Незвично, але смачно: Рецепт куриного філе в м'ятно-лимонному соусі

Куряче філе – це багате на білки м'ясо, яке містить багато корисних речовин та славиться своєю поживністю. У поєднанні з легким салатом це ідеальний варіант для легкої вечері. Для курки варто обирати маринади з лимонним соком. Вони додають смаку м'яса особливої пікантності, радять Патріоти України.

Рецепт курки у м'ятно-лимонному соусі

Час: 1 – 1,5 години

Порцій: 2

Інгредієнти

  • куряче філе – 1 кілограм;
  • овочева нарізка або салат – за бажанням на вибір.

Маринад

  • м'ята – 1 гілочка;
  • лимонний сік – 4 столові ложки;
  • біле вино – 100 мілілітрів;
  • цибуля – 1 штука;
  • майоран – 1 гілочка;
  • чебрець – 1 гілочка;
  • червоний перець – половина столової ложки;
  • червоний солодкий перець – половина столової ложки;
  • часник – 3 зубчики.

Приготування

  1. Нарізаємо м'ясо на шматки, які зручно готувати на грилі або запікати у духовці.
  2. Нарізаємо дрібно цибулю. М'яту подрібнюємо та заливаємо лимонним соком.
  3. Змішуємо м'ясо з цибулею та м'ятою. Додаємо прянощі і часник.
  4. Заливаємо м'ясо з маринадом вином та ставимо у холодильник щонайменше на 30 хвилин.
  5. Смажимо м'ясо на грилі або запікаємо у духовці до готовності.
  6. М'ясо смакуватиме з улюбленими овочами або салатом. Смачного!
Джерело: 24 канал

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:12

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після...