У сезон кавунів просто неможливо відмовитися від цих ласощів. Але мало хто знає, що в хід може піти не тільки соковитий м'якуш, але і скоринки кавуна, з яких можна приготувати дуже смачне варення. Спробуйте приготувати - і воно стане вашим найулюбленішим варенням з усіх, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Приготування:
Очищуємо кірки від товстої зеленої шкірки та нарізаємо на шматки, далі замочуємо в содовому розчині (2 ст ложки соди на 2 літ. води) на 3 години, потім добре промиваємо перед варінням.
Варити будемо в 3 — етапи.
У каструлю висипаємо цукор та додаємо літр води. Доводимо до кипіння та додаємо корки кавуна. Варимо на середньому вогні до закипання та ще 10 хвилин на маленькому вогні після закипання.
Далі вимикаємо піч та залишаємо корки настоюватися на 8-10 годин.
Тепер знову повторюємо варіння — на середньому вогні до закипання та 10 хвилин на маленькому вогні після закипання.
Далі вимикаємо піч та даємо остигнути 1,5-2 години.
Після остигання додаємо ванільний цукор, гвоздику та лимон. Варимо на маленькому вогні годину і 10 хвилин. Зверніть увагу — сироп у варенні не повинен бути густи, бо зацукрується взимку.
Тепер розкладаємо варення по стерильних банках та закручуємо або просто викладаємо в піалу та кличемо всіх на частування.
Смачного!
Наліпити пельмені — то треба мати натхнення та терпіння. А ще трохи вміння. Тісто для пельменів досить ніжне. При готуванні воно часто розривається. Начинка плаває потім окремо від тіста. Що потрібно зробити, щоб цього уникнути, передають Патріоти Укра...
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...