
Крамбл – це розсипчастий пиріг, батьківщиною якого є Велика Британія. "Родзинка" рецепту – сидр, який неабияк підсилює смак та аромат. Виходить дуже смачно та підходить до сніданку, адже в складі пирога є не тільки фрукти, але й вівсяні плстівці. Патріоти України пропонують вам спробувати приготувати цей простий, але вишуканий десерт, рецептом якого поділився відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті.
Інгредієнти:
- 500 грам яблук (очищених)
- 200 мілілітрів сидру
- 100 грам цукру
- 1 лимон (сік і цедра)
- 30 грам вершкового масла (і для змащування форми)
- 150 грам вівсяних пластівців
- 100 грам пшеничного борошна
- 1 яйце
- дрібка кориці
- дрібка солі
Приготування:
- Візьміть 500 грам яблук, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте однаковими кубиками і обсмажте на пательні з 100 грамами цукру й 30 грамами вершкового масла. Яблука повинні стати трохи м’якими.
- Коли рідина від яблук почне випаровуватися, додайте 200 мілілітрів сидру, цедру та сік одного лимона й дрібку кориці. Уваріть рідину, щоб яблука стали м’якими.
- У мисці змішайте 100 грам борошна зі 150 грамами пластівців, додавши дрібку солі. В іншій ємності змішайте 30 грам води з одним яйцем. Дві миски з’єднайте і вимісіть до отримання однорідної маси. У вас повинна вийти вівсяна крихта.
- Форму змастіть вершковим маслом, викладіть яблука, а зверху вівсяну крихту. Поставте в духовку запікатися на 15 хвилин при температурі 180 градусів. Пластівці повинні набути золотистого відтінку.
Яблучний пиріг за цим рецептом стане для багатьох фаворитом. Готується дуже просто, виходить із першого разу. Інгредієнти доступні, тому така випічка підійде і для буденного столу, передають Патріоти України. Для начинки беремо:5 яблук (середніх)80 г ц...
Якщо як один з компонентів салату вказується куряче філе, то потрібно докласти всіх зусиль для того, щоб продукт вийшов м’яким і соковитим. Як відомо, із цим навіть у досвідчених господарок часом виникають проблеми. Однак шматки “гумової” курки тільки ...