Картопляні деруни з сиром на сковороді - цей рецепт свого роду фьюжн. З сиром страва стає більш калорійною, живильною і смачною! Для цього рецепта можна використовувати будь-який твердий сир на ваш смак, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти
Сир натерти на дрібній тертці. Цибулю очистити і також натерти на тертці.
В даному рецепті використовується пармезан, однак ви можете замінити його будь-яким доступним сиром твердих сортів.
Очищену картоплю натерти на дрібній тертці і злегка віджати, зайву рідину злити.
Звичайно, для подрібнення можна скористатися комбайном, проте саме ручна терка дає необхідну текстуру готовим драниками.
Змішати тертий сир, цибулю і картоплю. Посолити і поперчити за смаком. Регулюйте кількість солі виходячи зі ступеня солоності сиру.
В отриману суміш розбиваємо одне яйце, гарненько перемішуємо.
Додаємо 3 ст. л. борошна з гіркою, замішуємо тісто.
У вас повинно вийти досить густе по консистенції тісто.
На розігріту сковороду наливаємо рослинну олію, так щоб дно було вкрите повністю. Столовою ложкою викладаємо тісто, при необхідності вирівнюючи поверхню дерунів.
Деруни з сиром обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки. Готові картопляні деруни подавати зі сметаною, поки вони не охололи.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...