Учасник кулінарного реаліті Нового каналу "Пекельна кухня" Равшан Хамідов поділився рецептом пряної курки, передають Патріоти України.
“В юності я приїжджав у гості до дядька на Різдвяні свята до Ліону! - Згадує Равшан. - У цей час місто ставало ще прекраснішим. У повітрі висів запах випічки, аромати цитрусових і спецій, розігрітих у вершковому маслі. Більшу частину моєї пам'яті формують саме запахи, і я вирішив відтворити той самий французький настрій у цій страві!”.
Інгредієнти:
Приготування:
1. Підготуйте 10% сольовий розчин, у нього натріть цедру 1 лимона, додайте розмарин, суміш перців і залийте ним курча на 30-40 хвилин.
2. Наріжте крупно яблука та клементини. Обсмажте їх до скоринки в невеликій кількості вершкового масла з додаванням розмарину, мускатного горіха, імбиру та суміші перців.
3. Дістаньте курча з розчину, обсушіть рушником, начиніть розмарином, часником та лимоном.
4. Викладіть в каструлю чи глибоку форму для запікання яблука та клементини, зверху курча, налийте одну склянку пива, рясно змастіть вершковим маслом, накрийте кришкою і відправте в духовку, розігріту до 180°С на одну годину.
5. Через годину відкрийте кришку і полийте курча соком, що утворився під час приготування. Готуйте ще 15 хвилин із відкритою кришкою, щоб тушка підрум'янилася. У разі потреби увімкніть верхній гриль.
6. Тим часом наріжте картоплю великою соломкою та обсмажте на вершковому маслі з розмарином та часником. Посоліть та обсушіть від зайвого жиру. Смачного!
Бажання з’їсти щось солоне може бути не просто звичкою, а сигналом від організму про певний дисбаланс. Лікарі пояснюють, що тяга до солоного часто свідчить про приховані проблеми або нестачу важливих речовин, передають Патріоти України. 1. Нестача натр...
Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...