Овочеві кубики – це прекрасна альтернатива засмажкам для супу. Не потрібно кожного разу нарізати багато овочів та робити зайву роботу – можна просто закинути заготовку, яка додасть аромату й насиченого смаку. Особливо це рятує тоді, коли зовсім не вистачає часу на готування. А в магазинних бульйонних кубиках досить багато різноманітних хімікатів та консервантів, які можуть завдати шкоди організму. Тому таку універсальну заготовку краще зробити вдома. Ідею приготування корисних бульйонних кубиків опубліковано на сторінці anna_zalesskaya92 в Instagram, передають Патріоти України.
Спосіб приготування:
1. Нарізати очищену моркву і кабачок на кубики.
2. Подрібнити цибулю, перець, селеру, часник і зелень.
3. Тушкувати під кришкою в сковорідці на олії до м'якості овочів.
4. Покласти зелень, посолити, поперчити, додати куркуму, перебити блендером.
5. Повернути на сковорідку, підігріти, щоб випарувалась зайва волога, постійно помішуючи.
6. Дати масі охолонути.
7. Форму застелити харчовою плівкою, розподілити масу лопаткою, відправити в морозилку на 3 години.
8. Трохи застиглу масу нарізати на порційні шматочки, загорнути у фольгу.
9. Зберігати в морозилці.
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...