"Вишнева дама" – торт, який готують багато українських господинь на різні свята. Там є все: приємна кислинка, тонкий вершковий смак, поєднання молочно-шоколадних ноток. Довершеною страва вважається тоді, коли кожен шар чітко видно у розрізі, крем щільний і не розтікається. Для того, щоб приготувати саме такий десерт, потрібно знати декілька хитрощів. Ідеєю приготування розкішного торту "Вишнева дама" поділилась відома українська кондитерка Лілія Цвіт на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.
Маковий корж:
- мак – 400 г
- цукор – 140 г
- яйця – 4 шт.
- крохмаль – 50 г
- борошно – 150 г
- розпушувач – 1 ч. л.
Бісквітний корж
- яйця – 5 шт.
- цукор – 120 г
- борошно – 70 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- какао – 10 г
Крем
- сік із вишень – 0,5 л
- цукор – за смаком
- крохмаль – 40 г
- масло – 300 г
Додаткові інгредієнти:
- вишні у власному соку – 1 б. 0,7 л
- вишневе желе – 2 п. по 70 г
- кип'яток – 400 мл
Спосіб приготування:
Маковий корж:
- Змолоти мак у кавомолці та налити води порівну з маком. Все проварити на маленькому вогні помішуючи, щоб вода повністю випарувалася. Мак має стати більш сухим та розсипчастим. Накрити кришкою та охолодити. Додати розтоплене масло, перемішати і засипати грецькі горіхи.
- Збити яйця з цукром до утворення пишної густої маси, додати крохмаль (можна кукурудзяний або картопляний) та перемішати міксером на мінімальних обертах.
- До маку додати збиті яйця та знову добре перемішати.
- Засипати борошно та розпушувач – перемішати.
- Вилити у застелену пергаментом форму та випікати за температури 170 градусів 40 хвилин.
Бісквітний корж:
- Білки збити в піну, додати цукор.
- Утворити стійку пишну масу, після цього додати жовтки і збити далі.
- Наприкінці додати борошно та розпушувач і замішати тісто на низьких обертах міксера.
- Викласти 2/3 тіста на застелену пергаментом форму, відставити.
- До решти маси додати какао, перемішати та ложкою викласти коричневе тісто поверх білого.
- Випікати за температури 170 градусів 30 хвилин.
Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...