
Бренд-шеф Андрій Величко поділився доступним рецептом бессарабських вертутів з гарбузом, передають
Патріоти України.
«Страва сезонна, осіння, і ми завжди чекаємо осені, щоб приготувати улюблені вертути», — написав Величко у Facebook.
Бессарабські вертути
Інгредієнти:
1 упаковка тіста філо — 400−500 грамів
1 кг медового гарбуза
8 ст ложок цукру
2 ст ложки картопляного крохмалю
100 г вершкового масла
100 г олії
горішки, родзинки — за бажанням
1 яйце для змащування вертутів під час випікання
Приготування
Тісто філо продається у відділах заморозки у звичайних магазинах. Купивши таке тісто, можна тримати його в морозилці. За 20 хвилин до приготування страви, тісто треба дістати з морозилки.
Для начинки гарбуз очистити від шкірки й натерти на тертці.
Окремо змішати цукор з крохмалем — цим цукром потрібно посипати начинку безпосередньо перед запіканням.
Розтопити трохи вершкового масла, змішати його з олією.
Викласти на стіл лист тіста, змастити його олією (тонко, пензликом), і накрити другим листом, повторюючи операцію з маслом.
На один край викласти гарбуз, посипати сумішшю цукру з крохмалем.
Загорнути виріб, й викласти на деко для запікання.
Готові рулетики змастити маслом та трохи посипати цукром.
Випікати при 180С приблизно 30−40 хвилин.
Орієнтовно за 15 хвилин до готовності змазати вертути яйцем, тоді вони стануть ще гарнішими й смачнішими.
Кулінар пише, що тісто філо можна замінити на листкове тісто, тонко його розкачати.
Кава довгий час мала суперечливу репутацію, але наука розставила всі крапки над «і». Вона багата на антиоксиданти, знижує ризик раку, інсульту, деменції, діабету 2 типу, покращує пам’ять та концентрацію. Та ось у чому нюанс: її дія може бути знівельова...
Кава - улюблений напій мільйонів, без якого багато хто навіть не уявляє свій ранок. Але скільки кави — це нормально, а коли починається шкода для здоров’я? Експерти назвали безпечну добову норму - і деякі відповіді можуть вас здивувати, передають Патрі...