Неймовірно смачно! Картопляні деруни з сиром на сковороді

Картопляні деруни з сиром на сковороді - цей рецепт свого роду фьюжн. З сиром страва стає більш калорійною, живильною і смачною! Для цього рецепта можна використовувати будь-який твердий сир на ваш смак, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Картопля – 5 шт.
  • Сир твердий – 50 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Олія соняшникова – 30 мл

Як приготувати деруни з сиром і картоплею

Сир натерти на дрібній тертці. Цибулю очистити і також натерти на тертці.

В даному рецепті використовується пармезан, однак ви можете замінити його будь-яким доступним сиром твердих сортів.

Очищену картоплю натерти на дрібній тертці і злегка віджати, зайву рідину злити.

Звичайно, для подрібнення можна скористатися комбайном, проте саме ручна терка дає необхідну текстуру готовим драниками.

Змішати тертий сир, цибулю і картоплю. Посолити і поперчити за смаком. Регулюйте кількість солі виходячи зі ступеня солоності сиру.

В отриману суміш розбиваємо одне яйце, гарненько перемішуємо.

Додаємо 3 ст. л. борошна з гіркою, замішуємо тісто.

У вас повинно вийти досить густе по консистенції тісто.

На розігріту сковороду наливаємо рослинну олію, так щоб дно було вкрите повністю. Столовою ложкою викладаємо тісто, при необхідності вирівнюючи поверхню дерунів.

Деруни з сиром обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки. Готові картопляні деруни подавати зі сметаною, поки вони не охололи.

Зовсім не гречка! Названо найкориснішу кашу, яка дивує своїми властивостями

неділя, 28 грудень 2025, 11:57

Ми звикли вважати, що вівсянка - еталон здорового сніданку. Гречка - це база здорового харчування для всіх. Але є крупа, яка за низкою показників її перевершує, передають Патріоти України. Йдеться про перловку — оброблений ячмінь, що зберігає максимум ...

Це вражає! Чому наш настрій починається у кишківнику та до чого тут вогонь - наукові факти

неділя, 28 грудень 2025, 11:39

Коли наші далекі предки вперше навчилися користуватися вогнем і готувати їжу, вони не просто зробили вечерю теплішою. Вони запустили процес, який змінив форму тіла, розмір мозку та, можливо, навіть наш емоційний світ. Про це розповіло видання Psycholog...