Неймовірно смачна м'ясна страва: Рецепт узбецької домлями

Домляма – це надзвичайно смачна страва узбецької національної кухні. Готується вона на основі м`яса, грибів та овочів, які нарізають достатньо великими шматками і тушкують обов`язково у казані. Звісно, що у домашніх умовах таким способом не приготуєш, тому важливо обирати посуд з товстим дном для того, щоб страва вийшла такою ж насиченою та пікантною. Рецептом домлями поділилася фудблогерка Катя (katyamull) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • картопля – 700 г
  • капуста – 300 г
  • гриби – 500 г
  • морква – 200 г
  • цибуля – 100 г
  • яловичина – 500 г
  • часник – 3 зубчики
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Овочі та м`ясо порізати середніми шматками.

2. М`ясо обсмажити до рум`яної скоринки в каструлі з товстим дном.

3. Додати цибулю та часник. Смажити ще хвилину.

4. Додати решту овочів і готувати приблизно 1 годину на слабкому вогні під кришкою.

5. Збільшити вогонь і готувати 3 хвилини до рум`яної скоринки.

6. Додати сіль, перець.

7. Подавати зі сметаною.

Всі роблять це неправильно - секрет ідеальних смажених яєць від шефа

субота, 26 липень 2025, 10:09

За словами експертів, секрет хрустких країв і ніжного жовтка криється у правильному виборі сковорідки та декількох простих прийомах. Якщо ви смажите яйця на неправильній сковорідці, навіть найсвіжіші яйця можуть зіпсуватися — метал має мікротріщини, ку...

Як приготувати ідеальне картопляне пюре - секрет шеф-кухаря з ресторану

субота, 26 липень 2025, 8:12

Звичайне картопляне пюре - це класика, яку люблять майже всі. Проте, щоб воно було справді ніжним, кремовим і ресторанного рівня, варто знати кілька секретів від професійних кухарів. Стюарт, шеф-кухар ресторану Nanna Tate, поділився простими порадами, ...