Учасник кулінарного реаліті Нового каналу "Пекельна кухня" Равшан Хамідов поділився рецептом пряної курки, передають Патріоти України.
“В юності я приїжджав у гості до дядька на Різдвяні свята до Ліону! - Згадує Равшан. - У цей час місто ставало ще прекраснішим. У повітрі висів запах випічки, аромати цитрусових і спецій, розігрітих у вершковому маслі. Більшу частину моєї пам'яті формують саме запахи, і я вирішив відтворити той самий французький настрій у цій страві!”.
Інгредієнти:
Приготування:
1. Підготуйте 10% сольовий розчин, у нього натріть цедру 1 лимона, додайте розмарин, суміш перців і залийте ним курча на 30-40 хвилин.
2. Наріжте крупно яблука та клементини. Обсмажте їх до скоринки в невеликій кількості вершкового масла з додаванням розмарину, мускатного горіха, імбиру та суміші перців.
3. Дістаньте курча з розчину, обсушіть рушником, начиніть розмарином, часником та лимоном.
4. Викладіть в каструлю чи глибоку форму для запікання яблука та клементини, зверху курча, налийте одну склянку пива, рясно змастіть вершковим маслом, накрийте кришкою і відправте в духовку, розігріту до 180°С на одну годину.
5. Через годину відкрийте кришку і полийте курча соком, що утворився під час приготування. Готуйте ще 15 хвилин із відкритою кришкою, щоб тушка підрум'янилася. У разі потреби увімкніть верхній гриль.
6. Тим часом наріжте картоплю великою соломкою та обсмажте на вершковому маслі з розмарином та часником. Посоліть та обсушіть від зайвого жиру. Смачного!
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...