Нетрадиційно, але дуже смачно: Рецепт суші зі скумбрією

Для прикраси та різноманітності святкового столу на Новий Рік Патріоти України пропонують приготувати закуску з риби, яка дуже нагадує популярні серед українців японські суші.

Інгредієнти:

  • філе свіжої скумбрії - 1 шт.,
  • японський рисовий оцет - 3-4 ст.
  • вода - 125 мл.,
  • сіль, маринований імбир, японський соєвий соус - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію треба замаринувати: для цього нам знадобиться миска розміром більше рибного філе, яку треба засипати шаром солі. Покладіть м'якоттю філе на сіль і повністю засипте сіллю зверху.
  2. Треба залишити рибу на три-чотири години, потім вийняти скумбрію і стерти сіль вологим паперовим рушником.
  3. Усі кісточки слід видалити, покласти рибу в миску та залити оцтом. Маринується півгодини.
  4. Змішуємо у маленькій мисці 2 ст. л. оцту та 125 мл. води. Пальцями акуратно знімаємо прозору шкіру з кожного шматка філе, починаємо з хвоста.
  5. Філе розташовуємо на обробній дошці шкірою вниз, зрізаємо товсті частини у середині. Не поспішайте викидати обрізки.
  6. Харчовою плівкою вистилаємо прямокутну ємність або вологу дерев'яну форму. Філе кладемо в цю ємність або форму, розташувавши її шкірою вниз. Проміжки заповнюються іншим філе або обрізками скумбрії.
  7. Руками, змоченими в соусі, щільно притискаємо суміш із рису до риби. Зверху слід покласти вологу дерев'яну кришку або закрити рис харчовою плівкою.
  8. Після цього ставимо нашу страву в прохолодне місце на кілька годин.
  9. Перед тим, як подавати блюдо на стіл, виймаємо його з ємності та прибираємо харчову плівку.
  10. Потім слід взяти дуже гострий ніж, протерти його паперовим рушником, який потрібно змочити в оцті або витерти тканиною.
  11. Блок розріжемо на чотири смуги в довжину і ще чотири смуги поперек - у результаті має вийти 16 шматочків.
  12. Викладаємо суші на тарілку, поруч маринований імбир та невелику кількість соєвого соусу в порційних мисках. Смачного!

Ви будете здивовані! ТОП-7 пар продуктів, які допоможуть скинути зайву вагу

понеділок, 29 травень 2023, 8:08

Ви помічали, що при одній і тій же кількості калорій їжа або допомагає втрачати вагу швидше, або кожні 100 г даються титанічними зусиллями? І найдивніше: можна їсти абсолютно корисну їжу і не худнути, а після заборонених продуктів вага раптом починає п...

Домашній плавлений сир, дієтичний та смачний. Всього три інгредієнти!

понеділок, 29 травень 2023, 5:45

Без Масла, Без Яєць! Плавлений сир готувати дуже швидко та просто, майже через 10-20 хвилин можна смакувати справжній, смачний і корисний, домашній плавлений сир! Гарячим його можна подавати, як сирний соус до овочів, це дуже смачно та корисно! РЕЦЕПТ:...