Неймовірно смачна альтернатива ковбасі: Рецепт домашньої пастроми із філе індички або курки

Сендвічі вже давно завоювали популярність у всьому світі і стали звичними через простоту приготування. Крім того, їх зручно їсти, для чого не потрібні особливі умови. Зазвичай основним продуктом для сендвіча стають ковбаса і сир. А чому б не спробувати основний продукт приготувати самим? Домашня пастрома — прекрасна заміна магазинним ковбасним виробам. Смачна, ароматна, соковита, вона хороша не тільки для сендвіча, але і в нарізці, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 1 кг філе індички
  • 3-4 зубки часнику
  • для сольового розчину:
    • 1 л води
    • 2 столові ложки солі
  • для маринаду:
    • 3 столові ложки олії
    • 2 столові ложки французької гірчиці
    • 1 столова ложка соєвого соусу
    • 1 чайна ложка меленої паприки
    • 1 чайна ложка суміші мелених перців (чорний, білий, червоний, запашний)

Приготування

Філе індички промити в проточній воді.

Приготувати сольовий розчин, занурити в нього філе так, щоб воно було повністю покрито рідиною, і витримати не менш 2 годин.

Часник очистити і нарізати пластинками.

Підготовлене філе вийняти з сольового розчину, обсушити, зробити в ньому ножем проколи і нашпигувати часником.

Олію з'єднати з французькою гірчицею, додати соєвий соус, паприку і суміш перців і добре вимішати. Обмазати маринадом філе з усіх боків і витримати до пів години.

Помістити пастрому в нагріту до 250°С духовку і запікати 15 хвилин, після чого духовку вимкнути і, не відкриваючи дверцята, витримати філе до повного охолодження (не менше 2 годин).

На замітку

Дуже зручно замочити філе індички в сольовому розчині, а прийшовши з роботи, поставити запікатися перед сном і залишити пастрому в духовці до ранку.

Таким же чином можна готувати пастрому і з курячого філе.

Склад маринаду міняйте залежно від своїх смакових переваг, додаючи розмарин, чебрець, майоран, базилік, коріандр, гвоздику, карі, куркуму, мускатний горіх. Для особливої пікантності додайте в маринад кілька столових ложок меду.

Пастрома стане хорошою альтернативою вареній ковбасі в олів'є і відвареній курятині в салатах.

Джерело: ТСН.ua

Як покращити смак кави: ТОП-5 хитрощів

понеділок, 20 січень 2025, 12:14

Для того щоб смак кави завжди міг приємно здивувати, важливо не тільки купувати якісний напій і дотримуватися технологій приготування, але й знати деякі хитрощі. Завдяки цій каві завжди зможе порадувати своїм оригінальним смаком, передають Патріоти Укр...

Є секрет! Як зварити рис, пшоно чи перлову крупу вдвічі швидше

понеділок, 20 січень 2025, 11:13

Крупи обов’язково мають бути у раціоні харчування. Вони багаті на складні вуглеводи та в цілому мають позитивний вплив на самопочуття та здоров’я, передають Патріоти України. Ідеальна норма, коли 40% раціону складають саме крупи. Якщо ви думаєте, що їх...