Ніколи не зберігайте так гриби! Названо головні помилки, які допускають господині

Коли ви принесли зібрані лісові гриби додому, їх потрібно правильно зберегти. Не у всіх це виходить зробити правильно, і продукт часто псується. Через це варто розібратись в основних нюансах, передають Патріоти України

Редакція FoodOboz розповість розповість, які помилки найчастіше допускають під час зберігання грибів. Також допоможе вам з'ясувати, чи можна такий продукт морозити.

Ніколи не залишайте гриби брудними

Якщо ви хочете залишити гриби на тривале зберігання, законсервувати або засушити, їх обов'язково потрібно до цього підготувати. Одразу потрібно піддати продукт термічній обробці, щоб нейтралізувати усі мікроб та забруднення.

Що зрізати

Нижню частину ніжки, яка була в землі, не можна залишати. Її обов'язково потрібно зрізати. До того ж, не забудьте почистити шапочку. Якщо це маслюки – потрібно зняти ще й верхню плівку.

Чи можна морозити гриби

Саме замороження є чудовим методом зберігання грибів на зиму. Але, при цьому, потрібно дотримуватись декількох важливих правил:

1. Перед тим, як класти гриби в морозилку, не варто їх довго мочити у воді, щоб продукти тримали форму і не перетворились потім в кашу.

2. У випадку заморозки шкірку знімати не потрібно, лише легенько почистити від бруду за допомогою губки.

3. Спочатку гриби потрібно трохи приморозити на деко, а потім розкласти у пакети, які щільно закриваються.

4. Якщо це лисички або сироїжки, їх можна бланшувати перед заморозкою, щоб прибрати гіркоту.

5. Заморожені гриби, які не проходили бланшування, можна зберігати до 12 місяців, а сирі – до 6 місяців.

Варто знати! Які крупи не можна мити, а треба одразу сипати в каструлю

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 11:07

Важливий етап у приготуванні страв – підготовка якісного продукту, передають Патріоти України. Вважається, що спочатку крупу потрібно промити, а потім варити. У випадку з гречкою або рисом все зрозуміло – на цих крупах можуть осідати сторонні домішки, ...

А ви це знали? Чому фарш не можна заморожувати разом із цибулею

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 10:12

Частенько фарш господині заморожують про запас, щоб при необхідності швиденько приготувати котлети і не морочитися з м’ясом, передають Патріоти України. Фарш для котлет без цибулі не обходиться, тому ці інгредієнти зберігаються разом в морозилці. Так р...