Неймовірно насичений смак: Рецепт простого салату із шинкою, який стане родзинкою вашого столу

Салат з шинкою та огірком – ситна, але водночас легка і ніжна закуска. Його можна подавати як звичайну закуску, так і як акцент на святковому столі. Інгредієнти дуже добре поєднуються: варена свинина і яйце надають ситності, а огірок — свіжості, зазначають Патріоти України.

Основним інгредієнтом салату є м’ясо. Тому варто відповідально поставитися до вибору шинки, адже від цього залежить смак всієї страви. Також зверніть увагу на огірки. Якщо шкірка гірка, то варто її очистити. До речі, взимку свіжі огірки можна замінити на мариновані.

Вам знадобиться:

  • Огірок 2 од.
  • Шинка варено-копчена 200 г
  • Твердий сир 70 г
  • Яйце 1 од.
  • Майонез на смак
  • Кріп на смак
  • Часник на смак

Приготування:

Огірки та шинку наріжте тонкою соломкою.

Яйце зваріть і натріть разом із сиром.

Подрібніть кріп і видавіть часник. Додайте ці інгредієнти в салат, заправте майонезом і перемішайте.

У салат з шинки та сиру можна додати інші трави. Кількість часнику регулюйте на смак. Якщо ви любите більш пікантний смак, додайте більше часнику.

До речі, в салаті вже вистачає солоності з м’яса, він не потребує додаткового соління. Смачного!

Щоб точно не зацвіла: Як зберігати відкриту томатну пасту у холодильнику

середа, 21 травень 2025, 11:09

Часто буває, що придбаєш банку томатної пасти, а на страву використаєш, як у рецепті пишуть: 1-2 ст. л. Потім томатна паста відправляється у холодильник, доки не почне пліснявіти чи не прокисне. Щоб цього не було, зберігайте томатну пасту правильно, пе...

Господиням на замітку! Що додати у гречку, щоб збільшити її об’єм удвічі

середа, 21 травень 2025, 10:08

Досвідчені господині знають, як варити гречку, щоб кожна зернинка розкрилася, набухла та дала неповторний смак, який не переплутати з жодною кашею. Хоч гречку можна їсти та запарену, якщо вона настоїться протягом ночі, але все ж м’яка, проте розсипчаст...