Чимало господинь полюбляють радувати своїх близьких ароматною домашньою випічкою. І якщо ви вже готові експериментувати з шарлоткою, то приготуйте незвичну варіацію цього пирога - шоколадну шарлотку з вишнями. Патріоти України діляться з вами найпростішим рецептом.
Інгредієнти:
яйця курячі (5 шт.),
цукор (150 г),
борошно пшеничне (120 г),
какао (25 г),
вишня (180 г).
Приготування:
Для приготування такої шарлотки можна взяти свіжі, заморожені або ж в'ялені вишні. Із ягід необхідно видалити кісточки і порізати їх навпіл. Якщо ви використовуєте заморожену вишню, її потрібно попередньо розморозити і злити сік, що утворився, а потім подрібнити і трохи обваляти в борошні або крохмалі.
У глибоку миску розбиваємо яйця і додаємо до них цукор. Беремо вінчик або міксер і збиваємо яйця з цукром до тих пір, поки вони не перетворяться на пишну білу масу. Потім додаємо борошно і какао, попередньо просіявши їх через сито. Акуратно перемішуємо все разом.
Слідом всипаємо подрібнені ягоди і знову перемішуємо, намагаючись не осадити тісто. Деко для випічки застилаємо пергаментним папером. Якщо у вас немає його - рясно змастіть поверхню вершковим маслом. Виливаємо шоколадне тісто з вишнею в форму.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо деко в гарячу духовку приблизно на 30-40 хвилин. Щоб перевірити готовність шарлотки, беремо дерев'яну шпажку і вставляємо в неї. Якщо тісто пропеклося - вона залишиться сухою.
Виймаємо шоколадну шарлотку з вишнями з духовки, а потім з форми. Ставимо її на спеціальну решітку, щоб вона повністю охолола.
Перед подачею посипаємо випічку цукровою пудрою або декоруємо на свій смак.
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...