Незвично, але швидко та смачно: Рецепт оселедця із яблуками по-норвезьки

У норвезькій кухні немає жодної страви, яка увійшла б в міжнародну кухню, але в цій країні є страви, які ні в якій іншій країні не зможуть приготувати так смачно. Патріоти України пропонують приготувати швидку, ситну, ароматну та дуже ніжну страву норвезької кухні – оселедець з яблуками, запечений у духовці.

Інгредієнти:

  • 4 філе свіжомороженого оселедця
  • 1 яблуко
  • 1 цибулина
  • 50 г каперсів
  • 30 г вершкового масла
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • масло для змащування форми
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Посолити філе оселедця.
  2. Яблуко очистити та дрібно нарізати.
  3. Цибулю очистити та дрібно нарізала.
  4. Каперси порубати.
  5. Форму змастити вершковим маслом.
  6. Викласти в форму яблуко, цибулю, каперси, перемішати.
  7. Посолити, поперчити.
  8. Зверху викласти оселедець.
  9. Нарізати масло на шматочки, виложити на оселедець.
  10. Посипати панірувальними сухарями.
  11. Запікати протягом 20-25 хвилин при t 210 °С.

Це варто знати! Як зелений чай впливає на мозок

четвер, 30 жовтень 2025, 18:43

Нове дослідження, про яке розповіло видання Real Simple, виявило, що люди, які дотримуються зеленої середземноморської дієти, варіації відомої Mediterranean Diet, збагаченої зеленим чаєм і водоростевою рослиною, мали повільніші процеси старіння мозку, ...

Є секрети! Книга рецептів Як приготувати розсипчастий рис - хитрощі від шеф-кухаря

четвер, 30 жовтень 2025, 11:45

Мабуть, найбільш популярною стравою з рисом можна назвати плов, який може буди не лише класичним, а ще й лінивим. А ще його використовують у овочевих закрутках на зиму, передають Патріоти України. Звісно, для різних страв підходить рис різних сортів — ...