Неймовірно ароматний гарнір: Рецепт картопляного пюре зі смаженим часником та сиром

Картопляне пюре з пармезаном – найкращий рецепт гарніру до курятини, у який закохаються всі. А готується він всього за 30 хвилин. Існує багато рецептів картопляного пюре: з молоком, на воді, на вершках. Картопля добре поєднується з іншими продуктами: бататом, гарбузом, цвітною капустою та навіть яблуками. Особливого смаку гарніру додають різноманітні спеції, найпопулярнішим є мускатний горіх, зазначають Патріоти України.

Для приготування пюре важливо обрати правильний сорт картоплі (Арсенал, Еволюшн, Аризона, Белароза, Лабелла, Ред Леді). Щоб структура гарніру була однорідною та картопля не залишалася твердою.

Рецепт картопляного пюре з пармезаном

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 6


Приготування:

  1. Ретельно помийте картоплю та почистьте від шкірки. Наріжте її великими шматками та відваріть у підсоленій воді (20 хвилин).
  2. Поки картопля вариться, приготуйте ароматне масло для заправки гарніру. Розігрійте вершкове масло в невеликій сковорідці на середньому вогні. Коли масло почне пінитися, додайте роздавлений часник і зменшіть вогонь.
  3. Постійно помішуйте інгредієнти, поки масло не почне змінювати колір і не стане золотисто-коричневим з горіховим ароматом. Коли часник стане приємного коричневого кольору (не згорілий), зніміть сковорідку з плити.
  4. Злийте воду з картоплі.
  5. Процідіть через сито трохи більшу частину підсмаженого масла до відвареної картоплі. Залишіть хрусткі шматочки часнику, щоб додати їх пізніше.
  6. Додайте до картоплі сир пармезан і молоко. Збийте все ручною товкачкою до однорідної консистенції (приблизно 1 – 2 хвилини). Влийте додаткове молоко, якщо ви любите більш рідку консистенцію картопляного пюре.
  7. Спробуйте на смак, присмачте ще сіллю, якщо потрібно.
  8. Подавайте гарнір до столу з рештою підсмаженого маслом, додатковим сиром пармезан, нарізаною петрушкою та хрусткими шматочками часнику. Смачного!

Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

вівторок, 7 травень 2024, 11:14

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів, передають Патріоти України. . Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко....

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині розігрівають апельсин і лимон у мікрохвильовій печі

вівторок, 7 травень 2024, 10:12

Мікрохвильова піч зайняла почесне місце на нашій кухні. Поки спеціалісти ведуть суперечку, корисна чи шкідлива їжа, приготована в НВЧ, ми активно використовуємо всі її можливості, передають Патріоти України. Так деякі кухарі поміщають у мікрохвильовку ...