Неймовірно смачно! Картопляні деруни з сиром на сковороді

Картопляні деруни з сиром на сковороді - цей рецепт свого роду фьюжн. З сиром страва стає більш калорійною, живильною і смачною! Для цього рецепта можна використовувати будь-який твердий сир на ваш смак, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Картопля – 5 шт.
  • Сир твердий – 50 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Олія соняшникова – 30 мл

Як приготувати деруни з сиром і картоплею

Сир натерти на дрібній тертці. Цибулю очистити і також натерти на тертці.

В даному рецепті використовується пармезан, однак ви можете замінити його будь-яким доступним сиром твердих сортів.

Очищену картоплю натерти на дрібній тертці і злегка віджати, зайву рідину злити.

Звичайно, для подрібнення можна скористатися комбайном, проте саме ручна терка дає необхідну текстуру готовим драниками.

Змішати тертий сир, цибулю і картоплю. Посолити і поперчити за смаком. Регулюйте кількість солі виходячи зі ступеня солоності сиру.

В отриману суміш розбиваємо одне яйце, гарненько перемішуємо.

Додаємо 3 ст. л. борошна з гіркою, замішуємо тісто.

У вас повинно вийти досить густе по консистенції тісто.

На розігріту сковороду наливаємо рослинну олію, так щоб дно було вкрите повністю. Столовою ложкою викладаємо тісто, при необхідності вирівнюючи поверхню дерунів.

Деруни з сиром обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки. Готові картопляні деруни подавати зі сметаною, поки вони не охололи.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...