Незвичний маринад, що перетворює найпростішу рибу на ласощі - смачніше за червону рибу

З таким маринадом будь-яка риба стане гідною святкового столу. Ніжна, в міру солона, з тонким пряним ароматом, вона стане улюбленою, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • скумбрія — 2 шт.
  • цибуля ріпчаста — 5 шт.
  • чорний перець горошок
  • запашний перець горошок — 10-12 шт.
  • коріандр в зернах — 2/3 ч. л
  • гірчиця в зернах — 2/3 ч. л
  • лавровий лист — 2-3 шт.
  • оцет 9% — 50 г
  • Олія соняшникова — 120-140 г
  • мед (можна замінити на цукор) — 1 ст. л
  • сіль — 1 ст. л
  • томатна паста або кетчуп — 4 ст. л

Приготування:

Скумбрію потрошимо, відокремлюємо голову і хвіст, а потім нарізаємо на шматочки не більше 2 см завтовшки. Для зручності тушки злегка підморожуємо.

Нарізаємо півкільцями цибулю. Беремо відповідну ємність. Дно вистилаємо цибулевою подушкою, потім викладаємо в 1 шар шматочки риби, розміщуючи якомога щільніше один до іншого. Рибу знову покриваємо цибулею. Укладаємо наступний шар риби і цибулі.

У сотейник відправляємо всі спеції, вливаємо оцет, соняшникову олію, додаємо сіль і томатну пасту або кетчуп і перемішуємо. Відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння. Даємо покипіти буквально пів хвилини, щоб маринад став однорідним, а потім прибираємо з плити до охолодження.

Заливаємо рибу маринадом і відправляємо в холодильник не менше ніж на добу. Якщо з яких-небудь причин маринаду не вистачає для того, щоб покрити рибу повністю, готуємо його додатково, але в меншому обсязі, просто витримуючи потрібну пропорцію.

Через добу риба готова. Саме час дістати її і подати до столу. Цибулю вибирати не варто, він в цьому маринаді також виходить дуже смачним. Якщо є бажання замаринувати таким способом можна і філе. При цьому варто врахувати, що рибу потрібно викладати не більше ніж у 2 шари. Більш докладно про те, як смачно замаринувати навіть бюджетну рибу, у відео:

Чому смажена картопля виходить бліда і розвалюється на сковорідці - поширені помилки господинь

понеділок, 30 червень 2025, 16:44

Смажена картопля - проста страва, яку знають усі. Але навіть вона може вийти невдалою: бліда, без рум’яної скоринки, розвалюється при перевертанні і нагадує скоріше пюре. У чому ж причина, передають Патріоти України. 1. Ви вибираєте не той сорт картопл...

Психотест на пончики: Обери свій улюблений смак - і дізнайся, яка твоя головна слабкість

понеділок, 30 червень 2025, 12:12

Солодощі можуть розповісти про нас більше, ніж ми думаємо. Зокрема - наші слабкості, передають Патріоти України. Який пончик ти вибираєш, коли хочеш побалувати себе? Твій вибір видає твої вразливі місця, приховані риси характеру і реакції, які ти часто...