Неймовірний домашній зефір без цукру і борошна. Треба всього два інгредієнти!

Повітряні, майже невагомі ласощі з яскраво вираженим яблучним смаком, які не залишать нікого байдужим - саме так можна описати ці домашні зефірки. А ще вони корисні, адже в цей десерт не додається ані цукор, ані будь-які штучні компоненти, передають Патріоти України.

Ба більше, такий зефір можна сміливо включати у раціон навіть тим, хто вирішив скинути зайву вагу. Калорійність цього десерту - всього 42 калорії на 100 г продукту
Інгредієнти:
яблука — 400 г
швидкорозчинний желатин — 16 г
Приготування:
Очищаємо яблука від шкірки, вирізаємо серцевину і погружним блендером збиваємо до стану пюре. Переливаємо пюре в миску, додаємо желатин і добре перемішуємо. Даємо желатину набрякнути протягом 5 хв. Відправляємо миску з пюре на водяну баню (але миска не повинна торкатися води).
Помішуємо яблучну масу - маємо зробити так, щоб желатин повністю розійшовся, більш-менш рівномірно. При цьому важливо не допустити закипання вмісту миски. Коли маса в мисці стане повністю рідкою, знімаємо пюре з водяної бані і даємо йому охолонути до кімнатної температури.
Відправляємо пюре в міксер і збиваємо аж до появи білої піни. До того часу маса перестане розтікатися, але залишиться ще досить м'якою.
Час на збивання залежить безпосередньо від міксера. Це може бути як 5-7 хв, так і всі 15-20 хв, якщо у Вас - звичайний міксер старих моделей.
Тоді застилаємо форму пергаментом, змащуємо по дну і з боків олією без запаху. Акуратно перекладаємо в форму повітряну яблучну масу і рівномірно розподіляємо по поверхні. Можна скористатися і силіконовими формами (але вже без пергаменту).
Готовий десерт відправляємо у холодильник для застигання - мінімум на годину, але краще надовше. Після цього обережно дістаємо десерт із формочок і розрізаємо на шматочки. Прикрасити зефірки можна пудрою, подрібненими горіхами або кокосовою стружкою - на Ваш смак

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...