Неймовірно смачна і соковита: Рецепт запеченої скумбрії із оригінальною начинкою

Скумбрію запікають, солять і маринують, коптять або готують на грилі. Є десятки, якщо не сотні способів приготування цієї рибки. І на порозі свят, пропонуємо рецепт, який працює безвідмовно. Що особливо важливо — ця страва чудова як в гарячому, так і в холодному вигляді. А її приготування не вимагає зайвого клопоту, зазначають Патріоти України.

Вам знадобиться:

  • скумбрія — 2 шт.
  • жменя зелені
  • 2 зубчики часнику
  • 2 столові ложки соняшникової олії
  • вершкове масло — 50 гр
  • один лимон
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • сіль — за смаком
  • чорний перець (мелений) — за смаком

Приготування

1. Видалити у скумбрії плавники, голову, чорну плівку і всі нутрощі. Вимити рибу, потім обсушити її паперовими рушниками.

2. Натерти скумбрію перцем і сіллю. Нарізати лимон на тонкі скибочки.

3. Порубати зелень, нарізати зубчики часнику на пластинки. Змішати зелень, часник і лимонний сік з соняшниковою олією.

4. Цією начинкою фарширувати рибу. Зробити кілька неглибоких надрізів на поверхні риби. Вставити в них часточки лимона.

5. Загорнути рибу у фольгу і запікати у розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Потім відкрити фольгу зверху і трохи підрум’янити рибку. Смачного!

Розставлено крапки над "і": Що відбувається з організмом, якщо їсти розігріту картоплю

четвер, 27 листопад 2025, 5:40

Залишилися картопля з обіду і не знаєте, чи можнаїх безпечно розігріти? Чи, навпаки, завжди викидаєте, вважаючи, що після охолодження стає безкорисною? Час змінити цей стереотип! Виявляється, розігріта картопля має свої плюси - вона може навіть бути ко...

Це така смакота! Секрет хрумкої квашеної капусти

середа, 26 листопад 2025, 10:47

Домашня квашена капуста - справжній суперфуд, багатий на вітамін С і корисні ферменти. Квашену капусту ще називають еліксиром молодості для жінок. Вона легко готується, зберігає свіжість і смак, а головне - не має нічого спільного з маринованою капусто...