
Бренд-шеф Андрій Величко поділився доступним рецептом бессарабських вертутів з гарбузом, передають
Патріоти України.
«Страва сезонна, осіння, і ми завжди чекаємо осені, щоб приготувати улюблені вертути», — написав Величко у Facebook.
Бессарабські вертути
Інгредієнти:
1 упаковка тіста філо — 400−500 грамів
1 кг медового гарбуза
8 ст ложок цукру
2 ст ложки картопляного крохмалю
100 г вершкового масла
100 г олії
горішки, родзинки — за бажанням
1 яйце для змащування вертутів під час випікання
Приготування
Тісто філо продається у відділах заморозки у звичайних магазинах. Купивши таке тісто, можна тримати його в морозилці. За 20 хвилин до приготування страви, тісто треба дістати з морозилки.
Для начинки гарбуз очистити від шкірки й натерти на тертці.
Окремо змішати цукор з крохмалем — цим цукром потрібно посипати начинку безпосередньо перед запіканням.
Розтопити трохи вершкового масла, змішати його з олією.
Викласти на стіл лист тіста, змастити його олією (тонко, пензликом), і накрити другим листом, повторюючи операцію з маслом.
На один край викласти гарбуз, посипати сумішшю цукру з крохмалем.
Загорнути виріб, й викласти на деко для запікання.
Готові рулетики змастити маслом та трохи посипати цукром.
Випікати при 180С приблизно 30−40 хвилин.
Орієнтовно за 15 хвилин до готовності змазати вертути яйцем, тоді вони стануть ще гарнішими й смачнішими.
Кулінар пише, що тісто філо можна замінити на листкове тісто, тонко його розкачати.
М’ясна начинка у вигляді фаршу відрізняється для різних страв, хоч багато хто вважає, що фарш із м’яса на пельмені, котлети, біляші однакова. Для того, щоб пельмені були соковиті, треба додавати цибулю. Але часто це не так, передають Патріоти України. ...
Зіпсувати картопляне пюре може кожен. Достатньо допустити одну з трьох помилок і ваша страва буде і не смачною, і не корисною. Запам’ятайте, що не можна робити під час варіння пюре, аби наступного разу картопля була смачною, передають Патріоти України....