Неймовірно смачно! Картопляні деруни з сиром на сковороді

Картопляні деруни з сиром на сковороді - цей рецепт свого роду фьюжн. З сиром страва стає більш калорійною, живильною і смачною! Для цього рецепта можна використовувати будь-який твердий сир на ваш смак, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Картопля – 5 шт.
  • Сир твердий – 50 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Олія соняшникова – 30 мл

Як приготувати деруни з сиром і картоплею

Сир натерти на дрібній тертці. Цибулю очистити і також натерти на тертці.

В даному рецепті використовується пармезан, однак ви можете замінити його будь-яким доступним сиром твердих сортів.

Очищену картоплю натерти на дрібній тертці і злегка віджати, зайву рідину злити.

Звичайно, для подрібнення можна скористатися комбайном, проте саме ручна терка дає необхідну текстуру готовим драниками.

Змішати тертий сир, цибулю і картоплю. Посолити і поперчити за смаком. Регулюйте кількість солі виходячи зі ступеня солоності сиру.

В отриману суміш розбиваємо одне яйце, гарненько перемішуємо.

Додаємо 3 ст. л. борошна з гіркою, замішуємо тісто.

У вас повинно вийти досить густе по консистенції тісто.

На розігріту сковороду наливаємо рослинну олію, так щоб дно було вкрите повністю. Столовою ложкою викладаємо тісто, при необхідності вирівнюючи поверхню дерунів.

Деруни з сиром обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки. Готові картопляні деруни подавати зі сметаною, поки вони не охололи.

Швидко і дуже смачно! Яблучний штрудель з лаваша за 15 хвилин

субота, 23 листопад 2024, 10:14

Штрудель з лаваша – чудова випічка, яка готується на швидку руку. Такий штрудель виходить дуже смачним, хрустким, ароматним, його відмінно подати до вечірнього чаю або кави для своїх рідних. Спробуйте, це дуже смачно, передають Патріоти України. Для пр...

Можна сміливо тим, хто на дієті! Кекси з курячого філе

субота, 23 листопад 2024, 9:14

1. Курячі грудки відварити, остудити, нарізати на невеликі шматочки.2. Змішати яйця, сир, молоко, висівки.3. Додати в яєчно-молочну суміш зелень. Добре перемішати. Посолити, поперчити, додати спеції.4. Викласти масу у формочки для маффінів, відправити ...