Неймовірний смак! Спробуйте варення з кавунових скоринок на зиму - буде вашим улюбленим!

У сезон кавунів просто неможливо відмовитися від цих ласощів. Але мало хто знає, що в хід може піти не тільки соковитий м'якуш, але і скоринки кавуна, з яких можна приготувати дуже смачне варення. Спробуйте приготувати - і воно стане вашим найулюбленішим варенням з усіх, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Кавунові кірки — 1 кг чищені
  • Цукор — 1 кг
  • Вода — 1 літр
  • Ванільний цукор — 2 пачки
  • Гвоздика — 3 шт
  • Пів лимона — часточками

Приготування:

Очищуємо кірки від товстої зеленої шкірки та нарізаємо на шматки, далі замочуємо в содовому розчині (2 ст ложки соди на 2 літ. води) на 3 години, потім добре промиваємо перед варінням.

Варити будемо в 3 — етапи.

У каструлю висипаємо цукор та додаємо літр води. Доводимо до кипіння та додаємо корки кавуна. Варимо на середньому вогні до закипання та ще 10 хвилин на маленькому вогні після закипання.

Далі вимикаємо піч та залишаємо корки настоюватися на 8-10 годин.

Тепер знову повторюємо варіння — на середньому вогні до закипання та 10 хвилин на маленькому вогні після закипання.

Далі вимикаємо піч та даємо остигнути 1,5-2 години.

Після остигання додаємо ванільний цукор, гвоздику та лимон. Варимо на маленькому вогні годину і 10 хвилин. Зверніть увагу — сироп у варенні не повинен бути густи, бо зацукрується взимку.

Тепер розкладаємо варення по стерильних банках та закручуємо або просто викладаємо в піалу та кличемо всіх на частування.

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Смакота! Дієтична шаурма з куркою за 20 хвилин

субота, 24 травень 2025, 12:12

Східне блюдо – шаурма чи шаверма, дуже подобається багатьом українцям. Приготувати його досить просто, а начинку можна урізноманітнити на свій смак. До неї можна додавати моркву по-корейськи, капусту, гриби, болгарський перець або різні інші овочі. Щоб...

Чим замінити борошно для приготування сирників, щоб було смачно

субота, 24 травень 2025, 11:12

Багато господинь знають про те, що без муки якісні сирники приготувати складно. Продукт допомагає досягти однорідної консистенції, завдяки чому сирна страва тримає форму і не розсипається під час смаження. Але у муки є ряд недоліків, через які її не хо...