Неймовірно смачно та ароматно: Рецепт пряного курчати в пиві з картоплею від шеф-кухаря

Учасник кулінарного реаліті Нового каналу "Пекельна кухня" Равшан Хамідов поділився рецептом пряної курки, передають Патріоти України.

“В юності я приїжджав у гості до дядька на Різдвяні свята до Ліону! - Згадує Равшан. - У цей час місто ставало ще прекраснішим. У повітрі висів запах випічки, аромати цитрусових і спецій, розігрітих у вершковому маслі. Більшу частину моєї пам'яті формують саме запахи, і я вирішив відтворити той самий французький настрій у цій страві!”.

Рецепт курчати в пиві

Інгредієнти:

  • Курча – тушка
  • Різнобарвна картопля: рожева – 150 г, фіолетова – 150 г, звичайна – 150 г
  • Мандарини сорту клементин – 200 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Зелені яблука – 2 шт.
  • Вершкове масло 82% - 200 г
  • Пиво – 0,33 л
  • Спеції: свіжий розмарин – 1 ч. л., сушений імбир та суміш п'ять перців – по 20 г, мускатний горіх – 1 г
  • Часник – 1 головка
  • Морська сіль – за смаком

Приготування:

1. Підготуйте 10% сольовий розчин, у нього натріть цедру 1 лимона, додайте розмарин, суміш перців і залийте ним курча на 30-40 хвилин.

2. Наріжте крупно яблука та клементини. Обсмажте їх до скоринки в невеликій кількості вершкового масла з додаванням розмарину, мускатного горіха, імбиру та суміші перців.

3. Дістаньте курча з розчину, обсушіть рушником, начиніть розмарином, часником та лимоном.

4. Викладіть в каструлю чи глибоку форму для запікання яблука та клементини, зверху курча, налийте одну склянку пива, рясно змастіть вершковим маслом, накрийте кришкою і відправте в духовку, розігріту до 180°С на одну годину.

5. Через годину відкрийте кришку і полийте курча соком, що утворився під час приготування. Готуйте ще 15 хвилин із відкритою кришкою, щоб тушка підрум'янилася. У разі потреби увімкніть верхній гриль.

6. Тим часом наріжте картоплю великою соломкою та обсмажте на вершковому маслі з розмарином та часником. Посоліть та обсушіть від зайвого жиру. Смачного!

Зіпсують все! ТОП-5 помилок у приготуванні шашлику

субота, 23 серпень 2025, 18:07

Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличник...

Впливають на мозок! Вчені пояснили, чому ми залежні від шкідливих продуктів

субота, 23 серпень 2025, 9:39

Багато хто думає, що потяг до солодощів чи фастфуду - це просто слабкість характеру або відсутність сили волі. Проте науковці доводять: деякі продукти можуть діяти на мозок так само, як наркотики, передають Патріоти України. Вони стимулюють систему вин...