Несподівано просто і смачно: Рецепт курки з копченими ковбасками, картоплею та цибулею в духовці

Ніжна курочка, запечена з пікантною ковбаскою, має неймовірний смак та прикрасить будь-який стіл. Запах страви, що віє з печі, просто божественний, зазначають Патріоти України.

Суміш курки, червоної цибулі, картоплі та чорізо конфі в духовці стало чудовим поєднанням продуктів. Страва доповнена олією та бальзамічним оцтом для карамелізованого відтінку. Смачний рецепт, приготований за 10 хвилин, по-дитячому простий, але смак страви здивує навіть вибагливих кулінарів.

Час: 1,5 години
Порцій: 6

Інгредієнти:

  • 4 курячі стегенця (стегенця + гомілки);
  • 10 картоплин середнього розміру;
  • 1/2 палички ковбаси чорізо;
  • 2 червоні цибулини;
  • сушений чебрець;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 3 столові ложки бальзамічного оцту;
  • насіння льону або кунжуту;
  • сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Відокремте гомілки від стегон.
  2. Очистіть і дрібно наріжте цибулю, а картоплю розріжте навпіл.
  3. Наріжте чорізо на шматочки шириною 1 – 2 сантиметрів.
  4. Викладіть всі ці інгредієнти на тарілку.
  5. Солимо, перчимо, посипаємо чебрецем.
  6. Полийте інгредієнти олією та оцтом.
  7. Додайте на дно кілька ложок води.
  8. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте 50 – 55 хвилин, періодично помішуючи.
  9. Посипте насінням льону або кунжуту під час подачі. Смачного!

А ви це знали? Що буде, якщо їсти банани щодня

середа, 29 жовтень 2025, 18:10

Банани - один із найпопулярніших фруктів у світі. Вони багаті на калій, магній, вітаміни та клітковину, що робить їх корисними для серця, шлунка та нервової системи. Але навіть у такому звичному продукті є свої нюанси, передають Патріоти України. Позит...

Чорний чи зелений чай - який корисніший для здоров’я

середа, 29 жовтень 2025, 17:08

Обидва види чаю походять з одного і того ж куща - Camellia sinensis, але різниця у способі обробки листя впливає на їхній склад і користь, передають Патріоти України. Зелений чай. Чорний чай. Висновок Якщо головна мета — антиоксидантний захист і легке...