Сендвічі вже давно завоювали популярність у всьому світі і стали звичними через простоту приготування. Крім того, їх зручно їсти, для чого не потрібні особливі умови. Зазвичай основним продуктом для сендвіча стають ковбаса і сир. А чому б не спробувати основний продукт приготувати самим? Домашня пастрома — прекрасна заміна магазинним ковбасним виробам. Смачна, ароматна, соковита, вона хороша не тільки для сендвіча, але і в нарізці, радять Патріоти України.
Філе індички промити в проточній воді.
Приготувати сольовий розчин, занурити в нього філе так, щоб воно було повністю покрито рідиною, і витримати не менш 2 годин.
Часник очистити і нарізати пластинками.
Підготовлене філе вийняти з сольового розчину, обсушити, зробити в ньому ножем проколи і нашпигувати часником.
Олію з'єднати з французькою гірчицею, додати соєвий соус, паприку і суміш перців і добре вимішати. Обмазати маринадом філе з усіх боків і витримати до пів години.
Помістити пастрому в нагріту до 250°С духовку і запікати 15 хвилин, після чого духовку вимкнути і, не відкриваючи дверцята, витримати філе до повного охолодження (не менше 2 годин).
Дуже зручно замочити філе індички в сольовому розчині, а прийшовши з роботи, поставити запікатися перед сном і залишити пастрому в духовці до ранку.
Таким же чином можна готувати пастрому і з курячого філе.
Склад маринаду міняйте залежно від своїх смакових переваг, додаючи розмарин, чебрець, майоран, базилік, коріандр, гвоздику, карі, куркуму, мускатний горіх. Для особливої пікантності додайте в маринад кілька столових ложок меду.
Пастрома стане хорошою альтернативою вареній ковбасі в олів'є і відвареній курятині в салатах.
Чорна смородина - не лише джерело вітамінів, але й справжній союзник для тих, хто хоче покращити травлення і скинути зайві кілограми, передають Патріоти України. Ця ягода вважається справжнім суперфудом. У ній міститься багато вітаміну С, який зміцнює ...
Кава - улюблений напій мільйонів людей у світі. Вона бадьорить, покращує настрій і навіть може приносити користь для здоров’я, якщо пити її правильно. Проте деякі звички та помилки під час приготування або споживання кави можуть перетворити цей корисни...