Бренд-шеф Андрій Величко поділився доступним рецептом бессарабських вертутів з гарбузом, передають
Патріоти України.
«Страва сезонна, осіння, і ми завжди чекаємо осені, щоб приготувати улюблені вертути», — написав Величко у Facebook.
Бессарабські вертути
Інгредієнти:
1 упаковка тіста філо — 400−500 грамів
1 кг медового гарбуза
8 ст ложок цукру
2 ст ложки картопляного крохмалю
100 г вершкового масла
100 г олії
горішки, родзинки — за бажанням
1 яйце для змащування вертутів під час випікання
Приготування
Тісто філо продається у відділах заморозки у звичайних магазинах. Купивши таке тісто, можна тримати його в морозилці. За 20 хвилин до приготування страви, тісто треба дістати з морозилки.
Для начинки гарбуз очистити від шкірки й натерти на тертці.
Окремо змішати цукор з крохмалем — цим цукром потрібно посипати начинку безпосередньо перед запіканням.
Розтопити трохи вершкового масла, змішати його з олією.
Викласти на стіл лист тіста, змастити його олією (тонко, пензликом), і накрити другим листом, повторюючи операцію з маслом.
На один край викласти гарбуз, посипати сумішшю цукру з крохмалем.
Загорнути виріб, й викласти на деко для запікання.
Готові рулетики змастити маслом та трохи посипати цукром.
Випікати при 180С приблизно 30−40 хвилин.
Орієнтовно за 15 хвилин до готовності змазати вертути яйцем, тоді вони стануть ще гарнішими й смачнішими.
Кулінар пише, що тісто філо можна замінити на листкове тісто, тонко його розкачати.
Що потрібно покласти у святковий кошик, аби освятити на Великдень, передають Патріоти України. Головне церковне свято — Світле Христове Воскресіння — 2024 року християни Східного обряду будуть святкувати 5 травня. З нагоди свята, напередодні у Велику ...
Добре, якщо на кухні є мікрохвильова піч. За допомогою цього пристрою можна швидко розігріти їжу, що остигнула. Однак відправляти в мікрохвильову піч можна далеко не всі продукти харчування, передають Патріоти України. На жаль, мало хто з кулінарів зн...