Неймовірно легкі, просто тануть у роті: Рецепт кошиків із заварним кремом по-португальськи від Євгена Клопотенка

Паштель да ната. Фото: Євген Клопотенко.Будемо чесними, багато хто любить Новий рік не лише за подарунки, відчуття чаклунства, а й за солодощі: торти, тістечка та цукерки. Не знаємо, чи дійде справа до десерту в новорічну ніч, але точно, що вранці 1 січня з'їсти тістечко з чашкою ароматної кави або какао — це те, що потрібно. Та й діти солодощам будуть дуже раді, зазначають Патріоти України та пропонують вам приготувати солодке за рецептом Євгена Клопотенка.

Паштель да ната

Паштель да ната — португальський десерт. Поєднання ніжного та легкого тіста із заварним кремом. Останній максимально невагомий і тане у роті. Чи це смачно? Неймовірно. Чи це легко готувати? Так, тому що я максимально спростив рецепт. І всі інгредієнти ви легко знайдете в найближчому супермаркеті, а, можливо, і у себе на кухні.

Час приготування 55 хвилин

Порції 12

Інгредієнти

  • 500 г бездріжджового листкового тіста
  • 1 ст. л. борошна
  • 300 мл молока
  • 150 г води
  • 150 г цукру
  • 4 жовтки
  • 1 ч. л. кориці (або 1 паличка)
  • ½ лимона (цедра)
  • 1 ст. л. борошна для підпилу

Покроковий рецепт

Візьміть сотейник і влийте 200 мл молока, додайте 1 ч. л. кориці та цедру половини лимона. Дуже важливо натирати цедру так, щоб не торкатися білої частини лимона, яка здатна надати гіркоти десерту. Поставте сотейник на плиту та нагрівайте на повільному вогні.

Візьміть другий сотейник і приготуйте сироп. Влийте 150 мл води та додайте 150 г цукру. Перемішайте віничком і нагрівайте доти, доки цукор не розчиниться. Потім зніміть із плити та дайте трохи охолонути.

У вас ще лишилося 100 мл молока. Візьміть їх та змішайте в іншій каструлі з 1 ст. л. борошна, інтенсивно розмішуючи віничком. Тепер суміш молока з борошном додайте до суміші молока з корицею та цедрою лимона. Зробіть маленький вогонь і безперервно розмішуйте віничком.

Коли побачите, що суміш густіє, зніміть її з плити. Нехай трохи охолоне протягом 5 хвилин, а потім додайте цукровий сироп, безперервно помішуючи. До крему додайте 4 жовтки та розмішайте до отримання однорідної консистенції. Маса повинна вийти досить рідкою.

Тепер беріть бездріжджове тісто та розкочуйте прямокутник. Потім заверніть у рулетик і розділіть на 12 рівних частин. Частинки тіста викладіть у форму для кексів розрізами вниз. Форму попередньо необхідно змастити вершковим маслом. Після кожну частинку тіста притисніть до форми, сформувавши кошики. У кожен із кошиків влийте крем.

Ставте запікатися в духовку на 30 хвилин за температури 180 градусів.

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...