Учасник кулінарного реаліті Нового каналу "Пекельна кухня" Равшан Хамідов поділився рецептом пряної курки, передають Патріоти України.
“В юності я приїжджав у гості до дядька на Різдвяні свята до Ліону! - Згадує Равшан. - У цей час місто ставало ще прекраснішим. У повітрі висів запах випічки, аромати цитрусових і спецій, розігрітих у вершковому маслі. Більшу частину моєї пам'яті формують саме запахи, і я вирішив відтворити той самий французький настрій у цій страві!”.
Інгредієнти:
Приготування:
1. Підготуйте 10% сольовий розчин, у нього натріть цедру 1 лимона, додайте розмарин, суміш перців і залийте ним курча на 30-40 хвилин.
2. Наріжте крупно яблука та клементини. Обсмажте їх до скоринки в невеликій кількості вершкового масла з додаванням розмарину, мускатного горіха, імбиру та суміші перців.
3. Дістаньте курча з розчину, обсушіть рушником, начиніть розмарином, часником та лимоном.
4. Викладіть в каструлю чи глибоку форму для запікання яблука та клементини, зверху курча, налийте одну склянку пива, рясно змастіть вершковим маслом, накрийте кришкою і відправте в духовку, розігріту до 180°С на одну годину.
5. Через годину відкрийте кришку і полийте курча соком, що утворився під час приготування. Готуйте ще 15 хвилин із відкритою кришкою, щоб тушка підрум'янилася. У разі потреби увімкніть верхній гриль.
6. Тим часом наріжте картоплю великою соломкою та обсмажте на вершковому маслі з розмарином та часником. Посоліть та обсушіть від зайвого жиру. Смачного!
Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...
Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...