Неймовірно смачно та корисно: Як приготувати кролика в сметані, якого захочеться з'їсти разом із тарілкою

Дієтологи давно твердять про те, що червоне м'ясо шкідливе для організму, а ось курка, індичка або кролик - вдала альтернатива. З м'яса маленької тварини виходять легкі, ніжні, але ситні страви. Патріоти України пропонують вам почати із класичного рецепту.

Кролик в сметані

  • кролик - 1 шт;
  • сметана - 200 гр;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт;
  • борошно - 4 ст.л;
  • вершкове масло - 100 гр;
  • лавровий лист - 2 шт;
  • суміш перців - 1 ч.л;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • сіль - за смаком.

Кролячу тушку помити, осушити, нарізати невеликими порціями. Посолити, поперчити, перемішати. Лук очистити і дрібно нарізати. Часник подрібнити в часничниці. Кожен шматочок кролика обваляти в борошні.

Розігріти на сковороді олію, викласти м'ясо і обсмажити з усіх боків 5-7 хвилин. Взяти казанок і готове м'ясо скласти в нього.

Викласти цибулю на сковороду, обсмажити, помішуючи. Потім вилити дві склянки холодної кип'яченої води і перемішати. Залити цією сумішшю м'ясо, накрити кришкою і тушкувати 30-40 хвилин. Додати лавровий лист, сметану, долити води так, щоб соус повністю покривав м'ясо. Тушкувати на повільному вогні 10 хвилин. В кінці додати подрібнений часник і настоювати страву перед подачею 10-15 хвилин.

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

Для чого смажити солоні огірки, якщо ви готуєте макарони

четвер, 21 листопад 2024, 17:12

Макарони та солоні огірки — досить неочікуване поєднання продуктів для однієї страви. Але це цікавий спосіб внести різноманіття. Далі в статті ви зможете дізнатися, яким чином можна покращити макарони та зробити їх надзвичайно смачними, передають Патрі...