Неймовірно ароматний гарнір: Рецепт картопляного пюре зі смаженим часником та сиром

Картопляне пюре з пармезаном – найкращий рецепт гарніру до курятини, у який закохаються всі. А готується він всього за 30 хвилин. Існує багато рецептів картопляного пюре: з молоком, на воді, на вершках. Картопля добре поєднується з іншими продуктами: бататом, гарбузом, цвітною капустою та навіть яблуками. Особливого смаку гарніру додають різноманітні спеції, найпопулярнішим є мускатний горіх, зазначають Патріоти України.

Для приготування пюре важливо обрати правильний сорт картоплі (Арсенал, Еволюшн, Аризона, Белароза, Лабелла, Ред Леді). Щоб структура гарніру була однорідною та картопля не залишалася твердою.

Рецепт картопляного пюре з пармезаном

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 6


Приготування:

  1. Ретельно помийте картоплю та почистьте від шкірки. Наріжте її великими шматками та відваріть у підсоленій воді (20 хвилин).
  2. Поки картопля вариться, приготуйте ароматне масло для заправки гарніру. Розігрійте вершкове масло в невеликій сковорідці на середньому вогні. Коли масло почне пінитися, додайте роздавлений часник і зменшіть вогонь.
  3. Постійно помішуйте інгредієнти, поки масло не почне змінювати колір і не стане золотисто-коричневим з горіховим ароматом. Коли часник стане приємного коричневого кольору (не згорілий), зніміть сковорідку з плити.
  4. Злийте воду з картоплі.
  5. Процідіть через сито трохи більшу частину підсмаженого масла до відвареної картоплі. Залишіть хрусткі шматочки часнику, щоб додати їх пізніше.
  6. Додайте до картоплі сир пармезан і молоко. Збийте все ручною товкачкою до однорідної консистенції (приблизно 1 – 2 хвилини). Влийте додаткове молоко, якщо ви любите більш рідку консистенцію картопляного пюре.
  7. Спробуйте на смак, присмачте ще сіллю, якщо потрібно.
  8. Подавайте гарнір до столу з рештою підсмаженого маслом, додатковим сиром пармезан, нарізаною петрушкою та хрусткими шматочками часнику. Смачного!

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...