Для прикраси та різноманітності святкового столу на Новий Рік Патріоти України пропонують приготувати закуску з риби, яка дуже нагадує популярні серед українців японські суші.
Інгредієнти:
- філе свіжої скумбрії - 1 шт.,
- японський рисовий оцет - 3-4 ст.
- вода - 125 мл.,
- сіль, маринований імбир, японський соєвий соус - за смаком.
Спосіб приготування:
- Скумбрію треба замаринувати: для цього нам знадобиться миска розміром більше рибного філе, яку треба засипати шаром солі. Покладіть м'якоттю філе на сіль і повністю засипте сіллю зверху.
- Треба залишити рибу на три-чотири години, потім вийняти скумбрію і стерти сіль вологим паперовим рушником.
- Усі кісточки слід видалити, покласти рибу в миску та залити оцтом. Маринується півгодини.
- Змішуємо у маленькій мисці 2 ст. л. оцту та 125 мл. води. Пальцями акуратно знімаємо прозору шкіру з кожного шматка філе, починаємо з хвоста.
- Філе розташовуємо на обробній дошці шкірою вниз, зрізаємо товсті частини у середині. Не поспішайте викидати обрізки.
- Харчовою плівкою вистилаємо прямокутну ємність або вологу дерев'яну форму. Філе кладемо в цю ємність або форму, розташувавши її шкірою вниз. Проміжки заповнюються іншим філе або обрізками скумбрії.
- Руками, змоченими в соусі, щільно притискаємо суміш із рису до риби. Зверху слід покласти вологу дерев'яну кришку або закрити рис харчовою плівкою.
- Після цього ставимо нашу страву в прохолодне місце на кілька годин.
- Перед тим, як подавати блюдо на стіл, виймаємо його з ємності та прибираємо харчову плівку.
- Потім слід взяти дуже гострий ніж, протерти його паперовим рушником, який потрібно змочити в оцті або витерти тканиною.
- Блок розріжемо на чотири смуги в довжину і ще чотири смуги поперек - у результаті має вийти 16 шматочків.
- Викладаємо суші на тарілку, поруч маринований імбир та невелику кількість соєвого соусу в порційних мисках. Смачного!
Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...
Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...