Крамбл – це розсипчастий пиріг, батьківщиною якого є Велика Британія. "Родзинка" рецепту – сидр, який неабияк підсилює смак та аромат. Виходить дуже смачно та підходить до сніданку, адже в складі пирога є не тільки фрукти, але й вівсяні плстівці. Патріоти України пропонують вам спробувати приготувати цей простий, але вишуканий десерт, рецептом якого поділився відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті.
Інгредієнти:
- 500 грам яблук (очищених)
- 200 мілілітрів сидру
- 100 грам цукру
- 1 лимон (сік і цедра)
- 30 грам вершкового масла (і для змащування форми)
- 150 грам вівсяних пластівців
- 100 грам пшеничного борошна
- 1 яйце
- дрібка кориці
- дрібка солі
Приготування:
- Візьміть 500 грам яблук, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте однаковими кубиками і обсмажте на пательні з 100 грамами цукру й 30 грамами вершкового масла. Яблука повинні стати трохи м’якими.
- Коли рідина від яблук почне випаровуватися, додайте 200 мілілітрів сидру, цедру та сік одного лимона й дрібку кориці. Уваріть рідину, щоб яблука стали м’якими.
- У мисці змішайте 100 грам борошна зі 150 грамами пластівців, додавши дрібку солі. В іншій ємності змішайте 30 грам води з одним яйцем. Дві миски з’єднайте і вимісіть до отримання однорідної маси. У вас повинна вийти вівсяна крихта.
- Форму змастіть вершковим маслом, викладіть яблука, а зверху вівсяну крихту. Поставте в духовку запікатися на 15 хвилин при температурі 180 градусів. Пластівці повинні набути золотистого відтінку.
Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...
Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...