Незвично, але швидко та смачно: Рецепт оселедця із яблуками по-норвезьки

У норвезькій кухні немає жодної страви, яка увійшла б в міжнародну кухню, але в цій країні є страви, які ні в якій іншій країні не зможуть приготувати так смачно. Патріоти України пропонують приготувати швидку, ситну, ароматну та дуже ніжну страву норвезької кухні – оселедець з яблуками, запечений у духовці.

Інгредієнти:

  • 4 філе свіжомороженого оселедця
  • 1 яблуко
  • 1 цибулина
  • 50 г каперсів
  • 30 г вершкового масла
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • масло для змащування форми
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Посолити філе оселедця.
  2. Яблуко очистити та дрібно нарізати.
  3. Цибулю очистити та дрібно нарізала.
  4. Каперси порубати.
  5. Форму змастити вершковим маслом.
  6. Викласти в форму яблуко, цибулю, каперси, перемішати.
  7. Посолити, поперчити.
  8. Зверху викласти оселедець.
  9. Нарізати масло на шматочки, виложити на оселедець.
  10. Посипати панірувальними сухарями.
  11. Запікати протягом 20-25 хвилин при t 210 °С.

Треба лише три інгредієнти! Запечена картопля матиме неймовірно хрустку скоринку

п’ятниця, 19 грудень 2025, 5:40

Запечена картопля - це королева різдвяного столу, але для того, щоб вона була смачна і мала хрустку та золотисту скоринку, треба правильно її готувати, передають Патріоти України. Відомий шеф-кухар Джеймс Мартін нещодавно поділився своїми найкращими по...

А ви це знали? Скільки води потрібно пити щодня і чому це важливо

четвер, 18 грудень 2025, 18:45

Людський організм більш як наполовину складається з води. Втрата навіть 1-2% рідини може впливати на самопочуття - з’являються втома, головний біль, знижується концентрація. Регулярне споживання води допомагає зберігати бадьорість, ясність мислення та ...