Несподівано просто і смачно: Рецепт курки з копченими ковбасками, картоплею та цибулею в духовці

Ніжна курочка, запечена з пікантною ковбаскою, має неймовірний смак та прикрасить будь-який стіл. Запах страви, що віє з печі, просто божественний, зазначають Патріоти України.

Суміш курки, червоної цибулі, картоплі та чорізо конфі в духовці стало чудовим поєднанням продуктів. Страва доповнена олією та бальзамічним оцтом для карамелізованого відтінку. Смачний рецепт, приготований за 10 хвилин, по-дитячому простий, але смак страви здивує навіть вибагливих кулінарів.

Час: 1,5 години
Порцій: 6

Інгредієнти:

  • 4 курячі стегенця (стегенця + гомілки);
  • 10 картоплин середнього розміру;
  • 1/2 палички ковбаси чорізо;
  • 2 червоні цибулини;
  • сушений чебрець;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 3 столові ложки бальзамічного оцту;
  • насіння льону або кунжуту;
  • сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Відокремте гомілки від стегон.
  2. Очистіть і дрібно наріжте цибулю, а картоплю розріжте навпіл.
  3. Наріжте чорізо на шматочки шириною 1 – 2 сантиметрів.
  4. Викладіть всі ці інгредієнти на тарілку.
  5. Солимо, перчимо, посипаємо чебрецем.
  6. Полийте інгредієнти олією та оцтом.
  7. Додайте на дно кілька ложок води.
  8. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте 50 – 55 хвилин, періодично помішуючи.
  9. Посипте насінням льону або кунжуту під час подачі. Смачного!

Господиням на замітку! Як приготувати ідеальний холодець

четвер, 24 квітень 2025, 13:07

Досвідчені господині знають, що приготувати холодець смачний, прозорий, ароматний і так, щоб загустів добре, не так просто. Але якщо користуватися порадами для приготування ідеального холодцю, то у вас точно вийде, передають Патріоти України. Бажано, ...

Буде особлива! Як приготувати екзотичну каву по-карибськи з доступних продуктів

четвер, 24 квітень 2025, 12:10

Кава – напій, спробувавши який одразу стаєш його поціновувачем. Її аромат, який бадьорить та смак, що закохує з першого ковтку. Є багато сортів кави – на будь-який смак. Й, звикнувши до того, який сподобавсь найбільше, іноді хочеться скуштувати новий с...