Неперевершений розкішний смак: Рецепт легендарного пляцка "Вишнева дама" від кондитерки Лілії Цвіт

"Вишнева дама" – торт, який готують багато українських господинь на різні свята. Там є все: приємна кислинка, тонкий вершковий смак, поєднання молочно-шоколадних ноток. Довершеною страва вважається тоді, коли кожен шар чітко видно у розрізі, крем щільний і не розтікається. Для того, щоб приготувати саме такий десерт, потрібно знати декілька хитрощів. Ідеєю приготування розкішного торту "Вишнева дама" поділилась відома українська кондитерка Лілія Цвіт на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Торт "Вишнева дама"

Маковий корж:

  • мак – 400 г
  • цукор – 140 г
  • яйця – 4 шт.
  • крохмаль – 50 г
  • борошно – 150 г
  • розпушувач – 1 ч. л.

Бісквітний корж

  • яйця – 5 шт.
  • цукор – 120 г
  • борошно – 70 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • какао – 10 г

Крем

  • сік із вишень – 0,5 л
  • цукор – за смаком
  • крохмаль – 40 г
  • масло – 300 г

Додаткові інгредієнти:

  • вишні у власному соку – 1 б. 0,7 л
  • вишневе желе – 2 п. по 70 г
  • кип'яток – 400 мл

Спосіб приготування:

Маковий корж:

  1. Змолоти мак у кавомолці та налити води порівну з маком. Все проварити на маленькому вогні помішуючи, щоб вода повністю випарувалася. Мак має стати більш сухим та розсипчастим. Накрити кришкою та охолодити. Додати розтоплене масло, перемішати і засипати грецькі горіхи.
  2. Збити яйця з цукром до утворення пишної густої маси, додати крохмаль (можна кукурудзяний або картопляний) та перемішати міксером на мінімальних обертах.
  3. До маку додати збиті яйця та знову добре перемішати.
  4. Засипати борошно та розпушувач – перемішати.
  5. Вилити у застелену пергаментом форму та випікати за температури 170 градусів 40 хвилин.

Бісквітний корж:

  1. Білки збити в піну, додати цукор.
  2. Утворити стійку пишну масу, після цього додати жовтки і збити далі.
  3. Наприкінці додати борошно та розпушувач і замішати тісто на низьких обертах міксера.
  4. Викласти 2/3 тіста на застелену пергаментом форму, відставити.
  5. До решти маси додати какао, перемішати та ложкою викласти коричневе тісто поверх білого.
  6. Випікати за температури 170 градусів 30 хвилин.

Пересолену рибу можна "врятувати"! Хитрощі, про які багато хто не знає

четвер, 10 квітень 2025, 13:09

Багатьом подобається подавати як закуску або навіть основну страву солону рибу. Такий спосіб приготування риби багатьом приходиться до смаку, передають Патріоти України. Проте чи всі господині солять продукт самостійно. Деколи простіше купити вже готов...

Секрет досвідчених господинь! Як приготувати справжній гуляш, щоб було ситно й смачно

четвер, 10 квітень 2025, 12:05

Гуляш – улюблена страва, яку цінують у багатьох країнах. Досі не вщухають суперечки про те, як правильно називати гуляш, передають Патріоти України. Гуляш готують із шматочків телятини або яловичини, які обсмажують на сковорідці із цибулею. Окремо можн...