Неповторний смак та розсипчаста текстура: Клопотенко поділився рецептом яблучного пирога для сніданку

Крамбл – це розсипчастий пиріг, батьківщиною якого є Велика Британія. "Родзинка" рецепту – сидр, який неабияк підсилює смак та аромат. Виходить дуже смачно та підходить до сніданку, адже в складі пирога є не тільки фрукти, але й вівсяні плстівці. Патріоти України пропонують вам спробувати приготувати цей простий, але вишуканий десерт, рецептом якого поділився відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті.

Інгредієнти:

  • 500 грам яблук (очищених)
  • 200 мілілітрів сидру
  • 100 грам цукру
  • 1 лимон (сік і цедра)
  • 30 грам вершкового масла (і для змащування форми)
  • 150 грам вівсяних пластівців
  • 100 грам пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • дрібка кориці
  • дрібка солі

Приготування:

  1. Візьміть 500 грам яблук, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте однаковими кубиками і обсмажте на пательні з 100 грамами цукру й 30 грамами вершкового масла. Яблука повинні стати трохи м’якими.
  2. Коли рідина від яблук почне випаровуватися, додайте 200 мілілітрів сидру, цедру та сік одного лимона й дрібку кориці. Уваріть рідину, щоб яблука стали м’якими.
  3. У мисці змішайте 100 грам борошна зі 150 грамами пластівців, додавши дрібку солі. В іншій ємності змішайте 30 грам води з одним яйцем. Дві миски з’єднайте і вимісіть до отримання однорідної маси. У вас повинна вийти вівсяна крихта.
  4. Форму змастіть вершковим маслом, викладіть яблука, а зверху вівсяну крихту. Поставте в духовку запікатися на 15 хвилин при температурі 180 градусів. Пластівці повинні набути золотистого відтінку.

Смакота! Яблучний пиріг із ніжним тістом, що тане в роті

неділя, 11 травень 2025, 10:10

Яблучний пиріг за цим рецептом стане для багатьох фаворитом. Готується дуже просто, виходить із першого разу. Інгредієнти доступні, тому така випічка підійде і для буденного столу, передають Патріоти України. Для начинки беремо:5 яблук (середніх)80 г ц...

Не робіть помилок! Не всі господині знають, як правильно варити куряче філе

неділя, 11 травень 2025, 9:15

Якщо як один з компонентів салату вказується куряче філе, то потрібно докласти всіх зусиль для того, щоб продукт вийшов м’яким і соковитим. Як відомо, із цим навіть у досвідчених господарок часом виникають проблеми. Однак шматки “гумової” курки тільки ...