Неможливо відірватися до останнього шматочка: Найкращі рецепти печива із горіхами на будь-який смак

Домашнє печиво з горіхами дуже смачне. Готувати його можна практично з будь-якого тіста. Різні види горіхів можна або подрібнити в тісто, або прикрасити ними печиво, радять Патріоти України.

Пікантності ж випічці додадуть ароматні спеції: куркума, кориця, м'ята, цедра.

Печиво з горіхами та родзинками

  • Борошно - 200-250 г
  • Масло вершкове - 90 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Сіль - 1 дрібка
  • Цукор - 2-3 ст. л.
  • Сода - 1 дрібка
  • Волоські горіхи - 50 г
  • Родзинки - 30 г

У миску вбити куряче яйце, додати сіль, масло вершкове та цукор.

Додати горіхи і родзинки. Всипати борошно. Потім додати соду. Замісити тісто.

Вологими руками сформувати печиво. Викласти його на деко.

Покласти його у розігріту до 190°С духовку й випікати впродовж 20-25 хвилин.

Шоколадне печиво з арахісом

  • Борошно - 260 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Цукор - 200 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Какао-порошок - 40 г
  • Розпушувач - 2 ч.л.
  • Арахіс - 100 г
  • Молочний шоколад - 60 г
  • Іриски - 100 г

Іриски нарізати кубиком. Молочний шоколад порубати на невеликі шматочки.

Вершкове масло розтопити, додати цукор і перемішати.

Вбити яйця й ретельно розмішати.

Просіяти в миску борошно, какао-порошок і розпушувач. Розмішати все до однорідності.

Додати іриски, арахіс та шоколад. Перемішати.

З тіста сформувати кульки і розплющити їх на коржик. Відправити печиво у духовку й випікати при температурі 180°С приблизно 12-15 хвилин.

Білкове печиво з горіхами

  • Яйця (тільки білки) - 2 шт.
  • Цукрова пудра (цукор) - 110 г
  • Горіхи - 120 г
  • Шоколад - 50 г
  • Ванілін - 1 г

Обсмажені та очищені горіхи дрібно нарізати або подрібнити на дрібні шматочки.

Відокремити білки від жовтків. Збити білки до одержання легкої й повітряної маси.

Поступово додаючи цукор, продовжувати збивати до твердих піків, щоб білки не виливатися з ємності. Загалом збивати масу потрібно 7-10 хвилин.

Додати горіхи і шоколад. Акуратно розмішати до отримання повітряного тіста.

Викласти масу ложкою або корнетом на деко з пергаментом. Відправити у розігріту до 180°С духовку на 5 хвилин. Вимкнути духовку й залишити печиво всередині на 2 години, впродовж цього часу не відкриваючи її.

Джерело: УНІАН

А ви це знали? Чому при варінні картоплі утворюється біла піна

неділя, 23 лютий 2025, 17:08

Напевно, кожна господиня під час приготування картоплі стикається з таким явищем, як поява піни. Багато хто намагається її видалити, оскільки вважає, що з картоплі разом із піною виходять хімікати та різні шкідливі речовини, передають Патріоти України....

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...