Домашнє печиво з горіхами дуже смачне. Готувати його можна практично з будь-якого тіста. Різні види горіхів можна або подрібнити в тісто, або прикрасити ними печиво, радять Патріоти України.
Пікантності ж випічці додадуть ароматні спеції: куркума, кориця, м'ята, цедра.
У миску вбити куряче яйце, додати сіль, масло вершкове та цукор.
Додати горіхи і родзинки. Всипати борошно. Потім додати соду. Замісити тісто.
Вологими руками сформувати печиво. Викласти його на деко.
Покласти його у розігріту до 190°С духовку й випікати впродовж 20-25 хвилин.
Іриски нарізати кубиком. Молочний шоколад порубати на невеликі шматочки.
Вершкове масло розтопити, додати цукор і перемішати.
Вбити яйця й ретельно розмішати.
Просіяти в миску борошно, какао-порошок і розпушувач. Розмішати все до однорідності.
Додати іриски, арахіс та шоколад. Перемішати.
З тіста сформувати кульки і розплющити їх на коржик. Відправити печиво у духовку й випікати при температурі 180°С приблизно 12-15 хвилин.
Обсмажені та очищені горіхи дрібно нарізати або подрібнити на дрібні шматочки.
Відокремити білки від жовтків. Збити білки до одержання легкої й повітряної маси.
Поступово додаючи цукор, продовжувати збивати до твердих піків, щоб білки не виливатися з ємності. Загалом збивати масу потрібно 7-10 хвилин.
Додати горіхи і шоколад. Акуратно розмішати до отримання повітряного тіста.
Викласти масу ложкою або корнетом на деко з пергаментом. Відправити у розігріту до 180°С духовку на 5 хвилин. Вимкнути духовку й залишити печиво всередині на 2 години, впродовж цього часу не відкриваючи її.
Експерти поділилися способом, як зберегти хліб свіжим і без плісняви до двох тижнів - і при цьому не заморожувати його, передають Патріоти України. Що потрібно робити? Цей простий прийом допомагає контролювати рівень вологості, не даючи плісняві розвив...
Кава - рятівниця ранків і вірна подруга мільйонів людей по всьому світу. Але навіть у цієї "чашки енергії" є зворотний бік. Якщо зловживати кавою або пити її невчасно, вона може не лише не допомогти, а й нашкодити організму. Що саме варто знати, переда...