Ніяких пакетиків із написом "Приправа для риби": Севастопольський рецепт неймовірно смачної запеченої скумбрії

Хто хоча б раз бував в Криму, назавжди запам’ятає, як пахне на набережній вечорами. Кухарі великих і маленьких ресторанів сходяться в кулінарному поєдинку: солоний запах моря перебиває аромат смаженої риби і шашлику… Місцеві жителі кажуть, що їсти м’ясо на морі — ознака поганого тону. Але той, хто хоча б раз спробував кримську скумбрію на грилі, не забуде її божественний смак ніколи, зазначають Патріоти України.

Правило просте: ніяких пакетиків «Приправа для риби»! Кращий маринад для скумбрії — 5 видів спецій і соковитий лимон. Більше й не треба! При всій простоті приготування риба виходить дуже смачною. Ніякого специфічного рибного запаху, тільки соковите, м’яке м’ясо і божевільний аромат. Готувати рибу можна на сковороді-гриль, решітці або мангалі. А в разі дощової погоди можна запекти скумбрію в духовці.

Складові:

  • 3 скумбрії
  • 1 лимон
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • 0,5 ч. л. чорного перцю
  • 0,5 ч. л. розмарину
  • 1 ч. л. чебрецю
  • 0,5 ч. л. меленого коріандру
  • 3-4 лаврових листки
  • щіпка мускатного горіха

Приготування скумбрії в духовці

#1 Відріж у скумбрії голову. Необхідно ретельно випатрати нутрощі. Обов’язково видали темну плівку з черева, щоб риба не гірчила.

#2 Змішайте сіль і всі спеції. Додайте 1 ст. л. рослинного масла і 1 ст. л. лимонного соку.

#3 Рясно натріть рибу спеціями зовні і всередині.

#4 Наріжте лимон півкільцями і вкладіть їх всередину риби разом з лавровим листом.

#5 Покладіть скумбрію в контейнер або пакет. Маринуйте мінімум 30 хвилин.

#6 Перед запіканням приберіть з риби лимон і лавровий лист. Розмістіть скумбрію на решітці і обсмажуйте з двох сторін до готовності. Часто перевертайте, щоб м’ясо стало м’яким і розсипчастим, а сама риба не підгоріла.

#7 Подавайте скумбрію гарячою зі свіжими овочами, діжонською гірчицею або часниково-сметанним соусом.

Запечена скумбрія виходить дуже соковитою і ніжною . А використовувані спеції укупі з природним запахом печеної риби наділяють блюдо пікантним ароматом. Смачного!

А ви це знали? Чому не можна помішувати рис під час варіння

неділя, 23 лютий 2025, 10:09

Багато господинь намагаються приготувати смачний та розсипчастий рис. Але не завжди це виходить. Рисова каша дуже корисна, вона є чудовим варіантом, оскільки надовго дає почуття ситості, передають Патріоти України. Готується страва дуже просто, проте ї...

Чому не можна замочувати хліб у молоці - помилка, через яку виходять погані котлети

неділя, 23 лютий 2025, 9:15

Багато господарок додають хліб у фарш, з якого планують приготувати котлети. Хліб виступає як «сполучний» компонент і не дає страві розвалюватись, передають Патріоти України. Цей додатковий інгредієнт допомагає зробити котлети більш пишними. Ще однією...