Ніжна домашня ковбаса, від якої неможливо відірватися - кращий рецепт на Новий рік

Що може бути смачніше самостійно приготовленої домашньої ковбаси. Ніжний смак, який неможливо описати, чудово підійде для святкування Нового року або Різдва, передають Патріоти України.

В рецепт краще вибирати свинину або телятину, а також курячі стегна, але не філе. Щоб запечена ковбаса не вийшла сухою. Такий чудовий рецепт домашньої ковбаси може приготувати будь-хто.

Незрівнянна домашня ковбаса - рецепт

Вам потрібно:

  • Свинина або телятина - 1 кг
  • Стегна курячі - 1 кг
  • Часник - за смаком
  • Перець
  • Сіль
  • Цукор - 1 чайна ложка

М'ясо свинини або телятини добре помити, порізати шматочками та зробити фарш. Бажано прокрутити фарш в м'ясорубці два рази.

Курячі стегна добре помити, видалити кістки та шкіру.

Порізати м'ясо курячих стегон невеликими кубиками та з'єднати з фаршем.

Часник подрібнити, можна додати сушений.

У фарш додати сіль, цукор, спеції за смаком.

Добре перемішати м'ясо і залишити на 20 хвилин, щоб настоялося.

Розкласти фольгу та сформувати велику палку ковбаси. З отриманого фаршу може вийти - 2-3 палиці домашньої ковбаси.

Заздалегідь розігріти духовку до 160 градусів. Перекласти домашню ковбасу в фользі на решітку, під низ підставити деко.

Запікати домашню ковбасу при 120 градусах до 2 годин, зменшити температуру та залишити ще на 1,5 години, щоб смак був найніжнішим.

Цей напій не містить кофеїну, але заряджає енергією краще за каву!

неділя, 3 серпень 2025, 18:45

У світі здорового харчування з’явився новий фаворит - ройбуш. Його все частіше називають "африканським еліксиром довголіття", і не даремно. Цей ароматний, янтарний настій не лише смачний, а й напрочуд корисний. Чим ройбуш кращий за каву і чорний чай? Р...

А ви це знали? Чому не можна зберігати помідори в холодильнику

неділя, 3 серпень 2025, 17:50

Помідори – це овоч, який має яскравий смак і насичений аромат, без яких важко уявити літні салати чи домашні страви. Проте багато хто звик одразу класти їх у холодильник, вважаючи, що так вони довше залишаться свіжими. Насправді це поширена помилка, як...