібралася зайва олія.
Чекаємо, поки пончики трохи охолонуть, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...
Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...