"Немає нічого смачніше й простіше": Курячі крила з апельсином на грилі від Євгена Клопотенка

Курячі крила на грилі - що може бути смачніше і простіше. Напевно, тільки крила в апельсиново-гірчичному маринаді. Саме їх я і пропоную сьогодні приготувати. Якщо ви збираєтеся з друзями на пікнік або їдете на дачу, цей рецепт — те, що ви обов’язково повинні взяти із собою, радить кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті. Патріоти України пропонують вам спробувати його рецепт.

Час приготування — 25 хвилин

Порції — 4

Інгредієнти:

  • Куряче крило 800 г
  • Гірчиця (в зернах) 1 ст. л.
  • Мед 1 ст. л.
  • Апельсин 1 шт.
  • Сіль, перець за смаком

Покроковий рецепт

1. Покладіть курячі крильця в миску і додайте туди ж мед, гірчицю, сіль за смаком і сік одного апельсина. Попередньо відокремте від половини апельсина цедру за допомогою тертки.

2. Покладіть замариновані крильця на відкритий гриль. Якщо ви готуєте в домашніх умовах, то можна запекти крильця і в духовці в режимі гриля.

3. Готуйте крильця протягом 20−25 хвилин, при цьому перевертаючи їх з одного боку на інший кожні 3 хвилини.

Господиням на замітку! Для чого додавати лід у фарш на котлети

вівторок, 29 липень 2025, 6:45

Навіть якщо ви використовуєте якісне м’ясо для приготування котлет, результат не завжди тішить. Іноді вони виходять сухими або надто щільними. А хотілося б, щоб страва була соковитою, ніжною, та ще й мала приємну текстуру, передають Патріоти України. У...

Як приготувати макарони, щоб вони не злипалися? Кілька трюків від шеф-кухарів

вівторок, 29 липень 2025, 5:40

Макарони - одна з найпопулярніших страв у світі, але багатьом знайома проблема, коли після варіння вони злипаються і перетворюються на грудочки. Щоб насолоджуватися ідеально розділеними та ніжними макаронами, варто знати кілька простих секретів приготу...