Ніколи не розвалюються і виходять шалено соковитими - ідеальний рецепт лінивих голубців

Готуємо смачні ліниві голубці для всієї родини. Багато господинь задаються питанням, чим замінити рис у голубцях, передають Патріоти України.

Главред розповідає дивовижний рецепт голубців без м'яса і рису. Універсальний рецепт, який підійде і для повсякденної страви, і під час посту. Щоб ледачі голубці ніколи не розвалювалися, вибирайте правильно капусту.

Як приготувати капусту на голубці за 2 хвилини

  • Капуста повинна бути щільною. Добре її помити, просушити паперовими рушниками.
  • З капусти вирізати качан.
  • Загорнути капусту в харчову плівку.
  • Поставте в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини. Якщо листя капусти тверді, можна прогріти капусту ще 2 хвилини.
  • Розібрати листя капусти на голубці.

Як приготувати ліниві голубці на сковороді - простий рецепт

Вам потрібно:

  • Гриби - 100 гр (можна сухі)
  • Цибуля - 1 шт
  • Зелень
  • Капуста - 1 шт
  • Сметана
  • Томатна паста або домашній кетчуп
  • Яйця - 3 шт
  • Сир

Заздалегідь підготувати капусту на голубці.

Яйця відварити, остудити і почистити. Нарізати яйця невеликими кубиками.

Сухі гриби попередньо замочити, пізніше відварити в підсоленій воді. Печериці свіжі можна просто почистити та дрібно порізати.

Цибулю чистимо, нарізаємо та обсмажуємо на сковороді, додаємо гриби.

Далі подрібнити зелень та додати до грибів.

Змішати гриби, цибулю, зелень, яйця та все перемішати.

У кожен лист капусти для голубців викласти начинку та акуратно загорнути голубці.

Зробити підливу для голубців дуже просто.

З'єднати сметану, кетчуп або томатну пасту. Трохи підливу на ледачі голубці підсолити.

Викласти всі голубці в глибоку сковороду, залити все підливою.

Сир натерти на крупній тертці і посипати ледачі голубці.

Тушкувати голубці в сковороді під кришкою 30 хвилин. Можна додати трохи води.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...