Неможливо відірватися до останнього шматочка: Найкращі рецепти печива із горіхами на будь-який смак

Домашнє печиво з горіхами дуже смачне. Готувати його можна практично з будь-якого тіста. Різні види горіхів можна або подрібнити в тісто, або прикрасити ними печиво, радять Патріоти України.

Пікантності ж випічці додадуть ароматні спеції: куркума, кориця, м'ята, цедра.

Печиво з горіхами та родзинками

  • Борошно - 200-250 г
  • Масло вершкове - 90 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Сіль - 1 дрібка
  • Цукор - 2-3 ст. л.
  • Сода - 1 дрібка
  • Волоські горіхи - 50 г
  • Родзинки - 30 г

У миску вбити куряче яйце, додати сіль, масло вершкове та цукор.

Додати горіхи і родзинки. Всипати борошно. Потім додати соду. Замісити тісто.

Вологими руками сформувати печиво. Викласти його на деко.

Покласти його у розігріту до 190°С духовку й випікати впродовж 20-25 хвилин.

Шоколадне печиво з арахісом

  • Борошно - 260 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Цукор - 200 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Какао-порошок - 40 г
  • Розпушувач - 2 ч.л.
  • Арахіс - 100 г
  • Молочний шоколад - 60 г
  • Іриски - 100 г

Іриски нарізати кубиком. Молочний шоколад порубати на невеликі шматочки.

Вершкове масло розтопити, додати цукор і перемішати.

Вбити яйця й ретельно розмішати.

Просіяти в миску борошно, какао-порошок і розпушувач. Розмішати все до однорідності.

Додати іриски, арахіс та шоколад. Перемішати.

З тіста сформувати кульки і розплющити їх на коржик. Відправити печиво у духовку й випікати при температурі 180°С приблизно 12-15 хвилин.

Білкове печиво з горіхами

  • Яйця (тільки білки) - 2 шт.
  • Цукрова пудра (цукор) - 110 г
  • Горіхи - 120 г
  • Шоколад - 50 г
  • Ванілін - 1 г

Обсмажені та очищені горіхи дрібно нарізати або подрібнити на дрібні шматочки.

Відокремити білки від жовтків. Збити білки до одержання легкої й повітряної маси.

Поступово додаючи цукор, продовжувати збивати до твердих піків, щоб білки не виливатися з ємності. Загалом збивати масу потрібно 7-10 хвилин.

Додати горіхи і шоколад. Акуратно розмішати до отримання повітряного тіста.

Викласти масу ложкою або корнетом на деко з пергаментом. Відправити у розігріту до 180°С духовку на 5 хвилин. Вимкнути духовку й залишити печиво всередині на 2 години, впродовж цього часу не відкриваючи її.

Джерело: УНІАН

Як довго можна тримати м’ясо в морозилці - більшість робить цю фатальну помилку

субота, 22 листопад 2025, 18:15

Чи знаєте ви, що неправильне заморожування м’яса може не лише зіпсувати його смак, а й завдати шкоди здоров’ю? Багато людей допускають одну поширену помилку - тримають м’ясо в морозилці занадто довго, навіть не підозрюючи про наслідки, передають Патріо...

Ви точно це їли! Яка їжа руйнує судини

субота, 22 листопад 2025, 17:45

Стан нашого здоров’я дуже залежить від того, що ми їмо щодня. Шкідлива їжа може негативно впливати не лише на фігуру, а й викликати серйозні порушення в організмі. Всі знають, що здоров’я серця пов’язане зі станом наших судин. Вживаючи шкідливу їжу, ми...