З таким маринадом будь-яка риба стане гідною святкового столу. Ніжна, в міру солона, з тонким пряним ароматом, вона стане улюбленою, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Приготування:
Скумбрію потрошимо, відокремлюємо голову і хвіст, а потім нарізаємо на шматочки не більше 2 см завтовшки. Для зручності тушки злегка підморожуємо.
Нарізаємо півкільцями цибулю. Беремо відповідну ємність. Дно вистилаємо цибулевою подушкою, потім викладаємо в 1 шар шматочки риби, розміщуючи якомога щільніше один до іншого. Рибу знову покриваємо цибулею. Укладаємо наступний шар риби і цибулі.
У сотейник відправляємо всі спеції, вливаємо оцет, соняшникову олію, додаємо сіль і томатну пасту або кетчуп і перемішуємо. Відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння. Даємо покипіти буквально пів хвилини, щоб маринад став однорідним, а потім прибираємо з плити до охолодження.
Заливаємо рибу маринадом і відправляємо в холодильник не менше ніж на добу. Якщо з яких-небудь причин маринаду не вистачає для того, щоб покрити рибу повністю, готуємо його додатково, але в меншому обсязі, просто витримуючи потрібну пропорцію.
Через добу риба готова. Саме час дістати її і подати до столу. Цибулю вибирати не варто, він в цьому маринаді також виходить дуже смачним. Якщо є бажання замаринувати таким способом можна і філе. При цьому варто врахувати, що рибу потрібно викладати не більше ніж у 2 шари. Більш докладно про те, як смачно замаринувати навіть бюджетну рибу, у відео:
Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...
Корисні властивості чаїв, насамперед зеленого, підтверджувалися різноманітними медичними дослідженнями. Зокрема, з'ясовувалося, що деякі види чаїв впливають на зменшення жиру в районі живота, передають Патріоти України. А видання prevention.com пише пр...