Неймовірний смак! Спробуйте варення з кавунових скоринок на зиму - буде вашим улюбленим!

У сезон кавунів просто неможливо відмовитися від цих ласощів. Але мало хто знає, що в хід може піти не тільки соковитий м'якуш, але і скоринки кавуна, з яких можна приготувати дуже смачне варення. Спробуйте приготувати - і воно стане вашим найулюбленішим варенням з усіх, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Кавунові кірки — 1 кг чищені
  • Цукор — 1 кг
  • Вода — 1 літр
  • Ванільний цукор — 2 пачки
  • Гвоздика — 3 шт
  • Пів лимона — часточками

Приготування:

Очищуємо кірки від товстої зеленої шкірки та нарізаємо на шматки, далі замочуємо в содовому розчині (2 ст ложки соди на 2 літ. води) на 3 години, потім добре промиваємо перед варінням.

Варити будемо в 3 — етапи.

У каструлю висипаємо цукор та додаємо літр води. Доводимо до кипіння та додаємо корки кавуна. Варимо на середньому вогні до закипання та ще 10 хвилин на маленькому вогні після закипання.

Далі вимикаємо піч та залишаємо корки настоюватися на 8-10 годин.

Тепер знову повторюємо варіння — на середньому вогні до закипання та 10 хвилин на маленькому вогні після закипання.

Далі вимикаємо піч та даємо остигнути 1,5-2 години.

Після остигання додаємо ванільний цукор, гвоздику та лимон. Варимо на маленькому вогні годину і 10 хвилин. Зверніть увагу — сироп у варенні не повинен бути густи, бо зацукрується взимку.

Тепер розкладаємо варення по стерильних банках та закручуємо або просто викладаємо в піалу та кличемо всіх на частування.

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Розставлено крапки над "і": Що кажуть вчені про користь кісткового бульйону для здоров'я

вівторок, 7 жовтень 2025, 17:50

Кістковий бульйон нині став популярним продуктом харчування. Часто його називають "рідким золотом", адже вважається, що такий бульйон є порятунком від застуди, може полегшити біль у суглобах, а також позитивно впливає на шкіру та травлення, передають П...

Ви готуєте курку неправильно! Шефи розкрили головний секрет

вівторок, 7 жовтень 2025, 12:05

Скільки разів куряча грудка виходила сухою та прісною? Троє шеф-кухарів поділилися одним простим секретом, який робить курку ніжною, соковитою та ароматною, передають Патріоти України. Всі троє кухарів радять: не маринуйте, а засолюйте. Засолювання змі...