Незвично і смачно: Рецепт курки, цілком запеченої у лаваші

Як тільки не готують курку — і шматочками, і на банці, і тушкою в духовці. Однак цього разу в мережі опублікували зовсім незвичайний рецепт — птиці в лаваші, зазначають Патріоти України.

Як зазначає канал Домашня консервація, для цієї страви варто вибрати невелику тушку. Крім неї, рецепт включає:

  • лаваш;
  • сир;
  • скибочку лимона;
  • помідори.

Етапи приготування:

М'ясо попередньо солимо, перчимо, обмазуємо спеціями, часником і т. ін., залишаємо трохи промаринуватися.
Для начинки беремо сир і помідори в рівних пропорціях (начиняємо тушку щільно).
Листи лаваша стелимо внахлест, змащуємо рослинним маслом і кладемо курку на край. Загортаємо, краї заправляємо усередину.
Викладаємо згорток з куркою на лист, застелений фольгою. Зверху змащуємо олією, накриваємо фольгою (не щільно) і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку., запікаємо протягом 1 години або більше (залежно від розміру курки).
За 15−20 хвилин до готовності знімаємо фольгу і даємо зарум'янитися. Таким чином, зверху виходить хрумкий хлібний чіпс, а внизу лаваш просочується соками курки і стає м'яким, як чебурек.

Не робіть помилок! ТОП-9 спецій, які повністю зіпсують смачні котлети

четвер, 9 жовтень 2025, 19:05

Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...

"Паста Амосова не вилікує"? Кардіологиня сказала, що насправді підтримує здоров'я серця

четвер, 9 жовтень 2025, 18:37

Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...