Нетрадиційно, але дуже смачно: Рецепт суші зі скумбрією

Для прикраси та різноманітності святкового столу на Новий Рік Патріоти України пропонують приготувати закуску з риби, яка дуже нагадує популярні серед українців японські суші.

Інгредієнти:

  • філе свіжої скумбрії - 1 шт.,
  • японський рисовий оцет - 3-4 ст.
  • вода - 125 мл.,
  • сіль, маринований імбир, японський соєвий соус - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію треба замаринувати: для цього нам знадобиться миска розміром більше рибного філе, яку треба засипати шаром солі. Покладіть м'якоттю філе на сіль і повністю засипте сіллю зверху.
  2. Треба залишити рибу на три-чотири години, потім вийняти скумбрію і стерти сіль вологим паперовим рушником.
  3. Усі кісточки слід видалити, покласти рибу в миску та залити оцтом. Маринується півгодини.
  4. Змішуємо у маленькій мисці 2 ст. л. оцту та 125 мл. води. Пальцями акуратно знімаємо прозору шкіру з кожного шматка філе, починаємо з хвоста.
  5. Філе розташовуємо на обробній дошці шкірою вниз, зрізаємо товсті частини у середині. Не поспішайте викидати обрізки.
  6. Харчовою плівкою вистилаємо прямокутну ємність або вологу дерев'яну форму. Філе кладемо в цю ємність або форму, розташувавши її шкірою вниз. Проміжки заповнюються іншим філе або обрізками скумбрії.
  7. Руками, змоченими в соусі, щільно притискаємо суміш із рису до риби. Зверху слід покласти вологу дерев'яну кришку або закрити рис харчовою плівкою.
  8. Після цього ставимо нашу страву в прохолодне місце на кілька годин.
  9. Перед тим, як подавати блюдо на стіл, виймаємо його з ємності та прибираємо харчову плівку.
  10. Потім слід взяти дуже гострий ніж, протерти його паперовим рушником, який потрібно змочити в оцті або витерти тканиною.
  11. Блок розріжемо на чотири смуги в довжину і ще чотири смуги поперек - у результаті має вийти 16 шматочків.
  12. Викладаємо суші на тарілку, поруч маринований імбир та невелику кількість соєвого соусу в порційних мисках. Смачного!

Ви могли це не знати! Напій, що знижує рівень заліза у крові

понеділок, 8 грудень 2025, 19:56

Чай здатний знижувати засвоєння заліза з їжі, і це особливо важливо враховувати людям, схильним до дефіциту заліза. Про це пише Verywell health, передають Патріоти України. Експерти стверджують, що чай може зменшувати поглинання заліза в кишківнику май...

Це може здивувати! Як кава впливає на чутливість до болю

понеділок, 8 грудень 2025, 19:44

Ранкова кава може здатися ідеальним початком дня, але нове дослідження показує, що вона може погіршити симптоми хронічного болю. Про це пише dailymail, передають Патріоти України. Дослідження виявило, що вживання великої кількості кави, ймовірно, призв...