Неймовірно смачна альтернатива ковбасі: Рецепт домашньої пастроми із філе індички або курки

Сендвічі вже давно завоювали популярність у всьому світі і стали звичними через простоту приготування. Крім того, їх зручно їсти, для чого не потрібні особливі умови. Зазвичай основним продуктом для сендвіча стають ковбаса і сир. А чому б не спробувати основний продукт приготувати самим? Домашня пастрома — прекрасна заміна магазинним ковбасним виробам. Смачна, ароматна, соковита, вона хороша не тільки для сендвіча, але і в нарізці, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 1 кг філе індички
  • 3-4 зубки часнику
  • для сольового розчину:
    • 1 л води
    • 2 столові ложки солі
  • для маринаду:
    • 3 столові ложки олії
    • 2 столові ложки французької гірчиці
    • 1 столова ложка соєвого соусу
    • 1 чайна ложка меленої паприки
    • 1 чайна ложка суміші мелених перців (чорний, білий, червоний, запашний)

Приготування

Філе індички промити в проточній воді.

Приготувати сольовий розчин, занурити в нього філе так, щоб воно було повністю покрито рідиною, і витримати не менш 2 годин.

Часник очистити і нарізати пластинками.

Підготовлене філе вийняти з сольового розчину, обсушити, зробити в ньому ножем проколи і нашпигувати часником.

Олію з'єднати з французькою гірчицею, додати соєвий соус, паприку і суміш перців і добре вимішати. Обмазати маринадом філе з усіх боків і витримати до пів години.

Помістити пастрому в нагріту до 250°С духовку і запікати 15 хвилин, після чого духовку вимкнути і, не відкриваючи дверцята, витримати філе до повного охолодження (не менше 2 годин).

На замітку

Дуже зручно замочити філе індички в сольовому розчині, а прийшовши з роботи, поставити запікатися перед сном і залишити пастрому в духовці до ранку.

Таким же чином можна готувати пастрому і з курячого філе.

Склад маринаду міняйте залежно від своїх смакових переваг, додаючи розмарин, чебрець, майоран, базилік, коріандр, гвоздику, карі, куркуму, мускатний горіх. Для особливої пікантності додайте в маринад кілька столових ложок меду.

Пастрома стане хорошою альтернативою вареній ковбасі в олів'є і відвареній курятині в салатах.

Джерело: ТСН.ua

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...