
Повітряні, майже невагомі ласощі з яскраво вираженим яблучним смаком, які не залишать нікого байдужим - саме так можна описати ці домашні зефірки. А ще вони корисні, адже в цей десерт не додається ані цукор, ані будь-які штучні компоненти, передають Патріоти України.
Ба більше, такий зефір можна сміливо включати у раціон навіть тим, хто вирішив скинути зайву вагу. Калорійність цього десерту - всього 42 калорії на 100 г продукту
Інгредієнти:
яблука — 400 г
швидкорозчинний желатин — 16 г
Приготування:
Очищаємо яблука від шкірки, вирізаємо серцевину і погружним блендером збиваємо до стану пюре. Переливаємо пюре в миску, додаємо желатин і добре перемішуємо. Даємо желатину набрякнути протягом 5 хв. Відправляємо миску з пюре на водяну баню (але миска не повинна торкатися води).
Помішуємо яблучну масу - маємо зробити так, щоб желатин повністю розійшовся, більш-менш рівномірно. При цьому важливо не допустити закипання вмісту миски. Коли маса в мисці стане повністю рідкою, знімаємо пюре з водяної бані і даємо йому охолонути до кімнатної температури.
Відправляємо пюре в міксер і збиваємо аж до появи білої піни. До того часу маса перестане розтікатися, але залишиться ще досить м'якою.
Час на збивання залежить безпосередньо від міксера. Це може бути як 5-7 хв, так і всі 15-20 хв, якщо у Вас - звичайний міксер старих моделей.
Тоді застилаємо форму пергаментом, змащуємо по дну і з боків олією без запаху. Акуратно перекладаємо в форму повітряну яблучну масу і рівномірно розподіляємо по поверхні. Можна скористатися і силіконовими формами (але вже без пергаменту).
Готовий десерт відправляємо у холодильник для застигання - мінімум на годину, але краще надовше. Після цього обережно дістаємо десерт із формочок і розрізаємо на шматочки. Прикрасити зефірки можна пудрою, подрібненими горіхами або кокосовою стружкою - на Ваш смак
Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...
Вживання ковбаси здається звичною частиною раціону, адже її смак знайомий ще з дитинства. Проте регулярне споживання обробленого м’яса може мати серйозні наслідки для здоров’я, про які мало хто замислюється, передають Патріоти України. Навіть невеликі ...