Ніякої хімії, тільки користь і смак: Рецепт домашніх бульйонних кубиків із овочами

Овочеві кубики – це прекрасна альтернатива засмажкам для супу. Не потрібно кожного разу нарізати багато овочів та робити зайву роботу – можна просто закинути заготовку, яка додасть аромату й насиченого смаку. Особливо це рятує тоді, коли зовсім не вистачає часу на готування. А в магазинних бульйонних кубиках досить багато різноманітних хімікатів та консервантів, які можуть завдати шкоди організму. Тому таку універсальну заготовку краще зробити вдома. Ідею приготування корисних бульйонних кубиків опубліковано на сторінці anna_zalesskaya92 в Instagram, передають Патріоти України.

  • Інгредієнти:
  • морква – 300 г
  • кабачок – 400 г
  • цибуля – 50 г
  • перець болгарський – 200 г
  • стебло селери – 200 г
  • часник – 3-4 зубчики
  • зелень – 50 г
  • сіль – 4 ст. л
  • перець – 1 ч. л.
  • куркума – 1 ч. л.
  • олія – 3 ст.л.

Спосіб приготування:

1. Нарізати очищену моркву і кабачок на кубики.

2. Подрібнити цибулю, перець, селеру, часник і зелень.

3. Тушкувати під кришкою в сковорідці на олії до м'якості овочів.

4. Покласти зелень, посолити, поперчити, додати куркуму, перебити блендером.

5. Повернути на сковорідку, підігріти, щоб випарувалась зайва волога, постійно помішуючи.

6. Дати масі охолонути.

7. Форму застелити харчовою плівкою, розподілити масу лопаткою, відправити в морозилку на 3 години.

8. Трохи застиглу масу нарізати на порційні шматочки, загорнути у фольгу.

9. Зберігати в морозилці.

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...