Неймовірно смачна і соковита: Рецепт запеченої скумбрії із оригінальною начинкою

Скумбрію запікають, солять і маринують, коптять або готують на грилі. Є десятки, якщо не сотні способів приготування цієї рибки. І на порозі свят, пропонуємо рецепт, який працює безвідмовно. Що особливо важливо — ця страва чудова як в гарячому, так і в холодному вигляді. А її приготування не вимагає зайвого клопоту, зазначають Патріоти України.

Вам знадобиться:

  • скумбрія — 2 шт.
  • жменя зелені
  • 2 зубчики часнику
  • 2 столові ложки соняшникової олії
  • вершкове масло — 50 гр
  • один лимон
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • сіль — за смаком
  • чорний перець (мелений) — за смаком

Приготування

1. Видалити у скумбрії плавники, голову, чорну плівку і всі нутрощі. Вимити рибу, потім обсушити її паперовими рушниками.

2. Натерти скумбрію перцем і сіллю. Нарізати лимон на тонкі скибочки.

3. Порубати зелень, нарізати зубчики часнику на пластинки. Змішати зелень, часник і лимонний сік з соняшниковою олією.

4. Цією начинкою фарширувати рибу. Зробити кілька неглибоких надрізів на поверхні риби. Вставити в них часточки лимона.

5. Загорнути рибу у фольгу і запікати у розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Потім відкрити фольгу зверху і трохи підрум’янити рибку. Смачного!

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...

Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

субота, 7 червень 2025, 11:12

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...