Незвично, але швидко та смачно: Рецепт оселедця із яблуками по-норвезьки

У норвезькій кухні немає жодної страви, яка увійшла б в міжнародну кухню, але в цій країні є страви, які ні в якій іншій країні не зможуть приготувати так смачно. Патріоти України пропонують приготувати швидку, ситну, ароматну та дуже ніжну страву норвезької кухні – оселедець з яблуками, запечений у духовці.

Інгредієнти:

  • 4 філе свіжомороженого оселедця
  • 1 яблуко
  • 1 цибулина
  • 50 г каперсів
  • 30 г вершкового масла
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • масло для змащування форми
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Посолити філе оселедця.
  2. Яблуко очистити та дрібно нарізати.
  3. Цибулю очистити та дрібно нарізала.
  4. Каперси порубати.
  5. Форму змастити вершковим маслом.
  6. Викласти в форму яблуко, цибулю, каперси, перемішати.
  7. Посолити, поперчити.
  8. Зверху викласти оселедець.
  9. Нарізати масло на шматочки, виложити на оселедець.
  10. Посипати панірувальними сухарями.
  11. Запікати протягом 20-25 хвилин при t 210 °С.

Творить дива! Вчені назвали горіх, здатний підтримати здоров'я серця

п’ятниця, 28 листопад 2025, 17:50

Горіх пекан визнано ключовим для підтримки здоров'я серця, передають Патріоти України з посиланням на Nutrients. Мета-аналіз 52 досліджень, проведений науковцями Іллінойського технологічного інституту та опублікований у журналі Nutrients, підтвердив, ...

Варто знати! ТОП-4 причини, чому гранат корисний для організму

п’ятниця, 28 листопад 2025, 17:44

Гранат - це солодко-кислий фрукт із товстою червоною шкіркою. Усередині містяться сотні соковитих насінин, які можна їсти окремо або додавати до страв, передають Патріоти України. Гранат цінують ще з давніх часів за його корисні властивості. Сучасні до...