Ніякої хімії, тільки користь і смак: Рецепт домашніх бульйонних кубиків із овочами

Овочеві кубики – це прекрасна альтернатива засмажкам для супу. Не потрібно кожного разу нарізати багато овочів та робити зайву роботу – можна просто закинути заготовку, яка додасть аромату й насиченого смаку. Особливо це рятує тоді, коли зовсім не вистачає часу на готування. А в магазинних бульйонних кубиках досить багато різноманітних хімікатів та консервантів, які можуть завдати шкоди організму. Тому таку універсальну заготовку краще зробити вдома. Ідею приготування корисних бульйонних кубиків опубліковано на сторінці anna_zalesskaya92 в Instagram, передають Патріоти України.

  • Інгредієнти:
  • морква – 300 г
  • кабачок – 400 г
  • цибуля – 50 г
  • перець болгарський – 200 г
  • стебло селери – 200 г
  • часник – 3-4 зубчики
  • зелень – 50 г
  • сіль – 4 ст. л
  • перець – 1 ч. л.
  • куркума – 1 ч. л.
  • олія – 3 ст.л.

Спосіб приготування:

1. Нарізати очищену моркву і кабачок на кубики.

2. Подрібнити цибулю, перець, селеру, часник і зелень.

3. Тушкувати під кришкою в сковорідці на олії до м'якості овочів.

4. Покласти зелень, посолити, поперчити, додати куркуму, перебити блендером.

5. Повернути на сковорідку, підігріти, щоб випарувалась зайва волога, постійно помішуючи.

6. Дати масі охолонути.

7. Форму застелити харчовою плівкою, розподілити масу лопаткою, відправити в морозилку на 3 години.

8. Трохи застиглу масу нарізати на порційні шматочки, загорнути у фольгу.

9. Зберігати в морозилці.

Бережіться! Які продукти підвищують ризик гіпертонії

четвер, 5 червень 2025, 6:47

Деякі продукти значно підвищують ризик гіпертонії (високого тиску), особливо при регулярному або надмірному вживанні. Ось основні групи продуктів, які варто обмежити або уникати, якщо ти хочеш знизити ризик гіпертонії, передають Патріоти України.

Є секрет! Що додати в тісто для пельменів, щоб воно вийшло м’яким та еластичним

четвер, 5 червень 2025, 6:13

Виявляється, що один інгредієнт відповідає за такі якості пельменного тіста, як м’якість і еластичність. Нерідко процес приготування домашніх пельменів зазнає краху саме через те, що з тістом у господині не склалося, а якщо точніше, то не склеїлося, а ...