Неможливо відірватися, настільки смачно: Простий рецепт апельсинового суфле

Суфле – це насолода, від якої просто неможливо відмовитися. Народжена у Франції, ця страва підкорить смакові рецептори кожного та подарує фантастичні враження. Легкий та повітряний десерт стане чудовим завершенням будь-якого вечора та подарує гостям справжню насолоду, зазначають Патріоти України.

Рецепт апельсинового суфле

Час: 50 хвилин

Порцій: 2

Інгредієнти

  • 1 яйце;
  • 1 апельсин;
  • 1 столова ложка цукрової пудри;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 чайна ложка крохмалю.

Приготування

  1. Зрізаємо "капелюшок" апельсина, десь 1/4 від фрукту.
  2. Очищаємо середину апельсину. Це треба робити акуратно, адже фрукт стане формочкою для нашого десерту.
  3. Протираємо м'якуш апельсина через сито. Потім ставимо на плиту, доводимо до кипіння та виварюємо до вдвічі меншого об'єму.
  4. Відділяємо білок від жовтка, білок ставимо у холодильник.
  5. Змішуємо крохмаль та цукрову пудру. Поступово додаємо до апельсинової суміші, щоб не було грудочок.
  6. Додаємо до суміші взбитий жовток та швидко розмішуємо, щоб він не закипів. Перекладаємо в тарілку для вистигання.
  7. Взбиваємо білок із сіллю в піну. Акуратно додаємо до суміші трьома частинами. Суміш має вийти повітряна та однорідна.
  8. Наповнюємо "формочки" на 2/3, потім обгортаємо апельсин фольгою та ставимо на деко. Випікаємо 18 – 20 хвилин при 180 градусах.
  9. Посипаємо цукровою пудрою та подаємо гарячим. Смачного!
Джерело: 24 канал

Це справді працює! Як зберігати банани, щоб вони лишалися свіжими на п'ять днів довше

неділя, 9 листопад 2025, 12:10

Банани досить важко зберігати свіжими. Невдовзі ви можете помітити, що вони стають коричневими та розм’якшуються, а це означає, що їх можна використовувати лише для чогось на кшталт домашнього бананового хліба, передають Патріоти України. Але, як вияви...

Не робіть помилок! Ніколи не зберігайте молоко у цій частині холодильника - так воно швидко зіпсується

неділя, 9 листопад 2025, 8:14

Якщо ви зберігаєте молоко в дверцятах холодильника, це означає, що воно може швидше зіпсуватися. Адже коли ви відкриваєте їх, продукт потрапляє у зону перепаду температур, що впливає на його свіжість, передають Патріоти України. Натомість, вам слід "по...