Ніколи не потемніють! Ось як правильно нарізати яблука

Якщо нарізати яблука і викласти шматочки на тарілку, через деякий час можна помітити, що плоди починають чорніти. Все через те, що фрукти окислюються. Але таке явище можна попередити, якщо скористатись наступними лайфхаками, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, що зробити з яблуками, щоб вони швидко не темніли. Вам знадобиться всього декілька простих методів.

Замочіть яблука у підсоленій воді

Налийте воду в окрему ємність. Підсоліть. Помістіть туди яблука. Зачекайте десять хвилин. Потім вийміть і покладіть у пакет. Але є один нюанс – якщо захочете поїсти яблуко, його потрібно перед цим помити.

Спробуйте натерти яблука лимоном

Щоб яблука не почорніли – їх можна натерти лимоном. Але перед вживанням потрібно також промити, щоб не було дуже кисло.

Використайте гумку

Вже нарізані шматочки можна скріпити гумкою. Ви повернете яблуко в початковий вигляд, воно не буде чорніти, і мити також не доведеться.

Спробуйте метод з медом

Мед чудово запобігає потемнінню яблука. Продукт потрібно розчинити у воді (1 до 2). В таку воду викласти яблука. Зачекати всього 1-5 хвилин.

Крайній метод – звичайна вода

Якщо часу на використання минулих лайфхаків немає – яблука можна залити звичаною водою. Такий метод хоч на трохи врятує яблука від потемніння.

Не робіть так! Які помилки допускають при приготуванні пельменів

п’ятниця, 30 травень 2025, 16:07

Пельмені – це проста страва, яка чудово рятує, якщо треба швидко приготувати обід або вечерю. Зварити чи посмажити напівфабрикат може навіть школяр. Але деякі господині воліють готувати пельмені самостійно, щоб тішити домочадців більш натуральною та см...

Чорний чи зелений: Ось який чай корисніший для здоров'я і чому

п’ятниця, 30 травень 2025, 12:35

Чорний і зелений чай відрізняються за смаком, хімічним складом і своїми властивостями, хоча виготовляються з однієї рослини – Camellia sinensis. Різниця створюється завдяки способу обробки: зелений чай мінімально ферментують, а чорний проходить повну ф...