Скумбрію запікають, солять і маринують, коптять або готують на грилі. Є десятки, якщо не сотні способів приготування цієї рибки. І на порозі свят, пропонуємо рецепт, який працює безвідмовно. Що особливо важливо — ця страва чудова як в гарячому, так і в холодному вигляді. А її приготування не вимагає зайвого клопоту, зазначають Патріоти України.
1. Видалити у скумбрії плавники, голову, чорну плівку і всі нутрощі. Вимити рибу, потім обсушити її паперовими рушниками.
2. Натерти скумбрію перцем і сіллю. Нарізати лимон на тонкі скибочки.
3. Порубати зелень, нарізати зубчики часнику на пластинки. Змішати зелень, часник і лимонний сік з соняшниковою олією.
4. Цією начинкою фарширувати рибу. Зробити кілька неглибоких надрізів на поверхні риби. Вставити в них часточки лимона.
5. Загорнути рибу у фольгу і запікати у розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Потім відкрити фольгу зверху і трохи підрум’янити рибку. Смачного!
Картопляні чіпси давно стали популярною закускою, без якої не обходиться жоден кіносеанс або вечірка. Проте, регулярне вживання цього хрусткого задоволення може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. І мова не лише про зайві кілограми, передают...
Хоч ми й охоче експериментуємо з новими рецептами, звичайна варена картопля досі залишається основою домашніх страв. Вона смачна, ситна й універсальна. Проте її приготування часто здається нудним і довгим. Добре, що є прості трюки, які не лише прискоря...