Нетрадиційно, але дуже смачно: Рецепт суші зі скумбрією

Для прикраси та різноманітності святкового столу на Новий Рік Патріоти України пропонують приготувати закуску з риби, яка дуже нагадує популярні серед українців японські суші.

Інгредієнти:

  • філе свіжої скумбрії - 1 шт.,
  • японський рисовий оцет - 3-4 ст.
  • вода - 125 мл.,
  • сіль, маринований імбир, японський соєвий соус - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію треба замаринувати: для цього нам знадобиться миска розміром більше рибного філе, яку треба засипати шаром солі. Покладіть м'якоттю філе на сіль і повністю засипте сіллю зверху.
  2. Треба залишити рибу на три-чотири години, потім вийняти скумбрію і стерти сіль вологим паперовим рушником.
  3. Усі кісточки слід видалити, покласти рибу в миску та залити оцтом. Маринується півгодини.
  4. Змішуємо у маленькій мисці 2 ст. л. оцту та 125 мл. води. Пальцями акуратно знімаємо прозору шкіру з кожного шматка філе, починаємо з хвоста.
  5. Філе розташовуємо на обробній дошці шкірою вниз, зрізаємо товсті частини у середині. Не поспішайте викидати обрізки.
  6. Харчовою плівкою вистилаємо прямокутну ємність або вологу дерев'яну форму. Філе кладемо в цю ємність або форму, розташувавши її шкірою вниз. Проміжки заповнюються іншим філе або обрізками скумбрії.
  7. Руками, змоченими в соусі, щільно притискаємо суміш із рису до риби. Зверху слід покласти вологу дерев'яну кришку або закрити рис харчовою плівкою.
  8. Після цього ставимо нашу страву в прохолодне місце на кілька годин.
  9. Перед тим, як подавати блюдо на стіл, виймаємо його з ємності та прибираємо харчову плівку.
  10. Потім слід взяти дуже гострий ніж, протерти його паперовим рушником, який потрібно змочити в оцті або витерти тканиною.
  11. Блок розріжемо на чотири смуги в довжину і ще чотири смуги поперек - у результаті має вийти 16 шматочків.
  12. Викладаємо суші на тарілку, поруч маринований імбир та невелику кількість соєвого соусу в порційних мисках. Смачного!

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...

Чому всі почали пити імбирний чай: ТОП-5 науково обґрунтованих причин

вівторок, 26 серпень 2025, 10:15

Імбирний чай - не лише ароматний напій з пряним, гострим смаком, а й справжня скарбниця користі для здоров’я. Його традиційно використовували в аюрведі та китайській медицині, а сучасні дослідження підтверджують його позитивний вплив на організм, перед...