Хто хоча б раз бував в Криму, назавжди запам’ятає, як пахне на набережній вечорами. Кухарі великих і маленьких ресторанів сходяться в кулінарному поєдинку: солоний запах моря перебиває аромат смаженої риби і шашлику… Місцеві жителі кажуть, що їсти м’ясо на морі — ознака поганого тону. Але той, хто хоча б раз спробував кримську скумбрію на грилі, не забуде її божественний смак ніколи, зазначають Патріоти України.
Правило просте: ніяких пакетиків «Приправа для риби»! Кращий маринад для скумбрії — 5 видів спецій і соковитий лимон. Більше й не треба! При всій простоті приготування риба виходить дуже смачною. Ніякого специфічного рибного запаху, тільки соковите, м’яке м’ясо і божевільний аромат. Готувати рибу можна на сковороді-гриль, решітці або мангалі. А в разі дощової погоди можна запекти скумбрію в духовці.
#1 Відріж у скумбрії голову. Необхідно ретельно випатрати нутрощі. Обов’язково видали темну плівку з черева, щоб риба не гірчила.
#2 Змішайте сіль і всі спеції. Додайте 1 ст. л. рослинного масла і 1 ст. л. лимонного соку.
#3 Рясно натріть рибу спеціями зовні і всередині.
#4 Наріжте лимон півкільцями і вкладіть їх всередину риби разом з лавровим листом.
#5 Покладіть скумбрію в контейнер або пакет. Маринуйте мінімум 30 хвилин.
#6 Перед запіканням приберіть з риби лимон і лавровий лист. Розмістіть скумбрію на решітці і обсмажуйте з двох сторін до готовності. Часто перевертайте, щоб м’ясо стало м’яким і розсипчастим, а сама риба не підгоріла.
#7 Подавайте скумбрію гарячою зі свіжими овочами, діжонською гірчицею або часниково-сметанним соусом.
Запечена скумбрія виходить дуже соковитою і ніжною . А використовувані спеції укупі з природним запахом печеної риби наділяють блюдо пікантним ароматом. Смачного!
Останнім часом на нашій кухні стали популярні різноманітні страви з екзотичних фруктів та овочів. Бананом полюбляють ласувати і дорослі й дітки, передають Патріоти України. Тож і з’явилось багато нових рецептів солодких страв де складовою є банан. Проп...
Господині з досвідом додають цукор у низку не солодких страв. На відміну від солі, перцю чи інших прянощів цукор викликає здивування у багатьох, адже він, на перший погляд, не поєднується зі стравами, де м’ясо, овочі тощо, передають Патріоти України. У...