Неймовірно ароматна й соковита: Рецепт курки, фаршированої морквою та яблуками

Один із запахів, що асоціюється зі святами — аромат запеченого м'яса, яке щойно дістали з духовки. Зазвичай - це курка, адже вона легко готується і не поступається за смаком решті м'ясу, при цьому залишаючись менш жирною. У цьому рецепті курка фарширується яблуком і морквою, однак ви можете зафарширувати іншими овочами чи фруктами або не фарширувати зовсім, радять Патріоти України.

Курка запечена в рукаві

Інгредієнти:

  • Курка
  • Зелене яблуко
  • Морква
  • Вершкове масло

Для маринаду:

  • Соєвий соус
  • Майонез
  • Французька гірчиця з медом
  • Сік половини апельсину
  • Мелений імбир
  • Мускатний горіх
  • Розмарин
  • Чорний перець
  • Сухий часник
  • Сіль

Приготування:

Змішайте інгредієнти для маринаду в кількості, необхідній для розміру вашої курки. Обмастіть курку маринадом і залиште на півгодини.

Наріжте на довільні шматки моркву та зелене яблуко. Коли курка промаринується, вмочіть у маринад моркву та яблука та нафаршируйте ними курку. Додайте до них кілька шматочків вершкового масла.

Помістіть курку в рукав і випікайте в розігрітій духовці за температури 200°C півтори години. Якщо ви хочете, щоб на курці була скоринка, відкрийте рукав і запікайте ще близько 15 хвилин. Смачного!

Не робіть помилок! ТОП-9 спецій, які повністю зіпсують смачні котлети

четвер, 9 жовтень 2025, 19:05

Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...

"Паста Амосова не вилікує"? Кардіологиня сказала, що насправді підтримує здоров'я серця

четвер, 9 жовтень 2025, 18:37

Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...