Несподівано просто і смачно: Рецепт курки з копченими ковбасками, картоплею та цибулею в духовці

Ніжна курочка, запечена з пікантною ковбаскою, має неймовірний смак та прикрасить будь-який стіл. Запах страви, що віє з печі, просто божественний, зазначають Патріоти України.

Суміш курки, червоної цибулі, картоплі та чорізо конфі в духовці стало чудовим поєднанням продуктів. Страва доповнена олією та бальзамічним оцтом для карамелізованого відтінку. Смачний рецепт, приготований за 10 хвилин, по-дитячому простий, але смак страви здивує навіть вибагливих кулінарів.

Час: 1,5 години
Порцій: 6

Інгредієнти:

  • 4 курячі стегенця (стегенця + гомілки);
  • 10 картоплин середнього розміру;
  • 1/2 палички ковбаси чорізо;
  • 2 червоні цибулини;
  • сушений чебрець;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 3 столові ложки бальзамічного оцту;
  • насіння льону або кунжуту;
  • сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Відокремте гомілки від стегон.
  2. Очистіть і дрібно наріжте цибулю, а картоплю розріжте навпіл.
  3. Наріжте чорізо на шматочки шириною 1 – 2 сантиметрів.
  4. Викладіть всі ці інгредієнти на тарілку.
  5. Солимо, перчимо, посипаємо чебрецем.
  6. Полийте інгредієнти олією та оцтом.
  7. Додайте на дно кілька ложок води.
  8. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте 50 – 55 хвилин, періодично помішуючи.
  9. Посипте насінням льону або кунжуту під час подачі. Смачного!

Господиням на замітку! Які хитрощі дозволять посмажити рибу без неприємного запаху

субота, 18 січень 2025, 10:10

Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...

Є секрет! Що додати в пляшку, щоб оливкова олія вийшла ароматнішою і набула пікантного смаку

субота, 18 січень 2025, 9:09

Оливкова олія набагато корисніша за соняшникову. Це джерело олеїнової кислоти та багатьох інших важливих для людського організму сполук. Втім, для смаження оливкову олію використовувати не варто. А ось для заправки салатів вона смакує ідеально, передаю...