Ніякої хімії, тільки користь і смак: Рецепт домашніх бульйонних кубиків із овочами

Овочеві кубики – це прекрасна альтернатива засмажкам для супу. Не потрібно кожного разу нарізати багато овочів та робити зайву роботу – можна просто закинути заготовку, яка додасть аромату й насиченого смаку. Особливо це рятує тоді, коли зовсім не вистачає часу на готування. А в магазинних бульйонних кубиках досить багато різноманітних хімікатів та консервантів, які можуть завдати шкоди організму. Тому таку універсальну заготовку краще зробити вдома. Ідею приготування корисних бульйонних кубиків опубліковано на сторінці anna_zalesskaya92 в Instagram, передають Патріоти України.

  • Інгредієнти:
  • морква – 300 г
  • кабачок – 400 г
  • цибуля – 50 г
  • перець болгарський – 200 г
  • стебло селери – 200 г
  • часник – 3-4 зубчики
  • зелень – 50 г
  • сіль – 4 ст. л
  • перець – 1 ч. л.
  • куркума – 1 ч. л.
  • олія – 3 ст.л.

Спосіб приготування:

1. Нарізати очищену моркву і кабачок на кубики.

2. Подрібнити цибулю, перець, селеру, часник і зелень.

3. Тушкувати під кришкою в сковорідці на олії до м'якості овочів.

4. Покласти зелень, посолити, поперчити, додати куркуму, перебити блендером.

5. Повернути на сковорідку, підігріти, щоб випарувалась зайва волога, постійно помішуючи.

6. Дати масі охолонути.

7. Форму застелити харчовою плівкою, розподілити масу лопаткою, відправити в морозилку на 3 години.

8. Трохи застиглу масу нарізати на порційні шматочки, загорнути у фольгу.

9. Зберігати в морозилці.

А ви це знали? Для чого додають вершкове масло у фарш для котлет

субота, 11 травень 2024, 6:12

Господині часто змінюють рецепти під свої смаки та уподобання. Це надає стравам нового «звучання» та допомагає вдосконалити смак. Традиційна рецептура в доповненні з експериментами — основа вдалих кулінарних рішень. Про одне таке і піде мова в цій стат...

Приготуйте салат за цим рецептом - з ним ви забудете про олів’є

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:14

Салат олів’є любить багато людей, бо він дійсно смачний та поживний. І придумали його зовсім не за радянських часів. До речі, в класичному варіанті інгредієнтів жодної вареної ковбаси не було. Тільки натуральне відварене м’ясо та навіть раки. А це вже ...