
Суфле – це насолода, від якої просто неможливо відмовитися. Народжена у Франції, ця страва підкорить смакові рецептори кожного та подарує фантастичні враження. Легкий та повітряний десерт стане чудовим завершенням будь-якого вечора та подарує гостям справжню насолоду, зазначають Патріоти України.
Рецепт апельсинового суфле
Час: 50 хвилин
Порцій: 2
Інгредієнти
- 1 яйце;
- 1 апельсин;
- 1 столова ложка цукрової пудри;
- 1 дрібка солі;
- 1 чайна ложка крохмалю.
Приготування
- Зрізаємо "капелюшок" апельсина, десь 1/4 від фрукту.
- Очищаємо середину апельсину. Це треба робити акуратно, адже фрукт стане формочкою для нашого десерту.
- Протираємо м'якуш апельсина через сито. Потім ставимо на плиту, доводимо до кипіння та виварюємо до вдвічі меншого об'єму.
- Відділяємо білок від жовтка, білок ставимо у холодильник.
- Змішуємо крохмаль та цукрову пудру. Поступово додаємо до апельсинової суміші, щоб не було грудочок.
- Додаємо до суміші взбитий жовток та швидко розмішуємо, щоб він не закипів. Перекладаємо в тарілку для вистигання.
- Взбиваємо білок із сіллю в піну. Акуратно додаємо до суміші трьома частинами. Суміш має вийти повітряна та однорідна.
- Наповнюємо "формочки" на 2/3, потім обгортаємо апельсин фольгою та ставимо на деко. Випікаємо 18 – 20 хвилин при 180 градусах.
- Посипаємо цукровою пудрою та подаємо гарячим. Смачного!
Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...
Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...