Неймовірно смачно та ароматно: Рецепт пряного курчати в пиві з картоплею від шеф-кухаря

Учасник кулінарного реаліті Нового каналу "Пекельна кухня" Равшан Хамідов поділився рецептом пряної курки, передають Патріоти України.

“В юності я приїжджав у гості до дядька на Різдвяні свята до Ліону! - Згадує Равшан. - У цей час місто ставало ще прекраснішим. У повітрі висів запах випічки, аромати цитрусових і спецій, розігрітих у вершковому маслі. Більшу частину моєї пам'яті формують саме запахи, і я вирішив відтворити той самий французький настрій у цій страві!”.

Рецепт курчати в пиві

Інгредієнти:

  • Курча – тушка
  • Різнобарвна картопля: рожева – 150 г, фіолетова – 150 г, звичайна – 150 г
  • Мандарини сорту клементин – 200 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Зелені яблука – 2 шт.
  • Вершкове масло 82% - 200 г
  • Пиво – 0,33 л
  • Спеції: свіжий розмарин – 1 ч. л., сушений імбир та суміш п'ять перців – по 20 г, мускатний горіх – 1 г
  • Часник – 1 головка
  • Морська сіль – за смаком

Приготування:

1. Підготуйте 10% сольовий розчин, у нього натріть цедру 1 лимона, додайте розмарин, суміш перців і залийте ним курча на 30-40 хвилин.

2. Наріжте крупно яблука та клементини. Обсмажте їх до скоринки в невеликій кількості вершкового масла з додаванням розмарину, мускатного горіха, імбиру та суміші перців.

3. Дістаньте курча з розчину, обсушіть рушником, начиніть розмарином, часником та лимоном.

4. Викладіть в каструлю чи глибоку форму для запікання яблука та клементини, зверху курча, налийте одну склянку пива, рясно змастіть вершковим маслом, накрийте кришкою і відправте в духовку, розігріту до 180°С на одну годину.

5. Через годину відкрийте кришку і полийте курча соком, що утворився під час приготування. Готуйте ще 15 хвилин із відкритою кришкою, щоб тушка підрум'янилася. У разі потреби увімкніть верхній гриль.

6. Тим часом наріжте картоплю великою соломкою та обсмажте на вершковому маслі з розмарином та часником. Посоліть та обсушіть від зайвого жиру. Смачного!

Оцінять всі! Як приготувати шоколадні кекси на кефірі лише за 30 хвилин

п’ятниця, 22 листопад 2024, 16:12

З кексами за цим рецептом впорається кожен. Дуже простий в приготуванні. Кекси завжди доречні: до чаювання, на перекус, для частування. Рецепт в деталях читайте далі в статті, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібні такі продукти:. Ке...

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...