Незвично і смачно: Рецепт курки, цілком запеченої у лаваші

Як тільки не готують курку — і шматочками, і на банці, і тушкою в духовці. Однак цього разу в мережі опублікували зовсім незвичайний рецепт — птиці в лаваші, зазначають Патріоти України.

Як зазначає канал Домашня консервація, для цієї страви варто вибрати невелику тушку. Крім неї, рецепт включає:

  • лаваш;
  • сир;
  • скибочку лимона;
  • помідори.

Етапи приготування:

М'ясо попередньо солимо, перчимо, обмазуємо спеціями, часником і т. ін., залишаємо трохи промаринуватися.
Для начинки беремо сир і помідори в рівних пропорціях (начиняємо тушку щільно).
Листи лаваша стелимо внахлест, змащуємо рослинним маслом і кладемо курку на край. Загортаємо, краї заправляємо усередину.
Викладаємо згорток з куркою на лист, застелений фольгою. Зверху змащуємо олією, накриваємо фольгою (не щільно) і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку., запікаємо протягом 1 години або більше (залежно від розміру курки).
За 15−20 хвилин до готовності знімаємо фольгу і даємо зарум'янитися. Таким чином, зверху виходить хрумкий хлібний чіпс, а внизу лаваш просочується соками курки і стає м'яким, як чебурек.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...

Ці продукти підробляють частіше за все - і ви навіть не здогадуєтесь

неділя, 2 листопад 2025, 13:10

Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...