Незвично і смачно: Рецепт курки, цілком запеченої у лаваші

Як тільки не готують курку — і шматочками, і на банці, і тушкою в духовці. Однак цього разу в мережі опублікували зовсім незвичайний рецепт — птиці в лаваші, зазначають Патріоти України.

Як зазначає канал Домашня консервація, для цієї страви варто вибрати невелику тушку. Крім неї, рецепт включає:

  • лаваш;
  • сир;
  • скибочку лимона;
  • помідори.

Етапи приготування:

М'ясо попередньо солимо, перчимо, обмазуємо спеціями, часником і т. ін., залишаємо трохи промаринуватися.
Для начинки беремо сир і помідори в рівних пропорціях (начиняємо тушку щільно).
Листи лаваша стелимо внахлест, змащуємо рослинним маслом і кладемо курку на край. Загортаємо, краї заправляємо усередину.
Викладаємо згорток з куркою на лист, застелений фольгою. Зверху змащуємо олією, накриваємо фольгою (не щільно) і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку., запікаємо протягом 1 години або більше (залежно від розміру курки).
За 15−20 хвилин до готовності знімаємо фольгу і даємо зарум'янитися. Таким чином, зверху виходить хрумкий хлібний чіпс, а внизу лаваш просочується соками курки і стає м'яким, як чебурек.

Є секрет! Що кинути у воду при варінні яєць, щоб шкаралупа з них злітала за секунду

п’ятниця, 6 червень 2025, 18:05

На перший погляд може здатися, що говорити про варіння яєць немає сенсу – все і так зрозуміло і гранично ясно. Однак із варінням яєць не все так однозначно. Потрібно знати тонкощі та нюанси, як правильно зварити яйця, щоб отримати смачний продукт без «...

Бережіться! ТОП-3 невідворотні наслідки від надмірного вживання солі

п’ятниця, 6 червень 2025, 17:12

Попри сформовану думку, сама по собі сіль, а точніше хлорид натрію, не становить небезпеки для організму, а, навпаки, грає важливу роль у його роботі. Без солі неможливий нормальний баланс рідини в організмі, до того ж вона регулює кров’яний тиск та ба...