Неймовірно ароматний гарнір: Рецепт картопляного пюре зі смаженим часником та сиром

Картопляне пюре з пармезаном – найкращий рецепт гарніру до курятини, у який закохаються всі. А готується він всього за 30 хвилин. Існує багато рецептів картопляного пюре: з молоком, на воді, на вершках. Картопля добре поєднується з іншими продуктами: бататом, гарбузом, цвітною капустою та навіть яблуками. Особливого смаку гарніру додають різноманітні спеції, найпопулярнішим є мускатний горіх, зазначають Патріоти України.

Для приготування пюре важливо обрати правильний сорт картоплі (Арсенал, Еволюшн, Аризона, Белароза, Лабелла, Ред Леді). Щоб структура гарніру була однорідною та картопля не залишалася твердою.

Рецепт картопляного пюре з пармезаном

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 6


Приготування:

  1. Ретельно помийте картоплю та почистьте від шкірки. Наріжте її великими шматками та відваріть у підсоленій воді (20 хвилин).
  2. Поки картопля вариться, приготуйте ароматне масло для заправки гарніру. Розігрійте вершкове масло в невеликій сковорідці на середньому вогні. Коли масло почне пінитися, додайте роздавлений часник і зменшіть вогонь.
  3. Постійно помішуйте інгредієнти, поки масло не почне змінювати колір і не стане золотисто-коричневим з горіховим ароматом. Коли часник стане приємного коричневого кольору (не згорілий), зніміть сковорідку з плити.
  4. Злийте воду з картоплі.
  5. Процідіть через сито трохи більшу частину підсмаженого масла до відвареної картоплі. Залишіть хрусткі шматочки часнику, щоб додати їх пізніше.
  6. Додайте до картоплі сир пармезан і молоко. Збийте все ручною товкачкою до однорідної консистенції (приблизно 1 – 2 хвилини). Влийте додаткове молоко, якщо ви любите більш рідку консистенцію картопляного пюре.
  7. Спробуйте на смак, присмачте ще сіллю, якщо потрібно.
  8. Подавайте гарнір до столу з рештою підсмаженого маслом, додатковим сиром пармезан, нарізаною петрушкою та хрусткими шматочками часнику. Смачного!

Смакота! ТОП-3 продукти, з якими курячий бульйон буде ідеальним

п’ятниця, 11 квітень 2025, 10:13

Багато господинь помилково вважають, що зварити ідеальний бульйон дуже легко: достатньо залити курку водою і поставити на вогонь. Але насправді тут є низка нюансів, без дотримання яких неможливо приготувати ідеальний бульйон, передають Патріоти України...

ТОП-3 прості хитрощі, які допоможуть приготувати картоплю з апетитною скоринкою

п’ятниця, 11 квітень 2025, 9:12

При смаженні картоплі найважливішим і складним завданням є збереження хрусткої скоринки. Сам коренеплід при цьому всередині має залишитись м’яким та ніжним. Завдяки таким контрастам текстур та смаків страва є такою затребуваною та популярною, передають...