
"Вишнева дама" – торт, який готують багато українських господинь на різні свята. Там є все: приємна кислинка, тонкий вершковий смак, поєднання молочно-шоколадних ноток. Довершеною страва вважається тоді, коли кожен шар чітко видно у розрізі, крем щільний і не розтікається. Для того, щоб приготувати саме такий десерт, потрібно знати декілька хитрощів. Ідеєю приготування розкішного торту "Вишнева дама" поділилась відома українська кондитерка Лілія Цвіт на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.
Маковий корж:
- мак – 400 г
- цукор – 140 г
- яйця – 4 шт.
- крохмаль – 50 г
- борошно – 150 г
- розпушувач – 1 ч. л.
Бісквітний корж
- яйця – 5 шт.
- цукор – 120 г
- борошно – 70 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- какао – 10 г
Крем
- сік із вишень – 0,5 л
- цукор – за смаком
- крохмаль – 40 г
- масло – 300 г
Додаткові інгредієнти:
- вишні у власному соку – 1 б. 0,7 л
- вишневе желе – 2 п. по 70 г
- кип'яток – 400 мл
Спосіб приготування:
Маковий корж:
- Змолоти мак у кавомолці та налити води порівну з маком. Все проварити на маленькому вогні помішуючи, щоб вода повністю випарувалася. Мак має стати більш сухим та розсипчастим. Накрити кришкою та охолодити. Додати розтоплене масло, перемішати і засипати грецькі горіхи.
- Збити яйця з цукром до утворення пишної густої маси, додати крохмаль (можна кукурудзяний або картопляний) та перемішати міксером на мінімальних обертах.
- До маку додати збиті яйця та знову добре перемішати.
- Засипати борошно та розпушувач – перемішати.
- Вилити у застелену пергаментом форму та випікати за температури 170 градусів 40 хвилин.
Бісквітний корж:
- Білки збити в піну, додати цукор.
- Утворити стійку пишну масу, після цього додати жовтки і збити далі.
- Наприкінці додати борошно та розпушувач і замішати тісто на низьких обертах міксера.
- Викласти 2/3 тіста на застелену пергаментом форму, відставити.
- До решти маси додати какао, перемішати та ложкою викласти коричневе тісто поверх білого.
- Випікати за температури 170 градусів 30 хвилин.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...